Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Ben Skywalker

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]
BenSkywalker Atlas.jpg
Ben Skywalker
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Coruscant

Syntynyt

26,5 ABY (61:6), Errant Venture

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

167 cm

Hiusten väri

Punaiset

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Ben Skywalker oli miespuolinen ihmisjediritari Coruscantilta, aktiivinen Toisen galaktisen sisällissodan aikaan ja sen jälkeen. Entisen Keisarin käden, Mara Jade Skywalkerin, ja legendaarisen kapinallissankarin, Luke Skywalkerin poika Ben syntyi keskelle tuhoisaa yuuzhan vongien sotaa, jossa yuuzhan vongina tunnettu ekstragalaktinen rotu valloitti galaksin, hävittäen kymmeniä planeettoja. Koska kumpikin pojan vanhemmista olivat jedejä, he eivät voineet viettää aikaa hänen kanssaan taistellessaan sodassa, joten Skywalkerista huolehtivat hänen tätinsä, entinen Uuden tasavallan päämies Leia Organa Solo ja tämän mies, ex-salakuljettaja ja kapinalliskenraali Han Solo. Myöhemmin hänet siirrettiin Suojaan Kidassa, missä monet nuoret jedit asuivat. Yuuzhan vongit torjuttiin lopulta ja neuvoteltiin tulitauko, mutta nuori Skywalker tunsi sodan aiheuttaman kärsimyksen Voiman kautta. Se sai hänet valtaansa ja aiheutti hänet sulkeutumaan Voimalta moniksi vuosiksi.

Vuonna 35 jYt Skywalker, kahdeksanvuotiaana, sotkeutui toiseen galaktiseen kriisiin. Skywalkerista tuli osittain liitetty Gorogin killikpesään, toisin sanoen Pimeyden pesään. Killikit oli löydetty hiljattain galaksin tuntemattomilla alueilla, jolloin joukko jediritareita kuuli näiden telepaattisen kutsun ja seurasi sitä Tuntemattomille alueille. Skywalkerilla oli omistaja-lemmikki -suhde yhteen Gorogin killikeistä, joka yritti kääntää häntä äitiään vastaan. Lopulta hänen vanhempansa saivat killikin juonen selville ja vangitsivat sen. Tänä aikana Skywalkerin otti siipensä alle hänen serkkunsa Jacen Solo, josta tuli hänen epävirallinen jedimestarinsa. Solo, joka oli juuri palannut uuden jediritarikunnan pariin viisivuotisen Voimaan tutustumismatkan aikana, auttoi Skywalkeria avautumaan hiljalleen Voimalle. Skywalker oli silti huolissaan Voimasta jonkin aikaa, ja häneltä kestäisi vielä vuosia sopeutua siihen täysin. Solon ohjauksessa Skywalker saattoi kehittyä varmemmaksi Voiman käyttäjäksi ja tulla voimakkaaksi jediksi.

Viisi vuotta myöhemmin Corellia-planeetta ja muita planeettoja Corellian aurinkokunnassa erosivat Galaktisesta liittovaltiosta sytyttäen sisäistä levottomuutta, terrorihyökkäyksiä ja, lopulta, Toisen galaktisen sisällissodan. Tänä aikana Skywalker liittyi Galaktisen liittovaltion kaartiin, salaisiin poliisivoimiin, jotka oli suunniteltu taistelemaan Corellian terrorismia vastaan, jota johti Jacen Solo. GLK alkoi kiistanalaisesti eristää Coruscantissa olevia corellialaisia - teko, joka huolestutti suuresti hänen vanhempiaan. Skywalkeria käytettiin enenevässä määrin väkivaltaisissa tehtävissä, mukaan lukien corellialaisen poliitikon, Dur Gejjenin salamurhassa. Sillä välin Jacen Solo oli luisunut Voiman pimeälle puolelle Sith-valtiatar Lumiyan ohjauksessa ja ottanut itselleen sith-nimen Darth Caedus. Caedus valtasi lopulta Galaktisen liittovaltion Solo-Niathal vallankaappauksessa yhdessä Galaktisen liittovaltion puolustusvoimain amiraali Cha Niathalin kanssa, ja hän tappoi Mara Jade Skywalkerin taistelussa Kavanilla. Skywalker uskoi paikkaansapitävästi Caedusin olevan tappaja ja yritti surmata tämän useaan otteeseen. Hän päätti tutkia ja onnistuikin todistamaan, että Caedus oli tappanut hänen äitinsä. Lopulta Caedus itse otettiin hengiltä kaksintaistelussa, ja Toinen galaktinen sisällisosta päättyi.

Vuonna 43 jYt uusi Galaktisen liittovaltion päämies Natasi Daala karkotti Luke Skywalkerin Coruscantista velvollisuuden laiminlyömisestä ja epäonnistumisessa estää Jacen Solon luisuminen pimeälle puolelle. Siihen mennessä jedien vastaiset mielipiteet olivat nousseet suuresti, mitä pahensi useiden, outoa hulluutta osoittavien jedien väkivaltainen riehuminen. Luke karkotettaisiin Coruscantista kymmeneksi vuodeksi tai kunnes hän oli ratkaisut, mikä oli aiheuttanut Solon lankeamisen. Skywalker seurasi isäänsä maanpakoon. Kaksikko vieraili usean Voimaan perustuvan järjestön luona, missä Solo oli opiskellut viisivuotisen oleskelunsa aikaan - ensiksi Baran Dolla, missä he löysivät Salattuina tunnetun Baran Don salaisen uskonlahkon, ja myöhemmin Aing-Tiin. Näiden kohtaamisesten jälkeen Skywalker ja hänen isänsä matkustivat Kitaan etsiäkseen salaperäisen avaruusaseman, joka tunnettiin Vajoama-asemana, ja aseman asukit, Mielen kulkijat. Asemalla kaksikon kimppuun hyökkäsi joukko sithejä, mutta he pääsivät pakenemaan.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]