Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Darsha Assant

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Darsha Assant.jpg
Darsha Assant
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Alderaan

Syntynyt

58 eYt, Alderaan

Kuollut

32 eYt, Coruscant (ikä 26)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Vaaleat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Anoon Bondara

Darsha Assant (s. 58 eYt, Alderaan - k. 32 eYt, Coruscant) oli ihmisjedi Imperiumin nousun aikakaudella. Hänen mestarinsa oli Anoon Bondara.

Assant lähetettiin loppukokeeseensa 32 BBY tehävänään hakea fondori Oolth Coruscantin alatasojen Punaisesta käytävästä. Fondori kuitenkin kuoli haukkalepakkojen hyökkäyksen kohteena. Assant tapasi tietomeklari Lorn Pavanin, minkä jälkeen hän taisteli sithlordi Darth Maulia vastaan. Taistelun päättääksi Assant kuoli lähes surmaten Maulin.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padawanina nostelin kivenjärkäleitä helposti, mutta siemenet olivat minulle mahdoton pala.
―Anoon Bondara opettaa Assantia.[lähde]

Darsha Assant syntyi Alderaanissa 58 eYt keskiluokkaiseen perheeseen. Kun hänen vanhempansa kuolivat Assantin ollessa puolivuotias, hän joutui alderaanilaiseen orpokotiin. Melko pian tämän jälkeen nuori jedi Anoon Bondara löysi hänet sieltä ja sai selville, että Assantin midikloriaaniluku oli sen tasoinen, että hänestä voisi kouluttaa jedin. Bondara toi Assantin mukanaan Coruscantille jeditemppeliin koulutettavaksi.

Nuoruusvuosinaan Assant opiskeli uutterasti kuitenkin kykenemättömänä sisäistämään jedilakia. Hän meditoi erityisen paljon verrattuna muihin oppilaisiin. Assant ei hankkiutunut koskaan järin läheisiin väleihin muiden kuin mestarinsa kanssa; hänen ainut ystävän vastineensa oli Obi-Wan Kenobi.

Kun Assant oli noin kaksitoista, Bondara otti hänet padawanikseen. Seurasi jälleen tuntikausien mietiskelyä päivässä, paljon valosapeliharjoituksia sekä matkoja erilaisiin tehtäviin mestari Bondaran kanssa. Vaikka Assant opiskeli vielä tähänkin aikaan uutterasri, hän ei vieläkään onnistunut sisäistämään jedilakia.

Tässä vaiheessa Assant rakensi myös erityisen keltaisen valosapelinsa. Hän rakensi myös miekkansa tuppeen omintakeisen kuvioinnin.

Opiskelua Voimasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enemmän kuin kokemus antaa Voima.
Yoda luennolla, jolle Assant osallistui 32 eYt.[lähde]

Assant osallistui 30-luvulla useille jedimestarien pitämille luennoille Voimasta ja taistelutekniikoista. Assant laajensi Voiman tuntemustaan ja hallitsi pian myös mielentempun ja kykeni aistimaan olioiden läsnäolon Voimalla.

Mestari Bondara asetti Assantin tämän loppukoetta edeltävinä vuosina kovien haasteiden eteen. Assantin oli laajennettava keskittymistään ja ymmärrystään ja näin hänestä tuli jälleen väkevämpi Voimassa. Assant ei tästä huolimatta osannut vieläkään soveltaa Voimaa taistelutilanteessa.

Loppukoe ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kukistin jedin taistelussa. Nainen taisteli noviisiksi hyvin.
Darth Maul mestarilleen Darth Sidiousille.[lähde]

Jedineuvosto päätti asettaa Assantin viimeiseen kokeeseensa ennen jediksi pääsyä. Assantin oli haettava fondori nimeltä Oolth Coruscantin alatasoilla sijaitsevasta Punaisesta käytävästä. Bondara ei uskonut Assantin olevan valmis tehtävään, mutta päästi tämän silti menemään.

Kun Assant oli hakenut fondorin turvasäilöstä, kaksikko törmäsi rikollisjengi Raptoreihin, jotka ryöstivät Assantin pilvisirkan. Kun Assant katkaisi erään raptoreista ranteen, nämä perääntyivät. Haukkalepakot kuitenkin kaappasivat Oolthin ja söivät tämän.

Assant palasi temppeliin kertoakseen epäonnistumisestaan. Hetken päästä hän palasi mestarinsa kanssa tarkistamaan oliko fondori yhä elossa. Palatessaan temppeliin kaksikko aisti pimeän puolen käyttäjän muutama taso alempana, ja laskeuduttuaan alas tarkistamaan jedit löysivät Darth Maulin, joka yritti hyökätä heidän kimppuunsa. Jedit pelastivat myös Lorn Pavan-nimisen ihmisen sekä droidi I-Fiven sithlordin kynsistä.

Kun Maul hyökkäsi jedien taivasvaunun kimppuun, mestari Bondara joutui taisteluun sithlordin kanssa melkein surmaten tämän itsemurhataktiikalla. Tämän jälkeen Assant, Pavan ja droidi pakenivat paikalta. Assant joutui lopulta taisteluun Maulia vastaan. Taistelussa Assant viimein oppi taistelemaan Voimaa käyttäem vaikka Maul surmasikin hänet taistelun päätteeksi. Assant lähes tappoi Maulin räjäyttämällä rakennuksen, jonka sisällä he olivat.

Persoonallisuus ja tyylit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos olette saaneet suoritettua nuo kivikautiset kosiomenonne, ehdottaisin että jatkamme matkaa!
I-Five Assantista ja Lorn Pavanista.[lähde]

Darsha Assantista ei ole paljon valo- tai piirroskuvia. Olemassa olevien kuvien perusteella Assant suosi pukeutumisessaan varsin tummia ja synkkiä värejä.

Assantin valosapeli oli standardiväreistä sinisestä ja vihreästä poiketen keltainen, mikä oli harvinaista ennen uuden tasavallan aikaisia jedejä.

Assantin hallitseva luonteenpiirre oli ilman muuta rakkaus läheisiään kohtaan ja äkkipikaisuus. Assant suuttui helposti itsekkäille olennoille mutta vastaavasti oli varsin ujo esimerkiksi muiden jedien seurassa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]