Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

DL-21-sädepistooli

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta DL-21)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
DL-21 blaster pistol.jpg
DL-21 -sädepistooli
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

BlasTech Industries

Malli

DL-21 -sädepistooli

Tyyppi

Sädepistooli

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

DL-21 -sädepistooli oli BlasTech Industriesin jossakin vaiheessa ennen Hothin taistelua valmistama sädepistooli.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DL-21 oli ulkomuodoltaan samannäköinen muiden BlasTechin pistoolejen, kuten DL-44 raskaan sädepistoolin kanssa. Tässä versiossa oli kuitenkin lepattava hiljennin, jota tuotti ripotteisesti energia-ammuksia. Siinä oli myös yläpäähän kiinnitetty tähtäin ja varmistin liipasimensuojaimen sisällä.

Koska BlasTech Industries ei suostunut solmimaan yksinoikeussopimusta Galaktisen Imperiumin kanssa, monet sen valmistamista aseista myytiin myös Kapinaliitolle. Kapinallisjoukot käyttivät suuria määriä DL-21 pistooleja Hothin taistelussa vuonna 3 jYt ja Endorin taistelussa vuotta myöhemmin. Ponda Baba piti mukanaan myös viritettyä DL-21:ä ollessaan Evazanin kumppanina. Tästä erityisestä pistoolista puuttui varmistin ja sen lepattavassa hiljentimessä oli viilennysaukkoja ja akvalisheille sopiva kahva.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DL-21 sädepistoolin malli on yhdistelmä Charter Armsin AR-7 Explorerin rungosta ja Sterling L2A3 konepistoolin kahvasta. Lepattava hiljennin on "British 2" kranaatinheittimen hylsystä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]