Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Dani

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Dani
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Zeltros

Ruumiilliset tiedot
Laji

Zeltron

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Punaiset

Silmien väri

Siniset

Kyborgiset muutokset
Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Dani oli naispuolinen zeltron-seikkailija ja taitava varas. Hän oli kotoisin Zeltrosin planeetalta. Yhdessä Rik Duelin ja Chihdon kanssa hän kuului Rik Duelin jengiin, joka oli kuuluisa huijauksistaan ja salakuljetuksesta. Jouduttuaan useita kertoja tekemisiin Kapinaliiton kanssa Dani ihastui kapinallissankari Luke Skywalkeriin ja aikanaan liittyi kapinallisiin Endorin taistelun jälkeen. Kapinallisten joukossa Dani sai erityiskoulutusta Skywalkerilta ja hänestä tuli liiton sotilas. Samoihin aikoihin Dani rakastui Kiro-nimiseen iskaloniin ja kaksikosta tuli hyvin läheisiä toisilleen.

Palvellessaan liiton joukoissa Dani joutui sekaantumaan nagaiden ja tofien väliseen sotaan. Ollessaan Kinooinella Skywalkerin ja Kiron kanssa Danista tuli yksi ensimmäisiä liiton agentteja, joka joutui kohtaamaan nagait ja heidän liittolaisensa Lumiyan. Kun Kiro oletettavasti kuoli taistelussa Kinooinella, Danissa heräsi kostonhimo ja hän tahtoi aiheuttaa nagaille yhtä paljon tuskaa kuin nämä olivat aiheuttaneet hänelle. Hän joutui kuitenkin laittamaan omat tunteensa syrjään, kun nagait muodostivat liiton kapinallisten kanssa, jotta uhkaavat tofit saataisiin pysäytettyä. Sodan päätyttyä Dani palasi Zeltrosiin ja koetti hukuttaa tuskansa kotimaailmansa iloiseen ilmapiiriin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]