Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Cygnus Spaceworks

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
CygnusSpaceworks-NEGVV.png
Cygnus Spaceworks
Organisaation tiedot
Paikat

Cygnus-tähden imperiumi

Päärooli(t)

Tähtialusten valmistaja

Tärkeimmät tuotteet
Kronologiset ja poliittiset tiedot


Aikakaudet
Liittoutuma

Cygnus Spaceworks oli pienten tähtialusten, kuten sukkuloiden ja tähtihävittäjien, valmistaja, joita se valmisti etupäässä sotilaskäyttöön. Noin puolet Cygnusin malleista olivat vain muutoksia ja päivityksiä aikaisempiin aluksiin. Tuotettuaan vuosien ajan aluksia Galaktiselle Tasavallalle, siitä tuli nopeasti uskollinen Imperiumille.

Pian kloonisotien päättymisen jälkeen Sienar Fleet Systems houkutteli Cygnusilta suunnitteluryhmän, joka valmisti Theta-luokan sukkulan. Tämän jälkeen Cygnus oli vahvasti sidoksissa Sienariin, ja yhtiöt valmistivat muun muassa Lambda-luokan sukkulan ja useita siitä johdettuja malleja sopimuksella ja useita alkuperäismalleja yhteistyössä.

Cygnus Spaceworks pysyi uskollisena Imperiumille vielä Uuden tasavallan nousun jälkeenkin, vaikka useat Cygnusin ja Sienarin yhteistyössä rakennetut sukkulat joutuivatkin Uuden tasavallan haltuun.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtihävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sukkulat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteistyössä Sienar Fleet Systemsin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi "Cygnus Spaceworks" on ilmeisesti peräisin kaanonittomasta Book of Imperial Shuttle Plans -teoksesta, joka julkaistiin jopa vuosikymmen aikaisemmin kuin nimi julkaistiin kaanonillisessa materiaalissa. Teoksessa Cygnus Spaceworks oli liitossa Cygnus-tähden imperiumin ja Cygnusin aurinkokunnan kanssa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.