Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Kreia

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Darth Traya)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kreiadarknessatcore.jpg
Kreia
Darth Traya
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

Mahdollisesti 4001 eYt

Kuollut

3951 eYt, Malachor V

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Harmaat

Silmien väri

Valkoiset
Mustat (pimeä puoli)

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Kreia oli jedimestari ennen mandalorialaissotia ja myöhemmin sithlordi käyttäen nimeä Darth Traya, petoksen lordi. Hän toimi sith triumviraatin johtajana, mutta joutui omien oppilaittensa syrjäyttämäksi. Jouduttuaan sekä jedien että sithien pettämäksi, hän alkoi unelmoida kostosta itseään Voimaa kohtaan.

Myöhemmin Kreia tapasi karkotetun jedin, jonka hän uskoi kykenevän auttamaan häntä kostonsa toteuttamisessa. Tämä suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut, sillä tämä jedi tappoi Kreian taistelussa Malachor V:llä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreian varhaisen elämän tapahtumat eivät ole juurikaan tiedossa. Hän saavutti jedimestarin arvon ja koulutti useita oppilaita, joihin kuului myös Revan. Hänen opetuksensa eivät kuitenkaan olleet jedineuvoston mieleen ja he uskoivat kaikkien Kreian oppilaiden olleen epäonnistuneita, koska nämä seurasivat Revania mandalorialaissotiin, kääntyivät pimeälle puolelle tai hylkäsivät koulutuksensa.

Kääntyminen pimeälle puolelle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei tiedetä, milloin jedineuvosto karkotti Kreian keskuudestaan, mutta jedimestari Kavarin kommenteista voi päätellä, että tämä tapahtui mandalorialaissotien aikaan, ellei jopa ennen tätä. Jedineuvosto syytti Kreiaa, koska useat tämän oppilaista, erityisesti Revan, osallistuivat neuvoston käskyjen vastaisesti sotaan. Syyllistettynä, Kreia alkoi epäillä jedien filosofiaa ja pohti, oliko tämä syy Revanin käännökseen.

Hän päätti seurata Revanin jalanjälkiä ja matkusti planeetalta toiselle etsien vastauksia kysymyksiinsä. Hän tapasi useita Revanin tuttavia ja löysi todisteita miehestä, joka oli kaukana jedineuvoston leimaamasta kauhukuvasta. Kreian matka päättyi Malachor V:een, pimeän puolen energian keskukseen ja osaan muinaista Sithien Imperiumia. Planeetan pinnalla, hän löysi Revanin entisen linnoituksen, Treayus akatemian. Siellä hän opiskeli unohdettuja sithien legendoja ja lopulta uskoi ettei Revan ollut "langennut" pimeälle puolelle, vaan suurempi voima oli saanut hänet suorittamaan tekojaan. Kreia päätti kääntyä sithiksi ja otti uudeksi nimekseen Darth Traya, petoksen lordi.

Opetukset Malachor V:ssä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lopulta tuli aika jolloin muistinsa menettänyt ja uuden identitentin saanut Revan lähti entisen oppilaansa perään. Malakin kuoltua, Revanin muisti entisestä elämästään palasivat ja hän muisti akatemian Malachorilla. Siellä hän löysi Kreian, joka päätti Revanin koulutuksen ja teki tästä valmiin jättämään jedit lopullisesti. Tämä sitten jätti Ebon Hawkin, T3-M4:n sekä HK-47:n taakseen ja poistui tunnetusta galaksista.

Jatkaen oppilaansa perintöä, Darth Traya avasi Trayuksen akatemian ja alkoi kouluttaa uutta sithien sukupolvea. Jonkin ajan kuluttua hän löysi samankaltaisia sithlordeja, jotka olivat myös kiinnostuneita sithien säännön uudelleenrakentamisesta. Darth Nihilus, nälän lordi, ja Darth Sion, kivun lordi, liittyivät Kreiaan luoden ensimmäisen sith triumviraatin. Kun aika kului ja jedit alkoivat piiloutua, sithlordien ajatukset alkoivat erota toisistaan. Trayan ja Revanin ideat olivat kaukana Darth Nihiluksen tuhoisasta nälästä sekä Sionin katkerasta ristiretkestä jedejä vastaan. Kolmikon välille syntyi lopulta kiivas väittely ja Traya karkotettiin sithien keskuudesta. Nihilus sittemmin julistautui sithin mustaksi valtiaaksi. Jälleen kerran, Kreia tunsi olonsa petetyksi.

Kreia sitten hylkäsi sithin identiteettinsä ja alkoi syyttää itse Voimaa. Hän uskoi, että valoisan ja pimeän puolen välinen konflikti ei koskaan päättyisi ja että galaksi oli tuomittu ikuiseen kaaokseen. Tarttuen uskoonsa, hän alkoi suunnitella keinoa eliminoida Voima koko galaksista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Meetra Surikin matkakumppanit
Brianna · Bao-Dur · G0-T0 · HK-47 · Kreia · Visas Marr · Mical
Mira · Mandalore the Preserver · Atton Rand · T3-M4
[+/–] [muokkaa]