Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Darth Andeddu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä!

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
AndeLeg.jpg
Darth Andeddu
Ruumiilliset tiedot


Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Sithit (mahdollisesti Sithien imperiumi)

Darth Andeddu oli muinainen sithlordi, joka loi suuren tietoisuutensa avulla holokroninsa. Hänet aikoinaan poltettiin Korribanilla, sithien katakombeissa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Andeddu holokronissaan.

Andeddu oli huomattavan voimakas sith, ja uskotaankin että kun hänen ruumiinsa kuoli, hän käytti Voimaa hallitakseen sitä vielä pitkään. Tieto hänen sith-holokroninsa sijainnista hävisi vuosien saatossa sithienkin tietoisuudesta, mutta lopulta Quinlan Vos ja Tol Skorr löysivät sen kuusitoista kuukautta Geonosisin taistelun jälkeen, kun he yrittivät kahmia itselleen kunniaa kreivi Dookun kanssa.

Tämän jälkeen Dooku tiedusteli kaiken tiedon holokronista,hävitti sen ja poisti Andeddun valosapelista punaisen kristallin antaen sen Vosille.

Ingo Wavlud, eräs sithien sympatisoija uskoi saannensa selville 40 jYt tienoolla, että Darth Andeddu olisi ensimmäinen sithlordi, joka käytti darth arvonimeä.

Vuonna 137 jYt Darth Krayt aktivoi hänen holokroninsa Korribanilla Darth Nihiluksen ja Darth Banen holokronien ohella hakeakseen apua yuuzhan vongien käsityötä olevaa panssariaan vastaan, joka oli kiinnittynyt Kraytin vartaloon heikentäen tämän lähes kuoleman partaalle. Andeddu kuitenkin torjui pyynnön, pilkaten Kraytin heikkoutta.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jos Andeddu olisi ollut muinaisen Sithien imperiumin jäsen, Andeddu olisi mahdollisesti ensimmäinen Darth-nimeä käyttänyt sith.
  • Darth Andeddu on yksi vähiten tunnetuista henkilöistä Star Warsin saralla, eikä hänestä tiedetä juurikaan tätä enempää.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]