Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

DRK-1 mustasilmäluotaindroidi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Sith-probe-droid negtd.jpg
Mustasilmäluotaindroidi
Tuotannolliset tiedot


Luoja

Sithit

Valmistaja

Arakyd Industries

Tuotantolinja

DRK-sarjan luotaindroidi

Malli

DRK-1 mustasilmäluotaindroidi

Luokka

Luotaindroidi

Tekniset tiedot


Korkeus

0,3 metriä[1]

Sukupuoli

Maskuliininen ohjelmointi

Sensorien väri

Punaiset

Aseistus
Kronologiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma

Sithit

Luotaindroidi. Hyvin epätavallinen... en ole nähnyt sellaista ennen.
Qui-Gon Jinn[lähde]

DRK-1 mustasilmäluotaindroidi oli repulsionosteella toimiva luotaindroidi, jota sithit käyttivät ennen kloonisotia.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DRK-1 mustasilmäluotaindroidit valmisti Arakyd Industries.[1] Droidi oli korkeudeltaan 30 senttimetrin kokoinen ja pallonmuotoinen automaattikone, joka oli varustettu jalostetuilla sensoreilla ja kommunikaatiolaitteilla. Se oli suunnitteltu edellisten mustasilmämallien mukaan, jotka tehtiin sith-holokronien piirrustusten perusteella. DRK-1-mallissa oli kolme kuvasensoria: keskeinen kuvareseptori, magneettinen kuvalaite, ja lämpökuvaaja.[1] Luotaindroidin yläpuolella oleva antenni antoi sen mestarille mahdollisuuden välittää komentoja siihen ja ohjelmoida sen hoitelemaan päiviltä henkilöitä tai informaatiota. Data lähetettiin sitten takaisin tukikohtaan signaalilähetinantennin kautta.

Mustasilmäluotaindroidit suunniteltiin passiivisiksi vakoiluyksiköiksi ja ne suojattiin energiaa absorboivalla panssarilla, joka välitti melkein kaikki sensoriskannaukset. DRK-1:een asetettu aseistus vaihteli. Aseistukseen kuului sithien laserkanuunoita, sokeutusaseita ja nuolilaukaisimia, jotka ampuisivat myrkkyneuloja.

Mustasilmäluotaindroidit olivat sithien erikoistyökaluja, jotka sithit olivat mechu-derun avulla virittäneet Voimalle herkkien olentojen jäljittämiseen. Droidi pystyi sekä skannaamaan elollisten olentojen midikloriaanilukemia että havaitsemaan ympäristöstään epätavallisia Voiman keskittymiä.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Maul piti mukanaan kolmea mustasilmäluotaindroidia Scimitarilla ollessaan Darth Sidiousin sithoppilas. Maul käytti luotaindroidejaan vakoilemaan Mustan auringon kokousta Ralltiirilla ja myöhemmin jäljittämään Qui-Gon Jinnin Tatooinella, jossa jedit tuhosivat yhden näistä vakoiludroideista. Tämä toimi johti väärinkäsitykseen, joka maksoi Pa'lowickin pilotille, Aneesa Dymlle tämän hengen Maulin tappamana.

Maulilla oli ranteessaan yhteysradio, jonka kautta hän pystyi ohjaamaan korkeintaan kuutta luotaindroidia. Droidit tekivät myös omatoimisia päätöksiä, kun ne oli lähetetty matkaan. Ne olivat varustettu itsetuhomekanismilla, jotta niitä ei voisi saada kiinni.[1]

Mustasilmä muistutti suuresti R-1 tiedusteludroidia, joita käyttivät tarkka-ampujat Naboon invaasiosta Endorin taisteluun asti.

Galaktisen sisällissodan aikana monet palkkionmetsästäjät keksivät tämän mallisien droidien olevan todella hyödyllisiä ja tehokkaita kohteidensa jäljittämisessä ympäri galaksia. Kuitenkin niiden koon ja kommunikaatioetäisyyden vuoksi ne olivat hyödyllisiä vain etsinnöissä planeettojen pinnoilla.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]