Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Chimaera

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 

Chimaera oli Imperial II-luokan tähtituhoaja, joka kuului Imperiumin laivastoon. Se oli tunnettu sekä Thrawnin laivaston että Imperiumin jäänteiden lippulaivana.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaktinen sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhain upseeri nimeltä Gilad Pellaeon sai siirron Chimaeran komentomiehistöön; aikanaan hänestä tuli aluksen alikomentaja. Ajan kuluessa alus päivitettiin uusien Imperial II-stantardien mukaisesti, mikä tehosti sen suojakilpiä ja aseistusta.

Ennen Endorin taistelua Chimaeran aseita kokeiltiin keisarillisessa akatemiassa Caridassa. Myöhemmin se kutsuttiin Endoriin suojelemaan toista Kuolemantähteä. Se oli Executorin jälkeen seuraavana komentoketjussa, ja kun toinen alus tuhoutui Chimaerasta tuli komentoalus. Useita tunteja kestäneen taistelun ja Chimaeran kapteenin kuoleman jälkeen Pellaeon, josta oli tullut uusi komentaja, joutui antamaan perääntymiskäskyn.

Laivaston paetessa Endorista Pellaeon oli komennossa, vaikka paikalla oli useita korkea-arvoisempiakin upseereita, kuten amiraalit Harrsk ja Prittick, mikä osittain selittyy Chimaeran asemalla komentoaluksena. Chimaera pysyi Pellaeonin komennossa seuranneina levottomina vuosina, joiden aikana siitä tuli yksi Imperiumin tehokkaimmista aluksista Pellaeonin johtajuuden ansiosta.

Thrawnin lippulaiva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juuri tehokkuus ehkä oli syynä siihen, että suuramiraali Thrawn valitsi Chimaeran lippulaivakseen. Thrawnin persoonallisuus näkyi nopeasti aluksella, kun hän muutti Pellaeonin edeltäjän ylellisen huoneiston omaksi mietiskely- ja komentohuoneekseen. Thrawn uudelleenorganisoi laivaston, mikä asetti Chimaeran hänen oman taistelulaivastonsa keskukseen yhdessä Death's Headin, Judicatorin, Inexorablen, Stormhawkin ja Nemesiksen kanssa.

Thrawn alkoi pian kouluttaa miehistöä omien vaatimustensa mukaan, ja kun hän määräsi Chimaeran Tatooinelle kaappaamaan alderaanilaista sammalmaalausta Killik Twilightia, he joutuivat kokeelle Han Solon ja Leia Organa Solon aiheuttaessa yllättäviä hankaluuksia.

Pian tämän jälkeen Thrawn aloitti kampanjansa Uutta tasavaltaa vastaan iskien Obroa-skain tietopankkeihin. Chimaera oli hänen lippulaivansa koko tuhoisan sotaretken ajan, kunnes hänen oma noghrihenkivartijansa Rukh murhasi hänet Bilbringin taistelun aikana. Pellaeon joutui jälleen antamaan vetäytymiskäskyn, koska hän tiesi, ettei ollut Thrawnin veroinen taktikko.

Tasavallan hallussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian hänet kutsuttiin syvään keskukseen palvelemaan Palpatinen kloonia. Operaatio Shadow Handin aikana Pellaeon joutui hylkäämän Chimaeran ja menetti suurimman osan vanhimmista upseereistaan kuollen melkein itsekin. Uusi tasavalta sai aluksen hylätyn rungon haluunsa.

Uuden tasavallan käsissä Chimaeraa uhkasi romutus useita kertoja. Joitakin vuosia myöhemmin Imperiumille työskennelleet slaisserit loivat tekaistun purkumääräyksen, jolla alus lähetettin Gravlex Medin telakoille. Saapuessaan järjestelmään aluksen vähimmäismiehistö joutui keisarillisten kommandojen yllättämäksi, minkä jälkeen nämä onnistuivat murtautumaan Uuden tasavallan pienen taistelujoukon lävitse. Amiraali Ackbar itse komensi joukkoja, jotka koettivat kaapata Chimaeran takaisin, mutta Pellaeon, joka oli nyt amiraali ja koko keisarillisen laivaston komentaja, onnistui silti saamaan lippulaivansa takaisin. Pellaeon määräsi kapteeni Ardiffin Chimaeran komentajaksi.

Laivaston lippulaivana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin onni kääntyi pian huonompaan suuntaan. Epätoivoisena yrityksenään Pellaeon asensi ympäryssuojan ja tietokonepohjaisen taisteluennustajan Chimaeraan kokeiltaviksi. Kokeilut eivät olleet lupaavia, joten Pellaeon ryhtyi järjestämään rauhanneuvotteluita Uuden tasavallan kanssa.

Imperiumin sisäisestä vastustuksesta huolimatta Pellaeon onnistui suostuttelemaan Uuden tasavallan rauhansopimukseen. Pellaeon ja Uuden tasavallan virkaatekevä valtionpäämies Ponc Gavrisom allekirjoittivat rauhansopimuksen Chimaeralla lopettaen kymmeniä vuosia kestäneen sodan kahden hallituksen välillä.

Yuuzhan vongien sodassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhteellisen pitkä rauhan aika päättyi yuuzhan vongeja vastaan käytyyn sotaan. Chimaera taisteli urheasti Ithorissa, minkä jälkeen se kuitenkin kutsuttiin takaisin suojelemaan Imperiumin jäänteitä. Aikanaan B'shith Vorrikin komentamat yuuzhan vongien joukot saapuivat Bastionin järjestelmään tuhoten sen puolustusjärjestelmän helposti ja yllättäen keisarillisen laivaston, joka odotti hyökkäyksen suuntautuvan Nirauaniin Thrawnin kättä vastaan.

Vain Chimaera vastasi hyökkäykseen tehokkaasti. Yllätyksestä huolimatta laivasto pystyi pitämään puolensa, tai siltä se näytti, kunnes yuuzhan vongit lähettivät tuhansia grutchineita sen kimppuun. Grutchineiden hyökkäys sai aikaan täyden sekasorron laivastossa. Imperiumi kärsi vakavia tappioita ja Pellaon joutui evakuoimaan Bastionin. Chimaera ja toinen Imperial-luokan tähtituhoaja, Superior, joutuivat kärsimään yuuzhan vongien hyökkäyksistä koko matkan Bastionin järjestelmän rajoilla olevan kaasujättiläisen luokse. Siellä Chimaera vaurioitui pahasti, kun coralskipper törmäsi komentosiltaan. Pellaeon oli vähällä kuolla, mutta nuori upseeri pelasti hänet komentosillalta ja vei lääkintäfregattiin. Chimaera onnistui myöhemmin nilkuttamaan Yagan järjestelmään, missä sille suoritettiin korjauksia.

Yuuzhan vongeja käydyn sodan loppuun asti Pellaeon komensi laivastoa Right to Rule-nimiseltä tähtituhoajalta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]