Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Car'dasit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Car'dasin salakuljettajat
Car'dasit
Yleiset tiedot
Perustaja(t)

Jorj Car'das

Johtaja(t)
Huomattavat jäsenet
Historialliset tiedot
Perustettu

Ennen 20 eYt

Muut tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma

Car'dasin salakuljettajat, useimmiten lyhyesti vain Car'dasit, oli nuoren ja lahjakkaan salakuljettajan, Jorj Car'dasin perustama rikollisjärjestö. Suurimmillaan järjestön valta oli lähes samalla tasolla kuin Mustan auringon tai suurten huttien kartellien. Organisaatiolla oli hallussaan suuri määrä galaksin salakuljetustoiminnasta, minkä lisäksi se osallistui pienimuotoiseen piraatti- ja muuhun rikolliseen toimintaan. Vaikka organisaatiota ei pidetty erityisen väkivaltaisena, sen jäsenet eivät epäröineet tarttua aseisiin joutuessaan hankaliin tilanteisiin. Jorj Car'dasin osoittama ahneus ja kunnianhimo tapasivat kulkeutua ja levitä organisaatiossa, minkä seurauksena useat sen jäsenet lähtivät ryhtyäkseen oman rikollisjärjestönsä johtajiksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo ennen kloonisotia Jorj Car'das johti salakuljetusrengasta, joka oli saavuttanut jonkin verran tunnettuutta Ulkokehän alueilla. Vähän ennen sodan päättymistä Car'das katosi muutamaksi kuukaudeksi, mutta palasi pian takaisin muuttuneena miehenä. Hän oli nähtävästi kehittänyt taidon ennakoida vihollistensa ja kilpailijoidensa suunnitelmat. Uuden kykynsä ansiosta Car'das ryhtyi laajentamaan rikollista imperiumiaan sekä Ulkokehällä että sen ympäristössä. Jossakin vaiheessa hänen organisaationsa muiden muassa ahmaisi Booster Terrikin järjestön, kun sen johtaja oli lähetetty vankilaan Kesselille.

Car'dasit olivat yksi galaksin laajimmista salakuljettajien organisaatioista. Sen jäsenillä oli pääsy yksityisiin varjosatamiin, joissa he saattoivat levätä ja tehdä korjauksia odottaessaan viranomaisten kiinnittävän huomionsa johonkin muuhun. Car'dasin salakuljettajat usein käsittelivät parhaita lasteja, jotka tuottivat hyvin voittoa, minkä lisäksi heillä oli pääsy varusteisiin, mitkä tekivät salakuljetuksesta helpompaa. Muut rikollisjärjestöt, kuten Musta Aurinko ja huttien klaanit katsoivat karsaasti Car'dasien toimia heidän hallitsemillaan alueilla ja tekivät parhaansa vahingoittaakseen ihmisen johtamaa järjestöä.

Jorj Car'dasin kadottua sairastelun seurauksena 0 jYt hänen entinen alikomentajansa Talon Karrde otti järjestön hallintaansa ja muutti sen toiminnan pääkohteen salakuljetuksesta tietomurtoihin.

1 jYt Car'dasit olivat merkittävästi tekemisissä Tansarii Pointin asemalla, missä he toimivat lainvalvontayksikkönä. Avaruusmatkaajan avustuksella he onnistuivat kukistamaan Mustan auringon Tansarii Pointin aseman taistelussa.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Car'dasit oli järjestetty lukuisiin pienempiin yksiköihin, jotka toimivat aina tietyn sektorin alueella. Näitä yksiköitä oli hajallaan kaikkialla galaksissa ja vaikka ne toimivat suurelta osalta itsenäisesti, kaikki olivat yhteydessä keskusjärjestöön, jota Car'das itse johti. Soluihin kuului yksittäisiä avaruusaluksia ja näiden miehistöjä, joilla kaikilla oli oma kapteeninsa ja sisäinen arvojärjestyksensä. Koska salakuljetus oli Car'dasien pääasiallista toimintaa, suurin osa järjestön jäsenistä oli taitavia pilotteja ja mekaanikkoja, vaikka järjestöön kuului myös slaissereita, palkattuja asemiehiä ja muita rikollisia.

Car'dasin salakuljettajat olivat kiinnostuneempia hyvän tuoton saavuttamisesta kuin väkivaltaisista rikoksista. Järjestön jäseniltä vaadittiin rohkeuden lisäksi älyä sillä Jorj Car'das ei voinut sietää typerää toimintaa tai hölmöilyä, minkä seurauksena epäkelvot yksilöt piankin potkaistiin pois järjestöstä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]