Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Darth Caedus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Darthcaedus.jpg
Darth Caedus
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Coruscant[1]

Syntynyt

9 jYt (44),[2] Coruscant[3]

Kuollut

41 jYt Anakin Sololla

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

1.79 metriä[1]

Hiusten väri

Ruskeat[4]

Silmien väri

Ruskeat[4]/Keltaiset (pimeällä puolella)[5]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat
Jacen on aina kyseenalaistanut tarkoituksensa jedinä, ja jopa Voiman tarkoituksen. En voi kuvitella häntä ei-kyseenalaistamassa mitään kohtaloa, mikä häntä odottaa. Eikä erityinen kohtalo ole aina mitään iloista, tai helposti lävistettävää. Isälläni oli erityinen kohtalo, ja katsokaapa minne se hänet vei.
Luke Skywalker[lähde]

Jacen Solo, myöhemmin sithlordi Darth Caedus oli Han Solon ja Leia Organa Solon poika, siis Jaina Solon pikkuveli sekä Anakin Solon isoveli. Jopa ennen hänen ja sisarensa syntymää, heidän enonsa, Luke Skywalker, kykeni aistimaan heidän vahvan läheisyytensä Voimaan, joka kaksosille periytyi äidiltään. Myöhemmin elämässään hänestä tuli serkkunsa, Ben Skywalkerin mentori, ja sai Tenel Ka Djon kanssa tyttölapsen, Allanan. Hän on myös Anakin Skywalkerin lapsenlapsi ja Skywalker- suvun toinen sith.

Jopa lapsena Jacen näytti voimakkaat Voiman kykynsä, kuten silloin, kun hän auttoi enoansa ja tämän oppilaita tuhoamaan Exar Kunin hengen. Hän aloitti yleisen jedikoulutuksensa vuosia myöhemmin enonsa jediprakseumissa Yavin 4:ssä. Hän osoittautui parhaaksi oppilaaksi, lähtien aina mukaan kaikenlaisiin seikkailuihin ystäviensä Lowbaccan, Tenel Kan ja sisarensa kanssa. Myöhemmin Yuuzhan vongien sodan aikana, hän ei aina nähnyt silmästä silmään ortodoksisen jedinäkemyksen kautta Voimaa, huolimatta siitä, että oli yksi uuden jediritarikunnan voimakkaimmista jediritareista.

Kun hän joutui vangituksi yuuzhan vongien toimesta, hän liittoutui Vergeren kanssa, joka päihitti Jacenin monet tavat ajattelemalla. Jacen oli aina ollut empaattinen persoona, muodostaen läheisiä suhteita ihmisten ja myös eläinten kanssa; lapsena hän osoitti myötätuntoa ja herkkyyttä elävään Voimaan. Kuitenkin tämä tapa elävien olentojen kanssa heikensi useasti hänen matkojaan muiden Voiman käyttäjien kanssa. Vuonna 40 jYt Jacenin empatia toisia kohtaan muuttui mitättömäksi, todistuen myöhemmin hänen armottoman tavan kiduttaa ja tappaa terroristeja, toimesta.

