Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Ewokien taistelu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bobawhere.jpg

Boba Fett? Boba Fett? Missä?

Tämän artikkelin laatu parantuisi huomattavasti yhdestä tai useammasta uudesta kuvasta.

Tallenna asiaan kuuluva ja kaanoniin kuuluva kuva ja lisää se tänne. Kun asia on mielestäsi kunnossa, voit poistaa tämän huomautuksen.

[+/–]
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]

Ewokien taistelu[1] (Caravan of Courage - An Ewok Adventure) on vuonna 1984 ilmestynyt Tähtien sota -universumiin sijoittuva tv-elokuva. Se ensimmäinen kahdesta spin-off-elokuvasta, joiden pääosassa nähdään Jedin paluussa esiintynyt ewoki -kansa. Jedin paluun näyttelijöistä Warwick Davis toisti roolinsa ewoki Wicket W. Warrickina.

Elokuvan ohjasi John Korty. Tarinan keksi George Lucas, jonka ideoiden pohjalta Bob Carrau kirjoitti lopullisen käsikirjoituksen.

Ewokien taistelun jatko-osa Ewoks: Taistelu Endorista ilmestyi jo seuraavana vuonna.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Towanien perheen avaruusalus putoaa Endorin kuuhun ja perheenjäsenet joutuvat erilleen toisistaan. Isä Jermitt ja äiti Catarine joutuvat pahan jättiläisen Goraxin vangeiksi. Seuraavana päivänä ewoki Deej löytää perheen lapset Macen ja Cindellin aluksen hylystä etsiessään kahta kadonnutta poikaansa. Mace ei pidä uudesta tuttavuudesta, mutta hänen pikkusiskonsa Cindell onnistuu vakuuttamaan Macen siitä, että ewokit ovat hyviä olentoja. Heimo päättää auttaa lapsia vanhempiensa löytämisessä ja pelastamisessa pahan Goraxin kynsistä.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarinan luominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joe Johnston, joka oli ollut mukana luomassa Tähtien sota -elokuvia, toimi Ewokien taistelun tuotannon suunnittelijana. Hän oli myös mukana käsikirjoitusryhmässä. Johnston oli perehtynyt ewokeihin paremmin, kuin muut, sillä hän oli kirjoittanut ja kuvittanut heidän seikkailuistaan ennen elokuvan tekemistä lastenkirjan The Adventures of Teebo: A Tale of Magic and Suspense.[2] Vaikka elokuva sijoittuikin Tähtien sota -elokuvien maailmaan, oli se selkeästi painottunut tyyliltään fantasiaelokuvan puolelle. Esimerkiksi Ewokien taistelussa taikuus on vahvemmin läsnä, kuin Tähtien sota -elokuvissa.[2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai ensi-iltansa televisiossa 25. marraskuuta 1984.[3] Tähtien sota -sarjan fanit ovat elokuvan ilmestymisestä lähtien kinastelleet, tulisiko se hyväksyä osaksi sarjan kaanonia.[4] Vaikka Lucas halusikin julkaista elokuvan pelkästään televisiossa, sitä esitettiin vähän aikaa elokuvateattereissa Länsi-Saksassa, Australiassa ja Suomessa.[3] Se voitti Emmy -palkinnon visuaalisista tehosteistaan vuonna 1985 ja oli ehdolla myös kategoriassa Paras lasten ohjelma.[5]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]