Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Anakin Skywalker

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Darth Vader)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska /Kaanon-linkit kuntoon

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
AnakinSkywalker.jpg
Anakin Skywalker
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Tatooine

Syntynyt

41 eYt[1]

Kuollut

4 jYt,[2] Toisella kuolemantähdellä[3]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

1,85 metriä (ei-kyberneettisesti muunneltuna) ja 2,02 metriä (kyborgina).

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Siniset, keltaiset (pimeä puoli)

Kyborgiset muutokset

Ensin käsiproteesi, sitten koko ruumis paitsi pää, ja käsien ja jalkojen tyngät

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat
Sinä olit Valittu! Sanottiin, että tuhoaisit sithit, et liittyisi heihin! Sinun piti tuoda tasapaino Voimaan, eikä jättää sitä pimeyteen!
―Obi-Wan Kenobi Darth Vaderille — (ääni)Kuuntele (englanniksi) (kuvaus)[lähde]

Anakin Skywalker oli miespuolinen ihminen, joka toimi jediritarina ja myöhemmin sithlordina. Skywalker otettiin jedikoulutukseen ylittäen yläikärajan, mutta alkoi omien sisäisten tunteidensa ja ylikansleri Palpatinen kautta vajota hitaasti Voiman pimeälle puolelle tuhoten lopulta lähes jokaisen jedin käsky 66:n mukaisesti. Skywalkerin äiti oli tatooinelainen orja, Shmi Skywalker, joka oli synnyttänyt pojan ilman isää.

Myöhemmin elämässään hän nai senaattori Padmé Amidalan ja hän sai kaksi lasta, Leia Organan ja Luke Skywalkerin.

Anakin vammautui kuolemanvakavasti taistelussa Mustafarissa entistä mestariaan Obi-Wan Kenobia vastaan, ja hänestä tehtiin lähes täydellinen kyborgi. Darth Sidious ei kuitenkaan ollut tyytyväinen uuteen oppilaaseensa. Skywalker palveli keisari Palpatinea autettuaan tätä valtaannousussa ja Tasavallan kaatamisessa. Kun keisari kidutti hänen poikaansa, Lukea, sith-salamoinnilla, Vader heitti keisarin kuolemantähden reaktoriin toteuttaen Valitun ennustuksen. Hän sopi tämän jälkeen välinsä poikansa kanssa minuutteja ennen kuolemaansa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Typerät ihmiset. Luulevat voivansa petkuttaa meitä.
―Watto Anakinille.[lähde]
Nuori Anakin Skywalker.

Anakin Skywalker syntyi Tatooinessa 41 vuotta ennen Yavinin taistelua. Hänen äitinsä Shmi Skywalker on kertonut pojan saaneen alkunsa ilman isää.[5]

Jo lapsena Skywalker todisti olevansa huippumekaanikko: hän rakensi itselleen oman rakettireen, droidi C-3PO:n sekä mittavan määrän muita pikkukoneita. Anakin päätyi auttamaan jedi Qui-Gon Jinnia, joka tarvitsi kalliin Hyperajomoottorin alukseensa. Hän voitti rakettireellään Boonta even klassikko-kilpailun, jonka avulla pääsi jedien mukaan. Qui-Gon Jinn oli lyönyt vetoa Watton kanssa ja voitti sen sillä että Anakin voitti kilpailun. Qui-Gon oli jo aiemmin huomannut Anakinin potentiaalin, sillä hänen midikloriaani-tasonsa oli jopa korkeampi kuin mestari Yodalla.[5]

Löytyminen Tatooinesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on Valittu. Teidän täytyy nähdä se.
―Qui-Gon Jinn jedineuvostolle[lähde]
Nuori Anakin jedimestari Qui-Gon Jinnin kanssa.

Anakinin tavallinen orjaelämä Tatooinessa muuttui pysyvästi, kun hän oli töissä Watton romukaupassa, jedimestari Qui-Gon Jinn, Jar Jar Binks ja Naboon kuningatar Padmé Amidala tapasivat Watton kysyäkseen Hyperajomoottorista ja samalla hänen orjansa Anakinin Tatooinessa. Padmén näkeminen vaikutti Anakinia niin paljon, että hän Anakin kysyi, oliko tämä enkeli. Anakin ei tiennyt, että Padmé oli Naboon kuningatar naamioituneena tavalliseksi asukkaaksi.

Kun Tatooinessa nousi hiekkamyrsky, Anakin antoi uusien ystäviensä käyttää hänen ja hänen äitinsä Shmi Skywalkerin kotiansa suojanaan. Siellä Qui-Gon ja Padmé kertoivat miksi he olivat Tatooinessa: he halusivat päästä Coruscantiin, mutta heidän aluksensa oli hajalla. Anakin päätti osallistua vaarallisiin kilpa-ajoihin, ja löi vetoa Watton kanssa, että Watto ostaisi Qui-Gonille ja Padmélle heidän tarvitsemat osansa alukseensa. Shmi aluksi vastusti kisaa sen vaarallisuuden vuoksi, mutta lopulta hän antoi poikansa ajaa, kun tajusi, kuinka tärkeä hänen voittonsa olisi.

Qui-Gon lisäsi vetoa: jos poika voittaa, hän vapautuu orjuudesta. Watto päätti heittää noppaa ja jos nopasta tulisi sininen Anakin vapautuisi. Hän heitti ja siitä tuli punainen, mutta salaa Qui-Gon käänsi sen Voimalla siniseksi. Kilpa-ajot olivat melkein mahdottomia voittaa ihmiselle, mutta Anakin pystyi käyttämään Voimaa (tässä vaiheessa hän ei itse sitä vielä tiennyt) ja Voiman antamat nopeat refleksit auttoivat häntä.

Anakin voitti kisan, joten Qui-Gon pystyi vapauttamaan hänet orjuudesta. Jedimestari ei pystynyt vapauttamaan Shmiä, joten Anakinin oli valittava: Joko pysyisi äitinsä luona, tai pääsisi jedikoulutukseen. Anakin päätti mennä Qui-Gonin mukaan, mutta lupasi tulla takaisin vapauttamaan Shmin. Naboon taistelunn jälkeen, joka päättyi tasavallan ja jedien kannalta hyvin, Anakin ei tehnyt vielä mitään Shmin pelastamiseksi, koska Anakin ei pystynyt siihen, sillä hänen jedikoulutuksensa vei niin paljon aikaa. Shmi kuitenkin hainkkiutui itse vapaaksi Watton orjuudesta farmari Cliegg Larsin avulla.

