Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Davik Kang

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Davik)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Davik Kang.jpg
Davik Kang
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Taris

Kuollut

3956 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Harmaat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Exchange

Davik Kang oli Tarisin Exchangen johtaja jedien sisällissodan aikaan.

Kang oli työnantajana useille palkkasotilaille, joista tärkeimmät olivat mandalorialainen Canderous Ordo ja palkkionmetsästäjä Calo Nord. Davik keräsi petoeläinten täytettyjä päitä, mutta hänen arvokkain omaisuutensa oli salakuljetukseen käytetty alus, Ebon Hawk. Davik oli hyvin harmissaan sithien läsnäolosta Tarisissa, koska planeetan saarto häiritsi hänen kauppojaan, mutta hän ei kuitenkaan halunnut nousta sithejä vastaan.

Pelastettuaan Bastila Shanin, Revan, jonka henkilöllisyys ei ollut vielä tiedossa, lähestyi Canderousta. Tämä kertoi Revanille mahdollisuudesta poistua planeetalta, mikäli tämä onnistuisi varastamaan tarvittavat koodit sithien asemalta. Revan suostui, varasti koodit ja palasi Canderousin luokse, joka suostutteli Davikin palkkaamaan Revanin palkkasotilaakseen. Tämän ansiosta Revan pääsi Davikin päämajaan ja yhdessä Canderousin ja ystäviensä kansa päätti varastaa Ebon Hawkin. Samalla Revanin entinen oppilas, Darth Malak, alkoi pommittaa kaupunkia.

Kun Revan tovereineen pääsi Ebon Hawkin luokse, Davik ja Calo Nord hyökkäsivät raivoissaan heidän kimppuunsa. Davikin päämaja sai kuitenkin suoria osumia Malakin ammuksista ja katto melkein luhistui. Calo Nord onnistui pakenemaan, mutta Davik kuoli putoavan palkin alle.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]