Aikaisemmin samana vuonna Jacen oli seurannut isoisänsä jalanjälkiä Voiman pimeälle puolelle tullen Lumiyan oppipojaksi. Kun hänen tätinsä Mara Jade Skywalker epäonnistui hänen murhassaan ja kuoli Jacenin toimesta, hän julisti itsensä Darth Caedus -nimelle (äännetty /kie'duss/), sithin mustaksi lordiksi, täyttäen Skywalkerien perinnön täydeksi. Hän myöhemmin syrjäytti Ben Skywalkerin oppilaansa paikalta ottaen tilalle Tahiri Veilan, seuraten Fondorin toiseen taisteluun ja tämän uuden oppilaan toteuttamaa Gilad Pellaeonin murhaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus Yavin IV:llä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luke: ”Pimeät ajat ovat tulleet, ei kuitenkaan koska uusi imperiumi kamppailee edelleen pitääkseen mahdin galaksissa. Nyt he ovat alkaneet käyttämään voimaa tavalla jota ei koskaan ennen ole käytetty. Pimeyden akatemian avulla tekevät armeijan jota johtaa viha ja mahti. Hyvät ystävät, olemme ainoat jotka pystyvät estämään heitä.
Jacen: ”Olemme valmiita, mestari Skywalker! Olemme valmiita taistelemaan puolestasi.
Luke: ”En pyytänyt sinua taistelemaan minun puolestani, Jacen, minä tarvitsen apuanne taistelemaan uuden tasavallan puolesta ja vastaan sitä pahaa, jonka luulimme jo haihtuneen.
―Luke Skywalker oppilailleen praxeumissa ja Jedioppilas Jacen Solo keskeyttää vähän ennen kuin tulee jediritariksi.

Lapsena Jacen opiskeli jediksi Yavin 4:llä ja oppi siellä tuntemaan voiman paremmin kuin koskaan ennen. Yavin IV:llä opiskelivat myös ystävät Tenel Ka Djo, Jaina Solo ja Lowbacca. Luke Skywalker oli opettaja Jediprakseumissa. Hän opetti monta muuta lasta jediritariksi. Kun Jacen ja muut pääsivät jediritareiksi, he joutuivat kokoamaan itse valosapelinsa ja Jacenin valomiekka oli ensin valmis. Tenel Ka halusi tehdä mestarinsa ylpeäksi kokoamalla valomiekkansa ennen muita mutta jäi muista jälkeen ja yritti hätäillen tehdä loput työstä. Kun kaikkien valomiekat olivat valmiit joutuivat nuoret jedit taistelemaan vastakkain varovaisesti. Samalla heidän täytyisi tarkkailla toistensa liikkeitä. Ensimmäinen pari oli Lowbacca ja Jaina Solo. Kumpikaan ei kuitenkaan voittanut taistelua. Lopulta Jaina nauroi ja Lowbacca (wookie) murahti iloisesti taistelun päätyttyä. Toinen pari oli Jacen ja Tenel Ka jonka Jacen oli yrittänyt saada nauramaan siitä asti kun Jacen tapasi hänet kertomalla vitsejä. Hän ei kuitenkaan koskaan ollut onnistunut. Taistelu oli kova ja Tenel Ka ja hämmentyi kun huomasi kuinka voimakas Jacen oli, mutta hän ei tunnustanut tätä. Jacen nauroi ja sitten hän löi Tenel Kan valosapelia voimalla jossa oli myös vihaa mukana. Tenel Ka oli koonnut valosapelinsa hätäilevästi ja sen takia tämän valosapeli räjähti voimalla. Tenel Ka menetti oikean kätensä. Jacen kaatui maahan ja pyörtyi. Myöhemmin Jacenilla oli paha omatunto ja halusi pyytää anteeksi mutta Tenel Ka oli jo mennyt isoäitinsä luokse sairaalaan. Djon suku oli kuninkaallinen suku ja heillä oli varaa tehdä nuorelle jediritarille keinotekoinen käsi. Tenel Ka pohti kauan sairaalassa että onko hän muuttunut niin paljon ja lopulta heitti droidikäden maahan ja työnsi lääkärit seinään ja lähti paikalta vihaa täynnä. Rauhoituttuaan hänelle tehtiin uusi keinotekoinen käsi ja hän hyväksyi sen ajatellen että mestari Skywalkerilla oli myös robottikäsi eikä syyttänyt Jacen Soloa tästä ja näin Jacenista ja muista tuli jediritareita. He olivat nuorimmat jediritarit jedien historiassa. Jacenin valosapeli oli vihreä, Jainan oli liila, Lowbaccan oli sininen ja Tenel Kan valosapelin väri oli sininen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.