Obi-Wan Kenobi, Qui-Gonin oppilas, myös ihmetteli Anakinin vahvaa Voiman potentiaalia, mutta kuitenkin kieltäytyi hänen päästämisestään koulutukseen, sillä hän uskoi, että poika oli jo liian vanha ja hänellä oli jo pelon ja vihan kokemus.

Anakin taisteli mahtavasti Naboon taistelussa yhdellä Naboon N-1 tähtihävittäjällä planeetan yläpuolella. Hän lensi Kauppaliiton tähtialukseen ja yksinkertaisesti ampui protonitorpedon sen reaktoriin ja räjäytti sen. Silloin kaikki Kauppaliiton taisteludroidit deaktivoituivat Anakinin ansiosta.

Kun Sithlordi Darth Maul oli tappanut Obi-Wanin mestarin, Qui-Gonin, ja hänen viimeinen toivomuksensa oli, että Obi-Wan kouluttaisi Anakinin. Se sai Obi-Wanin kouluttamaan Anakinin (muuten Obi-Wan ei olisi halunnut). Jedien korkein neuvosto antoi Obi-Wanille luvan kouluttaa Anakinin jediksi. Neuvosto kuitenkin empi hieman, että Anakin olisi vaikea koulutettava nuorelle Obi-Wanille. Tasavallan uusi ylikansleri Palpatine lupasi Anakinille, että hänen jedikoulutuksensa menisi hyvin. Tämä oli alku tulevan jedin ja tasavallan ylikanslerin ystävyydelle.

Naboon kriisin jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosia Naboon taistelun jälkeen Anakin määrättiin suojelemaan senaattori Amidalaa ja saattamaan hänet Naboolle. Siellä Anakin näki nukkuessaan enneunen äitinsä kärsimyksestä. He lähtivät Tatooinelle etsimään hänen äitiään Shmi Skywalkeria. Siellä hän sai kuulla Wattolta, että hän ei enää omistanut Anakinin äitiä, vaan Watto oli hävinnyt uhkapeleissä Shmin maanviljelijä Larsille, jonka kanssa Shmi oli avioitunut. Anakin sai kuulla Larsilta hiekkaväen vieneen hänen äitinsä kuukausi sitten. Anakin lähti pelastamaan äitiään ja löysi hänet. Shmi kuoli poikansa syliin, jolloin nähtiin ensimmäisiä merkkejä Anakinin pimeästä puolesta, kun hän kostoksi tappoi kylällisen hiekkaväkeä. Anakin toi äitinsä takaisin ja hän hautasi Shmin Padmen, Larsin ja hänen perheensä kanssa.

Geonosisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Häät Padmé Amidalan kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padmé ja Anakin menevät naimisiin salaisesti Varykinolla.

Anakin oli rakastunut Naboolaiseen senaattori Padmé Amidalaan. Jedeiltä oli kuitenkin avioituminen ja perheen perustaminen kiellettyä, joten he menivät naimisiin salaa Naboossa. He naivat toisensa Salaisella seremonialla, jonka oli luonut Naboolainen pyhimys. Todistajinaan heillä oli vain kaksi droidia, C-3PO ja astromekaniikkadroidi R2-D2.

Kloonisodat (22-19 BBY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Christophsisilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakin Skywalker ohjaa häivealusta amiraali Trenchiä vastaan.

Kun senaattori Bail Organan avustusjoukot joutuivat ansaan Christophsisilla, Skywalker, Kenobi ja amiraali Wullf Yularen lähetettiin murtamaan separatistien saarto ja pelastamaan Organa. Kuitenkin ensimmäinen Skywalkerin johtama hyökkäys torjuttiin separatistien käyttämän uuden ja kavalan taktiikan avulla, ja he kohtasivat Kenobin erään Christophsisin kuun takana tarkoituksenaan yhdistää joukkonsa uudelleen. Hänen entinen mestarinsa antoi hänen ohjata Tasavallan uusinta asetta, häivealusta, livahtaakseen vihollislinjojen taakse. Ennen tehtävän alkamista Yularen tuli Skywalkerin luokse ja ilmoittautui vapaaehtoisena tehtävään mukaan vedoten aikaisempaan kokemukseensa ja vaaralliseen viholliseen, separatistien amiraali Trenchiin. Trenchin lippulaivan ohi livahdettuaan Skywalker ampui sitä ohjuskuurolla, jotka amiraalin aluksen kilvet kuitenkin onnistuivat torjumaan helposti. Trench vastasi ampumalla oman ohjuskuuron, jotka kuitenkin osoittautuivat tehottomiksi, kun Skywalker katosi näkyvistä aluksen huomaamattomanapysymisominaisuuksien ansiosta. Jouduttuaan pattitilanteeseen Trench otti Skywalkeriin yhteyttä ja yritti saada Skywalkerin hyökkäämään. Kun amiraali paljasti Skywalkerille olleensa ennenkin häivealusten kanssa tekemisissä, Skywalker ymmärsi, että viholliset olivat varmasti huomanneet aluksen jättämän magneettijäljen. Skywalker päätti käyttää tätä separatisteja vastaan, ja hän salli Trenchin ampua alusta kohti itseohjautuvia ohjuksia, ja suuntasi sitten kohti aluksen komentosiltaa kohti houkutellen ohjukset näin osumaan vihollisaluksen komentosiltaan, ja amiraali Trench kuoli törmäyksessä. Kun saarto oli murtunut, Tasavalta onnistui auttamaan Organaa, ja Skywalkerin ja amiraali Yularenin välille muodostui katkeamaton side.[6]

Christophsisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Anakin: ”Tämä tie on selvä.
Obi-Wan: ”Miten ihmeessä pääsit tänne?
Anakin: ”Minä improvisoin.
―Skywalker ja Kenobi, kun Skywalker oli murtautunut huoneeseen auttaakseen Kenobia separatistien joukkoja vastaan.[lähde]

Kun separatistit valloittivat Christophsisin, planeetan asukkaat lähettivät hätäkutsun Tasavallalle, ja Skywalker ja Kenobi lähetettiin pian auttamaan asukkaita yhdessä komentaja Codyn ja kapteeni Rexin kanssa. He asettivat puolustuslinjat kahteen torniin ja valmistautuivat, kun droidijoukot etenivät, ilmeisesti tiedottomina jedien läsnäolosta. Kuitenkin droidiarmeija yllättäen hajaantui, ja ennen kuin Kenobi ehti käsittää, mitä tapahtui, droidit saapuivat hänen torniinsa ja aloittivat hyökkäyksen. Skywalker kutsui Hawkia auttamaan evakuoinnissa, ja hän ja Rex etenivät auttamaan Kenobia. He onnistuivat pakenemaan, ja onnistuivat myös varastamaan taktiikkadroidin pään.[7]

Skywalker ja Kenobi taistelevat Ventressiä vastaan Christophsisilla.

