Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Demagol

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Demagolhead.jpg
Demagol
Ruumiilliset tiedot


Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Mandalorialaiset

Tohtori Demagol oli mandalorialaisille työskennellyt tiedemies. Hän teki kokeita Flashpoint-asemalle lähetetyille vangituille jedeille löytääkseen näiden voimien salaisuudet.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demagol toimi Flashpoint-asemalla tutkien mandalorialaisten hänelle toimittamia jedejä. Hänen vankeihinsa kuuluivat muun muassa Alek Squinquargesimus sekä Jarael, jota hän erehdyksen johdosta luuli jediksi. Demagolin nähtyä Jaraelin, hän yllättyi. Hän tiesi Jaraelin olevan ihmisen ja arkanialaisen jälkeläinen, mutta jokin toinen seikka kiinnosti häntä niin paljon, että halusi tutkia Jaraelia seuraavaksi. Hän ei kuitenkaan saanut tähän mahdollisuutta, kun paikalle saapunut Rohlan Dyre toi Zayne Carrickin ja käski Demagolia tutkimaan tätä nuorta jediä seuraavaksi.

Kun Demagol vei Zaynen sekä Rohlanin laboratorioonsa, kauas muiden mandalorialaisten katseilta, Rohlan hyökkäsi Demagolin kimppuun vapauttaen Zaynen. Rohlan sitten vangitsi tiedemiehen ja Zayne varasti hänen haarniskansa. Kaksikko poistui sitten laboratoriosta lavastaen Tasavallan hyökkäyksen, minkä johdosta paikalla olleet mandalorialaiset pakenivat planeetalta. Zayne vapautti vangitut jedit, jotka ottivat Demagolin mukaansa vieden tämän Coruscantille oikeuden eteen. Matkalla Coruscantiin, Demagol vaipui koomaan syömänsä lääkkeen johdosta eikä häntä kyetty herättämään oikeudenkäyntiä varten.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]