Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Galia

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Galia2.jpg
Galia
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Onderon

Syntynyt

4018 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Pituus

170 cm

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Tasavalta

Galia oli Onderonin kuningatar suuren sithsodan aikana. Hän oli Omminin sekä Amanoan tytär ja täten Freedon Naddin jälkeläinen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galia.

Petosotien lähestyessä loppuaan, silloinen prinsessa Galia lavasti kaappauksensa, jotta pääsisi petoratsastaja Modon Kiran linnoitukseen. Siellä hän avioitui Modonin pojan, Oronin kanssa, mutta heidän hääseremoniansa keskeytyi, kun Ulic Qel-Droma, hänen veljensä Cay ja Tott Doneeta saapuivat paikalle. He yrittivät pelastaa prinsessan, mutta tämä kieltäytyi haluten avioitua Oronin kanssa. Jedit tekivät sopimuksen Modonin kanssa ja palasivat Izikseen suostutellakseen kuningatar Amanoaa lopettamaan sodan. Hän kuitenkin kieltäytyi ja hyökkäsi ryhmän kimppuun käyttäen pimeän puolen taikuutta. Tämän johdosta petoratsastajat hyökkäsivät kaupunkiin.

Amanoa kuoli taistelun aikana Arca Jethin toimesta, jonka taistelumeditaatio käänsi taistelun petoratsastajien eduksi. Taistelun päätyttyä Galia kruunattiin Onderonin uudeksi kuningattareksi kuningas Oronin rinnalla, mikä päätti petosodat ja toi planeetalle rauhan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]