Taktiikkadroidista ei kuitenkaan hyödytty mitään muuta, kuin että se vahvisti separatistien olevan tietoisia jedien läsnäolosta ja sijainnista. Kenobi ehdotti, että joku heidän ryhmässään olisi kääntänyt takkinsa ja pettänyt Tasavallan. Kenobi ja Skywalker ohjeistivat Codyn ja Rexin etsimään petturin sillä välin kun he lähtivät salaiselle tehtävälle vihollislinjojen taakse. Matkalla he huomasivat, että yhä useampi droidi katseli heitä, mutta ei yrittänytkään avata tulta, ja Skywalker päätteli, että heitä johdettiin ansaan. Saavuttuaan he kohtasivat Asajj Ventressin, ja kolmikko joutui kaksintaisteluun. Jedit onnistuivat kukistamaan Ventressin, mutta hän onnistui leikkaamaan valosapelillaan reiän lattiaan, ja jedit rysähtivät kerrosta alemmas. Ventress pilkkasi heitä ennen kuin johdatti heidät katsomaan, kuinka koko droidiarmeija valmistautui hyökkäämään Cristophsiksen kaupunkeihin. Jedit pakenivat STAP-kiitureilla, ja Ventress määräsi kenraali Whorm Loathsomin marssimaan kaupunkiin ennen lähtöä.[7]

Palattuaan Tasavallan tukikohtaan Skywalker ja Kenobi saivat tietää, että Cody ja Rex olivat saaneet kloonisotilas Slickin olevan petturi. Skywalker kysyi Slickiltä, miksi hän petti veljensä, ja sotilas vastasi väittäen, että jedit pitivät hänen veljiään orjina. Cody ja Rex kuitenkin sanoivat, että jos hän todella rakasti veljiään, hän ei vaarantaisi heitä kaikkia, ja Slick pidätettiin.[7]

Skywalker ja Kenobi onnistuivat torjumaan ensimmäisen droidiaallon, ja lähettivät sukkulan hakemaan vahvistusjoukkoja. Toinen droidiaalto eteni paikalle pian, ja kun Kenobi ja Cody vetivät droidien huomion itseensä, Skywalker, Rex ja Torrent-komppania tuhosivat lähestyvät kolmidroidit. Tämä, yhdessä Tasavallan käyttämien raskaiden panssarintorjuntatykkien antaman tuen kanssa pakotti Loathsomin vetäytymään.[4]

Anakinin padawan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ahsoka, kuten eräs hyvin viisas jedi kerran sanoi, "mikään ei tapahdu vahingossa". On Voiman tahto, että sinä olet rinnallani. Haluan vain pitää sinut yhtenä kappaleena.
―Anakin rauhoittelee uutta padawaniaan.[lähde]
Skywalker ja Kenobi tapaavat Ahsoka Tanon ensi kertaa.

Kun Konfederaation joukot vetäytyivät, sukkula palasi mukanaan nuori togruta, jedi nimeltään Ahsoka Tano. Hänellä oli viesti jedineuvostolta, että heidän oli palattava Coruscantiin välittömästi, ja myös, että hänet oli määrätty Skywalkerin padawaniksi, mikä järkytti ja kauhistutti Skywalkeria. Kun hän epäonnistui saamaan viestin Yodalta, Skywalker lähti tähystysasemalle Rexin luo, ja otti uuden padawaninsa mukaansa.[8]

Tasavallan joukkojen epäonneksi Loathsom oli aktivoinut kilpigeneraattorin, joka kattoi koko hänen armeijansa, joka eteni sen suojissa kohti Tasavallan asemia. Skywalker ja Tano onnistuivat ujuttautumaan kilven sisään piiloutumalla laatikkoon. Tano kuitenkin törmäsi droidekaan ja hälytti paikalle muita droideja, mutta kaksikko onnistui kuitenkin tuhoamaan kilpigeneraattorin, ja Tasavallan tykistö onnistui hoitelemaan loput droidit. Christophsisiin hyökänneet separatistit antautuivat Kenobille, ja Skywalker lopulta hyväksyi uuden padawaninsa.[8]

Huttin pelastaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahsoka: ”Sinulla on taas tuo "nyt olemme pulassa" -ilme.
Anakin: ”Mikä ihmeen ilme?
Ahsoka: ”Siitä ei voi erehtyä.
―Skywalker ja Tano Twilightin kyydissä.[lähde]

Skywalker ja Tano määrättiin pian toiselle tärkeälle tehtävälle, jonka tarkoituksena oli pelastaa hutt Jabban poika Rotta Tethin planeetalta. Tavoitteen mukaan Skywalker kiipesi yhdessä kapteeni Rexin ja Torrent-komppanian kanssa suuren ylängön laelle separatistien tulittaessa päästäkseen huipulla olleeseen luostariin. Tuhottuaan sisäpihalla olleet droidit Skywalker ja hänen miehensä varmistivat luostarin ja ryhtyivät huttinpoikasen etsintään. Skywalker ja hänen padawaninsa löysivät huttinpoikasen selliosastolta. Saatuaan tietää pikku-huttin olevan vakavasti sairas, he päättivät laittaa hänet reppuun. Otettuaan yhteyttä entiseen mestariinsa Skywalker ja hänen miehensä joutuivat sitten Dookun salamurhaaja Asajj Ventressin johtamien droidien vahvistusjoukkojen hyökkäyksen kohteeksi. Juuri Ventress oli alun perin napannut huttin ja pitänyt sitä vankinaan. Suljettuaan oven Skywalkerin padawan vakuutti hänet löytämään toisen tien ulos luostarista. Kun R2-D2 löysi takaovelta laskeutumistason, pari pakeni Ventressiltä. Skywalker ja Tano ottivat komentoonsa jo parhaat päivät nähneen mausterahtialus Twilightin, ja he yrittivät telakoitua Spirit of the Republicin kanssa. Kuitenkin separatistit tuhosivat Spirit of the Republicin hangaarin, joten Skywalkerin oli ohjattava Twilight aina Tatooineen asti. Onneksi alukselta löytynyt lääke pelasti Rottan lähes varmalta kuolemalta.

