Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Darth Bandon

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bandonhead.jpg
Darth Bandon
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3956 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Olen opiskellut itse mustan valtiaan alaisuudessa!
―Darth Bandon Revanille[lähde]

Darth Bandon oli Darth Malakin sithoppilas jedien sisällissodan aikaan. Hän oli myös Sithien imperiumin vaarallisimpia metsästäjiä vaikkei hänestä ollutkaan mitään vastusta entiselle mestarilleen, Revanille.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bandon oli alunperin jedioppilas, vaikka hän ei koskaan hyväksynytkään jedikoodin opetusia täysin. Hän myös itsenäisesti oppi lisäämään voimiaan vihan ja raivon avulla. Kun sithit alkoivat nousta Darth Revanin ja tämän oppilaan, Darth Malakin, toimesta, Bandon hylkäsi entisen mestarinsa ja lähti Korribanin sithakatemiaan opiskellakseen sithiksi.

Sithinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uuden sith-säädyn oppilaana, Bandon antautui pimeän puolelle ja etsi lisää voimaa armottomuudellaan, mikä erotti hänet muista oppilaista. Bandonin kyvyt ja persoona saivat pian Darth Malakin huomion, joka päätti ottaa Bandonin oppilaakseen.

Luultuaan tappaneensa Revanin, Malak otti Bandonin virallisesti oppilaakseen ja opetti tälle paljon sithien oppeja. Malak ei ollut pettynyt valintaansa, sillä useat jedit kuolivat pian Bandonin kaksiteräisen valosapelin terissä. Ei kestänyt kauaa, kun alkoi kiertää huhu, että Bandon haastaisi mestarinsa taisteluun vallasta.

Jonkin ajan kuluttua Bandon johti hyökkäystä Endar Spirelle Tarisin yllä. Aluksella hän tapasi muistinsa menettäneen Revanin ja sai mahdollisuuden tappaa hänet. Hän ei kuitenkaan ehtinyt hyökätä, koska Trask Ulgo päätti uhrata itsensä antaakseen Revanille aikaa paeta. Bandon löi Traskin kuoliaaksi, mutta Revan ehti paeta paikalta. Tämän jälkeen Bandon ja hänen eloon jääneet joukkonsa poistuivat alukselta, minkä jälkeen tuhosivat sen.

Kun palkkionmetsästäjä Calo Nord epäonnistui ja kuoli yrittäessään vangita Bastila Shania, Malak käski Bandonia tappamaan tämän jedin sekä Revanin. Bandon lähti etsimään Revania ottaen mukaansa kaksi voimakkainta alaistaan uskoen, että Revanista ja Bastilasta ei olisi hänelle haastetta.

Löydettyään Revanin, tämä tunnisti Bandonin ja sanoi kostavansa Traskin kuoleman. Ei tiedetä, että missä Bandon ja Revan kohtasivat, mutta heidän taistelunsa oli raivokas. Bandon, kaikista kyvyistään huolimatta, kuoli taistelussa Revania ja tämän kumppaneita vastaan. Bandonin kuoltua, Malak päätti tehdä Bastilasta oppilaansa, mikä johti Malakin tuhoon ja kuolemaan Revanin käsissä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]