Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Chaf Envoy

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Chaf Envoy.

Chaf Envoy oli chissien risteilijä, jota Viidennen hallitsevan perheen aristocra Chaf'orm'bintrano käytti diplomaattisena aluksenaan matkalla hakemaan Outbound Flightia 22 jYt.

Chaf Envoy oli hieman yli kaksisataa metriä pitkä ja sen runko oli täynnä erilaisia tasoja ja kulmikkaita reunoja. Alus oli helposti tunnistettavissa, mutta useimmille sen nähneille se toi mieleen asteroidin tai puolivalmiin Mon Calamarin tähtiristeilijän, jonka karkeita muotoja ei oltu vielä siloteltu pyöreiksi. Ilmeisesti tällainen alusten suunnittelu oli tyypillinen Viidennen hallitsevan perheen aluksille. Myös rungon ulkosuunnittelu ja merkinnät ilmeisesti osoittivat aluksen ylimmän komentajan asemaa ja roolia.

Chaf Envoyhin oli asetettu molemmille puolille kaksi puolitelakointiasemaa, joihin sukkulat ja lähettiläsalukset, kuten viisikymmenmetrinen Jade Sabre saattoivat telakoitua. Paapuurinpuoleinen etummainen asema oli normaalisti varattu alukseen kuuluvalle, hyperajolla varustetulle chissien sukkulalle. Telakka-asemista vieraan yleensä ohjattiin suuriin vastaanottokammioihin, jotka saattoi nopeasti koristella sopivalla tavalla, kun otettiin vastaan chissien hallitsevien perheiden edustajia. Muut tilat, kuten pääruokailu alue ja vieraille tarkoitetut oleskeluhuoneet olivat pienempiä ja vähemmän prameita, mutta elegantisti järjestettyjä ja huolellisesti suunniteltuja.

Alusta ohjattiin syvällä sen sisällä olevasta komentokeskuksesta, joka oli laaja huone, minkä keskellä oli komentajalle varattu koroke, jota miehistön työpisteet ja seinille kiinnitetyt näytöt ympäröivät. Päänäyttöä vastapäätä oli pieni tarkkailuparvi, jolta lähettiläät ja näiden vieraat saattoivat seurata tapahtumia. Aluksen taistelukestävyydestä jotakin kertoo se, että taistelukäyttöön muokattu Paskla-luokan alus saattoi olla sille vakava uhka.

Chaf Envoyn tavalliseen miehistörakenteeseen kuului vain kolmekymmentä miehistönjäsentä ja neljä upseeria, joihin laskettiin myös kapteeni. Kun tämän määrän jakaa useisiin työvuoroihin, on mahdollista päätellä, että normaalioloissa aluksen käyttämiseen tarvittiin vain pieni joukko vuorossa olevia - luultavasti vain yksi upseeri ja kymmenen miehistönjäsentä. Vaikka chissit eivät käyttäneet lainkaan droiditeknologiaan, miehistön pieni määrä vihjaa siihen, että Chaf Envoylla oli keskitetty monia toimia tietokoneelle. Aluksella oli lisäksi tilaa ainakin kolmellekymmenelleneljälle miehistön ulkopuoliselle, kuten lähettiläälle, vanhemmalle sotilaskomentajalle, kahdelle yksikölle sotureita, jotka kuuluivat tavalliseen lähettilään kunniavartioon ja lisäksi kahdellekymmenelle diplomaattiseen henkilöstöön kuuluvalle siviilille.

Normaaleissa oloissa Viidennen hallitsevan perheen diplomaattialuksen miehistönä olisi pelkkiä Chafin perheen jäseniä, mutta matkalla Outbound Flightille suurin osa Chaf Envoyn miehistöstä oli valittu Chissien laajennuspainotteisista puolustusvoimista. Näihin kuuluivat kenraali Drask ja sotilaallinen miehistö, jota johti kapteeni Talshib. Aristocra Formbin ja hänen sukulaistyttönsä Feesan lisäksi aluksella oli matkan aikana vain kaksi Chafin perheen keltaisia vaatteita käyttävää diplomaattista avustajaa. Tehtävän arkaluontoisuuden vuoksi miehistön kokoonpanossa oli ryhdytty poikkeuksellisiin järjestelyihin, minkä lisäksi aluksen miehistö saattoi muodostaa ainakin yhden ylimääräisen jalkaväkiyksikön taistelussa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]