Anakin Skywalker kohtaa Dookun jälleen kotiplaneetallaan Tatooinessa.

Kuitenkin kaksi IG-100-magnavartijaa ampuivat Twilightin alas Tatooinen yllä käyttäen Rogue-luokan tähtihävittäjiään, ja Skywalker joutui tekemään pakkolaskun. Jedit hajaantuivat, ja Skywalker toimi houkuttimena suojatakseen nuorta padawaniaan. Dooku, joka oli neuvotellut Jabban kanssa, pysäytti Skywalkerin ja hän lähetti magnavartijadroideja pysäyttämään Tanonkin, jotta he eivät saisi huttia vietyä perille ja näin paljastettua Dookun petosta.[8]

Dyynimerellä käydyn raivokkaan taistelun päätteeksi Skywalker varasti Dookun kiiturin ja lensi Jabban palatsiin pelastaakseen Tanon huttin raivolta. Vaikka Jabba oli ilahtunut nähdessään poikansa jälleen, hän silti määräsi sekä Skywalkerin että Tanon teloitettavaksi. Kuitenkin senaattori Amidala pelasti neuvottelut väliintulollaan, ja hän kertoi saaneensa selville Dookun työskennelleen Jabban sedän, Ziron, kanssa. Jabba raivostui tajuttuaan Dookun pettäneen häntä, ja hän antoi Tasavallalle luvan käyttää huttien hyperavaruusreittejä Ulkokehälle, ja pyysi jedejä tuomaan Dookun oikeuteen vastaamaan rikoksistaan hutteja vastaan.[8]

Malevolencen kriisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amidala: ”Olet tykännyt droideilla leikkimisestä niin kauan kuin olen sinut tuntenut.
Skywalker: ”Ennen kokosin niitä. Nykyään vain hakkaan niitä hajalle.
―Skywalker ja Amidala Malevolencen kyydissä.[lähde]

Myöhemmin Skywalker ja Tano olivat työryhmänsä kanssa Bithin aurinkokunnassa suojelemassa siellä ollutta tukikohtaa. Mestari Plo Koon kuitenkin otti yhteyttä Skywalkeriin saatuaan tietoja separatistien mystisestä aseesta, joka oli nähty Abregadon aurinkokunnassa. Mestari Koon pyysi Anakinin joukkoja saapumaan vahvistuksiksi, mutta Skywalkerin oli ensin saatava jedineuvoston hyväksyntä. Sen jälkeen Skywalker menetti yhteyden mestari Kooniin. Skywalker ja Tano tiedottivat sen jälkeen jedineuvostolle mestari Koonin viimeisestä tunnetusta sijaintipaikasta, mutta uskoivat Koonin laivueen tuhoutuneen muiden mukana. Vaikka Skywalker valmisteli pelastustehtävää, jedineuvosto halusi siirtää heidän laivueensa suojelemaan kuljetusreittejä. Tästä huolimatta Skywalker ja Tano lähtivät pelastamaan Plo Koonia, joka oli joutunut jumiin Abregadon aurinkokunnassa pakokapselilla paettuaan mukanaan pieni ryhmä kloonisotilaita. Vain Tanon kyky aistia mestari Koon Voiman avulla esti Skywalkeria luovuttamasta epäonnistuneen etsinnän jälkeen, ja hänen padawaninsa otti Twilightin ohjaimet itselleen. Hän pian löysikin masteri Koonin ja hänen sotilaansa, ja he pelastivat heidät. Koon kertoi heille, että separatistien käyttämä "salainen ase" oli ionikanuuna, joka tuhoaa aluksien suojakilvet. Tässä vaiheessa kyseisellä ionikanuunalla varustettu alus, Malevolence saapui paikalle, ja heidän oli kytkettävä kaikki virta pois aluksestaan, ennen kuin heidät huomattaisi. He unohtivat kuitenkin sulkea lääkintädroidin, jonka Malevolence huomasi ja vastasi ampumalla ionikanuunalla. Twilight onnistui pakenemaan ioniaallolta hyppäämällä hyperavaruuteen, vieden tiedon separatistien superaseesta mukanaan.[9]

Pian sen jälkeen Skywalker laati suunnitelman, jossa Y-siipisillä pommikoneilla tehtäisi rohkea hyökkäys Malevolencea vastaan, ensisijaisena tarkoituksena tuhota kenraali Grievous, ja näin varmistaa sodan nopea loppuminen. Tasavalta keksi separatistien superaseen matkaavan kohti Kaliida Shoalsin lääkintäasemaa, ja tarkoituksenaan päästä paikalle ennen Malevolencea iskujoukko päätti käyttää Balmorran reittiä, mutta he eivät olleet ottaneet huomioon joutuvansa kohtaamiseen neebray-rauskujen kanssa. Selvittyään täpärästi hengissä iskujoukko hyökkäsi Malevolencea vastaan kärsien joitain vahinkoja. Kun kävi ilmiselväksi, että alkuperäinen suunnitelma ei tulisi onnistumaan, Tano, joka toimi mestarinsa ampujana, ehdotti muutoksia taktiikkaan. Tämä mielessään mestari Koon laati suunnitelman, jossa separatistien taistelulaivan jättimäinen ionikanuuna laitettaisi ylikuormittumaan; tämä taktiikka osoittautui menestykseksi, ja pian ionikanuunan tuhon jälkeen mestari Kenobi saapui paikalle kolmen Tasavallan risteilijän kanssa, ja aloitti ajamaan pakenevaa Malevolencea takaa.[10]

Skywalker, Kenobi, Tano ja Koon aloittivat viimeisen hyökkäyksen Malevolencea vastaan, kun he saivat viestin Amidalalta ja Threepiolta, jotka vedettiin separatistien taistelualuksen sisään vetosäteen avulla. Skywalker, Kenobi ja Artoo ohjasivat Twilightia ja he telakoituivat taisteluristeilijän ilmalukkoon. He hajaantuivat, Skywalker löysi Amidalan ja pari meni aluksen komentosillalle, missä Skywalker peukaloi navigointitietokonetta ja ohjelmoi aluksen törmäyskurssille läheisen kuun kanssa. Sen jälkeen kaksikko tapasi Kenobin, Threepion ja Artoon, ja yhdessä he pakenivat Twilightilla. Kun Malevolence tuhoutui, he palasivat Tasavallan laivueen luokse.[11]

Skywalker ja Amidala Malevolencen sisällä.

Joitain viikkoja myöhemmin, etsiessään Grievousta ja hänen laivuettaan, Kenobi ja Skywalker joutuivat saapumaan auttamaan komentaja Codya ja kapteeni Rexiä, kun kloonit joutuivat hyökkäämään separatistien droidijoukkoja vastaan Rishin kuulla. Jedien laivue saapui juuri ajoissa paikalle pakottaen Grievousin alukset pakenemaan hyperavaruuteen, ja he estivät näin separatistien yllätyshyökkäyksen Kaminoon.[12]

Kolmas Kaminon taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rishi-aseman tuhon ja Asajj Ventressin ja Grievousin välisen pysäytetyn viestin varoittamina Skywalker ja Kenobi matkasivat Kaminoon varoittaakseen Shaak Ti'tä ja Lama Su'ta lähestyvästä separatistien hyökkäyksestä, yhdessä kapteeni Rexin, komentaja Codyn, sekä kloonisotilas Broadsiden, Echon ja Fivesin kanssa, mukanaan myös koko 501. legioona.[13]

Pian Grievousin laivue saapui, ja avaruustaistelu syttyi. Skywalker johti Tasavallan avaruusjoukkoja hyökkääjiä vastaan, saaden aikaan huomattavaa vahinkoa—tai siltä se näytti. Epäilevä Obi-Wan matkasi veden alle, missä hän sai selville, että separatistien sotalaivoista pudonneet osat olivatkin itse asiassa vesidroidien rakentaman hyökkäysaluksen komponentteja.[13]

Valmistunut hyökkäysalus hyökkäsi Tipoca Cityyn, ja lähetti sinne useita Grievousin ja Ventressin johtamia taisteludroideja. Grievous hyökkäsi parakkeihin tuhotakseen kaikki sieltä löytämänsä kloonit, kun Ventress suuntasi kohti DNA-varastoa, jossa säilöttiin ensisijaista kloonien mallin, Jango Fettin, ensisijaista DNA-näytettä. Obi-Wan palasi kaupunkiin ja hän kutsui Skywalkerin luokseen, ja yhdessä he hyökkäsivät Grievousin ja Ventressin kimppuun. Kloonisotilasjoukkueen antaman tuen avulla Skywalker onnistui saamaan DNA-näytteen takaisin, mutta Ventress ehti pakenemaan.[13]

Ystävä kadoksissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terve, haluaisimme ostaa droidin. Myytkö?
―Skywalker Vulture's Clawilla[lähde]

Grievousin laivue jatkoi [[Bothawuin taistelu/Kaanon<hyökkäystään]] Bothin aurinkokuntaan. Skywalker ja Tano valmistautuivat puolustamaan taktisesti tärkeää aurinkokuntaa. Grievous lähestyi asteroidivyöhykkeen halki, ja Skywalker johti lentueellista V-19 -tähtihävittäjiä lentäen itse omalla hävittäjällään yhdessä R2-D2:n kanssa. Kun separatistilaivue käynnisti hyökkäyksen risteilijöitä vastaan, Tasavallan joukot näyttivät jo lyödyiltä, mutta samassa Skywalker paljasti Grievousin varalle suunnittelemansa "yllätyksen": Ennen taistelua asteroidivyöhykkeen kappaleille oli levitelty useita AT-TE -talsijoita. AT-TE:t hyökkäsivät separatistien fregattien kimppuun takaapäin, ja Venator-risteilijät edestäpäin. Lyötynä Grievous siirtyi tähtihävittäjäänsä ja pakeni taistelusta. Skywalker jahtasi häntä tähtihävittäjällään, mutta hajoavista fregateista lentävää romua iskeytyi hänen alukseensa. Onneksi Rex pystyi pelastamaan hänet, mutta palauduttuaan taistelusta hän sai tietää, että Artoo oli kadonnut.[14]

Koska Artoo oli kadoksissa, hänelle annettiin korvaava astromekaniikkadroidi, R3-S6, mutta Skywalker oli vakuuttunut, ettei R2:ta voinut korvata. Hän aikoi löytää droidiystävänsä, ja hän meni Tanon kanssa Twilightin ohjaimiin ja lähti tutkimaan taistelukenttää. Hän löysi vaurioituneen aluksensa, mutta Artoo ei ollut siellä, joten hän siirtyi suunnitelmissa eteenpäin telakoituen paikalla olleeseen romunkerääjäalukseen, tietämättömänä siitä, että aluksen komentaja, trandoshan Gha Nachkt oli jo luvannut droidin Grievousille.[14]

Palattuaan risteilijälleen Skywalker kertoi Kenobille, ettei hän löytänyt Artoota. Sitten Kenobi määräsi hänet etsimään separatistien radioaseman, joka mahdollisesti salakuunteli heitä, mikä selittäisi separatistien tietämyksen Tasavallan strategioista. Skywalker lähti edeltä tiedustelemaan R3:n kanssa, mutta astromekaniikkadroidi aktivoikin hänen aluksensa seurantalaitteen, mikä hälytti Grievoukselle hänen sijainnistaan. Skywalker onnistui päihittämään hyökkäävät Vulture-droidit, ja Tano tuli Rexin kanssa pelastamaan hänet Twilightilla. Skywalker hermostui R3:lle, joka melkein tappoi hänet, ja hän piti kiinni ajatuksesta, että Artoo oli vielä hengissä.[14]

Tehtävä Taivaanlaen asemalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teillä on jotain, joka kuuluu minulle.
―Anakin Skywalker pelastaessaan R2:n magnavartijadroideilta.[lähde]
Anakin ja Ahsoka vapaassa pudotuksessa kohti Taivaanlaen asemaa.

Saatuaan viestin Artoolta Skywalker onnistui jäljittämään droidinsa Taivaanlaen asemalle, radioasemalle, jota he alunperin olivat etsineet. Skywalker lähetti Tanon ja kloonit tuhoamaan aseman samalla, kun hän suuntasi etsimään Artoota. Skywalker löysi Artoon, jota magnavartijadroidit olivat kuljettamassa, ja hän onnistui tuhoamaan taisteludroidit. Skywalker meni sitten hangaariin paetakseen tiiminsä kanssa, mutta tavattuaan Rexin ja Denalin hän sai tietää, että Ahsoka oli mennyt omin päin kohtaamaan Grievousin, ja lähettänyt kaksikon suorittamaan tehtävän loppuun. Kun kolmikko oli poistumassa hangaarista, R3 lukitsi heidät sinne, paljastaen samalla olevansa Grievousin agentti. R3 myös aktivoi kaikki hangaarin Vulture-droidit. Myös supertaisteludroideja saapui paikalle, ja syttyi taistelu. Kun Tano palasi, Skywalker moitti häntä, kun hän oli noin vain mennyt taistelemaan Grievousta vastaan yksin, ja hän lähetti Artoon löytämään kytkimen, josta hangaarin saisi auki. Ryhmä onnistui lopulta tuhoamaan loputkin droidit, ja Artoo avasi hangaariovet ja myös tuhosi R3:n, ja Skywalker meni ulos hakemaan droidinsa turvaan. Keskusteltuaan raivostuneen Kenobin kanssa Skywalker kertoi Tanolle, että Artoo oli enemmän kuin pelkkä droidi; hän oli ystävä.[15]

Skywalker ja Kenobi Hondo Ohnakan vankeina.

Dookun vangitseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker: ”Kärsivällisyyttä, mestari.Kreivi on vain iäkäs herrasmies, eikä hän liiku niin kuin ennen.
Kenobi: ”Ilmeisesti olet oikeassa.
Dooku: ”Tappaisin teidät molemmat tähän paikkaan, mutta en viitsisi raahata teidän ruumiitanne mukanani.
―Skywalker ja Kenobi pilkkaavat Dookua, kun kolmikko yrittää paeta.[lähde]

Skywalker ja Kenobi onnistuivat jäljittämään Dookun eräälle separatistien fregatille, ja Skywalker laati suunnitelman aluksen sisään pääsemiseksi. Päästyään sisään Skywalker antoi itsensä jäädä kiinni, ja Kenobi tuli sisään pelastamaan hänet. Skywalkerin vapauduttua jedit kohtasivat Dookun, kun Resolute hyökkäsi fregatin kimppuun. Dooku onnistui kuitenkin pakenemaan aurinkopurjealuksellaan, ja jedit lähtivät takaa-ajoon. Kuitenkin kummatkin alukset kärsivät vakavia vahinkoja, ja joutuivat tekemään pakkolaskun Vanqoriin. Dooku vangitsi Skywalkerin ja Kenobin erääseen luolaan ja varasti Skywalkerin valosapelin, mutta kun piraatit veivät hänet läheiselle Florrumin planeetalle, hän jäi itse vangiksi. Kohdattuaan gundarkin ja myrkkykaasun, Tano pelasti Kenobin ja Skywalkerin, eikä hän ollut tyytyväinen saatuaan tietää, että Dooku oli päästetty karkuun.[16]

Hondo Ohnaka otti yhteyttä Tasavaltaan ja teki tarjouksen; hän vaihtaisi Dookun miljoonaan krediittiin. Skywalker ja Kenobi lähetettiin Florrumiin vahvistamaan Dookun olevan todella piraattien vankina,[16] mutta raportoituaan tilanteesta he joutuivat itsekin piraattien vangeiksi, kun piraatit keksivät saada triplasti enemmän rahaa. Jedit joutuivat tekemään vaikean liiton Dookun kanssa, jotta he pääsisivät pakoon piraattien tukikohdalta, mutta useiden pakoyritysten jälkeen jedikaksikkoa kidutettiin. Onneksi Jar Jar Binks, joka oli senaattori Kharrusin kanssa lähetetty tuomaan lunnaita, vahingossa tuhosivat voimalinjat, ja Skywalker ja Kenobi onnistuivat lopulta pakenemaan. Kaksikko sai valosapelinsa takaisin, ja he jättivät Ohnakan tasattuaan tilit piraattien kanssa. Dooku oli kuitenkin onnistunut pakenemaan omin avuin.[17]

Aayla Secura ja Ahsoka Tano auttavat haavoittunutta Skywalkeria.

Quellin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolehdi sinä noista purnukoista, minä menen Aaylan risteilijälle!
―Anakin Skywalker Ahsokalle.[lähde]

Kun jedikenraali Aayla Secura joutui separatistien hyökkäyksen kohteeksi, Resolute lähetettiin häntä auttamaan. Saavuttuaan Quellin yläpuolelle Skywalker ja Tano siirtyivät tykkialuksiin voidakseen laskeutua Securan risteilijälle, mutta Skywalker käyttikin rakettidroidia risteilijälle pääsemiseksi. Skywalker kutsui fregatin auttamaan risteilijän evakuoinnissa, ja kohtasi Securan, Blyn ja Tanon kanssa. Kuitenkin separatistien jatkuva tulitus aiheutti risteilijän käytävillä valtavan tulimyrskyn, ja Skywalker uhrasi itsensä pelastaakseen kumppaninsa, haavoittuen vakavasti tapahtumien aikana. Secura ja Tano onnistuivat saamaan hänet fregatin sisälle, mutta kun he yrittivät telakoitua Resoluten kanssa saadakseen Skywalkerille lääkintätarvikkeita, joidenkin Vulture-droidien tekemä hyökkäys vahingossa käynnisti hyperajojärjestelmän, ja he joutuivat irroittautumaan risteilijästä.[18]

Tano ohjasi fregattia, ja vältti täpärästi tähteen osumisen, mutta alus joutui tekemään pakkolaskun Maridun-nimiselle planeetalle. Secura, Tano ja kloonit lähtivät etsimään planeetan asukkaita saadakseen Skywalkerille lääkintätarvikkeita, kun taas Rex jäi valvomaan Skywalkerin kuntoa. Rexin kimppuun hyökkäsi joitain petoeläimiä, mutta hän onnistui torjumaan ne. Juuri kun seuraava ryhmä petoja hyökkäsi Skywalkerin ja Rexin kimppuun, Tano saapui Blyn ja Wag Toon kanssa, joista jälkimmäinen kuului planeetan rauhanomaiseen lurmenien siirtokuntaan. He onnistuivat torjumaan hyökkääjät ja viemään Skywalkerin lurmenien kylään.[18]

Rex, Tano, Skywalker, Secura ja Bly valmistautuvat puolustamaan lurmenien kylää.

Maridunin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahsoka...lopeta. Jos lurmenit haluavat pysyä puolueettomina, emme pakota heitä sotaan.
―Skywalker Tanolle Maridunin lurmen-kylässä.[lähde]

Kun separatistit saapuivat planeetalle, Tee Watt Kaa, lurmenien johtaja, syytti jedejä sodan tuomisesta planeetalle. Skywalker, Tano, Bly ja Rex lähtivät kylästä, jotteivät lurmenit joutuisi maksamaan seurauksia Tasavallan läsnäolosta. Kun he saivat tietää, että separatistit aikoivat testata uutta asettaan lurmeneihin, ryhmä palasi takaisin lurmen-kylään puolustaakseen heitä. Ryhmä käynnisti kilpigeneraattorit, ja onnistuivat selviämään sekä defoliaattorin ensimmäisestä laukauksesta että ensimmäisestä droidien aallosta. Kuitenkin toinen droidiaalto onnistui ohittamaan suojakilven ja tuhoamaan sen. Kun separatistit valmistautuivat ampumaan defoliaattorilla uudelleen, Skywalker saapui paikalle ja onnistui tuhoamaan sen ja vangitsemaan separatistien kenraali Lok Durdin. Kun jedit valmistautuivat lähtemään, kolmesta Venator-risteilijästä koostuva laivue saapui planeetalle; amiraali Yularen oli ilmeisesti onnistunut löytämään heidät itse.[19]

Orto Plutonian taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker ja Rex pukeutuneina Orto Plutonian kylmää maastoa varten.
Luulin, että planeetta olisi asumaton, ja näin ollen liittoutumaton.
―Skywalker Chi Cholle.[lähde]

Kadotettuaan yhteyden Tasavallan tukikohtaan Orto Plutonian jääplaneetalla, Kenobi ja Skywalker lähetettiin tutkimaan tilannetta yhdessä kapteeni Rexin komentaman kylmähyökkäyskloonisotilaista koostuvan ryhmän kanssa. Saavuttuaan planeetalle jedit tajusivat, että talzit asuttivat planeettaa, mikä oli aiemman käsityksen vastaista. Kuitenkin läheisen Pantora-kuun puheenjohtaja Chi Cho loukkaantui talzien asutuksesta planeetalla ja julisti sodan, vaikka jedit olivat yrittäneet tuoda rauhaa. Kuitenkin senaattori Riyo Chuchi keskusteli Pantoran hallituksen kanssa asiasta, ja onnistui tuomaan rauhan maailmojen välille, tosin se maksoi Chi Chon hengen.[20]

Sinivarjoviruksen tapaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker auttaa Amidalaa, kun tätä oli sähkötetty Nuvo Vindin laboratoriossa.
Padmé voi olla jo menetetty, Anakin. Älä vaaranna koko tehtävää pelastaaksesi hänet.
―Kenobi Skywalkerille.[lähde]

Skywalker, Kenobi ja Tano saapuivat Naboolle, missä oli löydetty todisteita salaisesta separatistien laboratoriosta. Kun Skywalker sai tietää, että Amidala oli lähtenyt odottamatta heitä, hän huolestui välittömästi ja lähetti Tanon etsimään häntä. Kapteeni Typho raportoi, että he olivat menettäneet yhteyden Padméen ja Jar Jariin, mutta he olivat ehtineet saada selville, että separatistien kanssa liittoutunut tohtori Nuvo Vindi suunnitteli vapauttavansa sinivarjoviruksen takaisin galaksiin. Hän laittoi merkille, että Amidala oli ehtinyt lähettää Vindin salaisen laboratorion koordinaatit, ennen kuin yhteys menetettiin. Kun Tano raportoi tilanteesta, Kenobi määräsi hänet johtamaan hyökkäystä eteläiselle sisäänkäynnille, kun Skywalker ja Kenobi suunnittelivat murtautuvansa laboratorioon luukkujen kautta. Kenobi yritti vakuutella Skywalkerin vaarantamasta tehtävää vain pelastaakseen Amidalan, mutta Skywalker vastasi tietävänsä, mitä oli vaakalaudalla.[21]

Saavuttuaan laboratorion yläpuolelle tykkialukset pommittivat kattoluukkuja, ja Skywalker ryhmineen murtautui sisälle. Hän huomasi, että Tanon hämäyshyökkäys toimi, ja hän eteni päähuoneisiin. Vindi alkoi kuitenkin antaa Amidalalle ja Binksille voimakkaita sähköiskuja, ja pakotti ryhmän laskemaan aseensa, mikäli he halusivat vankien pelastuvan. Skywalker totteli epäröimättä. Vindi antoi Skywalkerille kaksi vaihtoehtoa; napata hänet, tai pelastaa ystävänsä, käynnisti sähköiskut jälleen ja pakeni. Skywalker nappasi valosapelinsa, mutta Vindin perään lähtemisen sijaan hän lähti vapauttamaan Amidalan ja Binksin. Vindi aktivoi viruspommit, ja Skywalker ja Kenobi näkivät hänet pakenemassa hangaariin. Vindi heitteli viruskapseleita, ja Kenobin oli lopetettava hyökkääminen estääkseen viruskapseleita hajoamasta ja levittämästä virusta. Kuitenkin Peppi Bow'n antaman avun avulla Skywalker onnistui pysäyttämään hullun tohtorin.[21]

Darth Vaderiksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palpatine kertoo Anakinille Darth Plagueisin kohtalosta
Ymmärräthän, että jos minä kuolen, et voi mitenkään pelastaa Padméa.
―Palpatine Anakinille.[lähde]

Kun kloonisodat riehuivat Tasavallan viimeisinä vuosina, Anakinin elämä oli ristiriitaista: hän oli naimisissa, joka häiritsi hänen jedin työtään, ja jedin työ taas häiritsi hänen avioliittoaan. Hänellä oli luuloja, ettei jedineuvosto luottanut häneen, ja hän oli alkanut nähdä painajaisia vaimonsa kuolemasta. Lisäksi hänen välinsä kansleri Palpatineen. Tämä kertoi Anakinille sithlordi Darth Plagueisista, jonka Palpatine oli murhannut Plagueisin nukkuessa, ja tämän kyvyistä pitää läheisensä elossa. Tämä alkoi kiinnostaa Anakinia, joka oli nähnyt painajaisia Padmén kuolemasta. Anakin nimettiin jedineuvostoon, joka pyysi Anakinia pitämään Palpatinea silmällä. Mace Windu oli nähnyt pimeän puolen ympäröivän Palpatinea, ja kun Palpatine seuraavalla kerralla tapasi Anakinin, hän tunnusti olevansa sithlordi. Kauhistunut Anakin halusi surmata kanslerin valosapelillaan, mutta halusikin viedä tiedon jedeille. Windu, Kit Fisto, Agen Kolar sekä Saesee Tiin lähtivät pidättämään Palpatinea, joka kuitenkin todisti voimakkuutensa surmaamalla kaikki muut mestarit paitsi Windun, joka lähes tulkoon sai surmattua Palpatinen, kunnes Anakin saapui paikalle. Hän ei voinut katsoa vanhaa avutonta miestä hädässä, ja antoi lähes tappavan iskun Windulle valomiekallaan, ja samassa Palpatine alkoi käyttää voimasalamointia Winduun, joka lensi lopulta suuresta ikkunasta Coruscantin alatasoille. Anakin uskoi, etteivät jedit antaisi hänelle anteeksi, hän liittyi Palpatinen oppipojaksi, ja sai nimen Darth Vader. Näin oli hänen sithin uransa alkanut. Anakin - Langennut jedi. Anakin Skywalker luisu pimeälle puolelle vaikuttaa äkkinäiseltä, mutta murhenäytelmän juuret ovat hänen kasvuvuosissaan orjana Tatooinella.

Vammautuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lordi Sidious lupasi meille rauhaa, haluamme vain...
―Nute Gunray hetkeä ennen kuolemaansa Anakinille[lähde]

Darth Sidious oli lähettänyt Vaderin Mustafariin tappamaan separatistijohtajat (sisältäen Sidiousin entisen liittolaisen Nute Gunrayn), ja näin hän tekikin. Obi-Wan Kenobi oli kertonut Padmélle Anakinin vajoamisesta pimeälle puolelle. Padmé ei uskonut Obi-Wania, mutta lähti silti Mustafariin tarkistamaan asian. Obi-Wan (salassa) sekä ja C-3PO lähtivät mukaan. Padmé tapasi Anakinin aluksen laskeuduttua. Tämän jälkeen Obi-Wan astui ulos aluksesta,jolloin Anakin oli kuristaa Padmén hengiltä, mutta Obi-Wan sai tämän lopettamaan ja Anakin haastoi vanhan mestarinsa taisteluun. Lopulta kaksikko päättyi laavavirtojen keskelle. Obi-Wan hypääsi kesken taistelun maankamaralle, ja kun Anakin aikoi seurata, Obi-Wan varoitti ettei hän selviäisi hypystä edes Voiman avulla. Anakin kuitenkin hyppäsi, mutta hyppy ei onnistunut. Obi-wan katkaisi häneltä molemmat jalat ja vasemman käden. Anakin vieri laavavirran lähistölle ja sen kuumuus sytytti hänet tuleen, ja lähes kaikki paloi, paljon hänen ihoaan, hiuksensa yms. Obi-Wan poistui surullisena paikalta luullen Anakinia kuolleeksi, vaikka tämä oikeasti pysyikin hengissä pimeän puolen voimien avulla. Palpatine oli Vaderin onneksi Coruscantissa aistinut Vaderin olevan vaarassa ja lähtenyt parin kloonin kanssa Mustafarille. Näin Vader saatin pelastettua. Mittavassa leikkausoperaatiossa hänelle asenettiin elintoimintoja ylläpitävä haarniska, joita ilman hän ei voisi elää. Tämän jälkeen Palpatine kertoi Anakinin vaimon Padmén kuolleen Vaderin käsissä, vaikka tämä oli oikeasti kuollut synnyttäessään kaksoset, Luken ja Leian.

Kyborgiset muutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Palpatine: ”Lordi Vader, kuuletko minua?
Vader: ”Kyllä, mestari
―Palpatine ja Vader[lähde]
Vader saa haarniskansa

Anakinille jouduttiin tekemään monia vaativia muutoksia, että hän pysyisi hengissä Mustafarin taistelun vammojen jälkeen, ja siksi hänestä tulikin puoliksi kone. Hänen keuhkonsa olivat sulaneet, joten hänen rintaansa asennettu laite hoiti hengittämisen hänen puolestaan, ja pumppasi happea verenkiertoon ikuisesti. Anakin ei voinut enää haistaa mitään, ja hän näki maailman aivan erilaisena kuin tavallisesti, maskinsa erikoislaatuisten silmänreikien lävitse. Anakin ei enää kuullut, mutta hänen kypäräänsä asennettu sensori vei sanojen merkityksen suoraan hänen aivoihinsa, ja tämä loi jäljitelmän kuulosta. Yli puolet hänen koko kehostaan oli koneistoa, täynnä johtoja ja muuta mekaniikkaa, kuten hydrauliikkaa. Anakin ei voinut enää syödä, mutta koneistus hoiti tarpeen hänen puolestaan. Anakinin loppuelämä olisi varsin tuskaisaa, hän olisi kuolemaansa asti haarniskansa vanki. Hänellä olisi vain muisto entisestä.

Keisarin palveluksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Et tunne pimeän puolen mahtia. Minun täytyy totella mestariani.
―Vader pojalleen[lähde]
Vader, Tarkin ja keisari valvovat Kuolemantähden valmistumista.

Kapinallisten aikakausi ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Vader: ”Obi-Wan ei koskaan kertonut mitä tapahtui isällesi
Luke Skywalker: ”Hän kertoi riittävästi. Hän sanoi että tapoit hänet
Vader: ”Ei, minä olen isäsi
Luke: ”Ei! Se on mahdotonta!
―Darth Vader ja Luke Skywalker[lähde]
Darth Vader kuulustelee Leia Organaa Tantive IV :llä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greedopedian logo Darth Vader Greedopediassa, Tähtien sota -huumoriwikissä