Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Grodin Tierce (klooni)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Grodin tierce.jpg
Grodin Tierce (klooni)
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

9 jYt

Kuollut

19 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen (klooni)

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Imperiumi

Grodin Tiercen klooni oli miespuolinen ihminen. Hänet oli kloonattu alkuperäisestä Grodin Tiercestä. Yhdessä moffi Vilim Disran ja huijari Flimin kanssa klooni pyrki parantamaan Imperiumin jäänteiden asemaa ja tuhoamaan Uuden tasavallan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus Palpatinen kuoleman jälkeen alkuperäinen Tierce palveli iskujoukkosotilaissa suuramiraali Thrawnin alaisuudessa tähtituhoaja Chimaeralla. Tiercen taidot lähitaistelussa ja fyysinen hunto saivat Thrawnin valitsemaan Tiercen kokeiluun uudenlaisesta kloonauksessa kaksi kuukautta ennen tuhoisaa Bilbringin taistelua 9 jYt. Sen sijaan, että olisi tehnyt Tiercestä vain puhtaan taistelukykyisen kopion, Thrawn kokeili Tantiss-vuoresta löytämäänsä laitteistoa siirtääkseen oman strategisen älykkyytensä pikaopetusohjelmaan.

Thrawn toivoi näin luovansa joukon mahtavia sotalordeja, jotka yhdistäisivät iskusotilaan voiman hänen omaan sotilaalliseen nerokkuuteensa, mutta Tiercen klooni osoittautui vain "taktisesti älykkääksi iskusotilaaksi", eikä todelliseksi johtajaksi, jollaisen Thrawn oli toivonut saavansa. Tämän seurauksena hän peruutti kloonauskokeilun yhden koekappaleen jälkeen. Alkuperäisen Tiercen kuollessa Thrawnin kampanjassa Generiksellä klooni kaappasi alkuperäiskappaleensa henkilöllisyyden ja alkoi hitaasti muuttua mieleltään epävakaaksi. Klooni-Tierce itse otti kiinni ja surmasi pakoon pyrkineen nohgrin, Rukhin tämän puukotettua tappavasti Thrawnia ja näin lopetettua suuramiraalin uhan Uudelle tasavallalle.

Vuoteen 19 jYt mennessä Tierce oli kohonnut majuriksi ja hänestä oli tullut moffi Vilim Disran avustaja. Moffi ei ollut tietoinen siitä, että Tierce oli todellisuudessa klooni. Disran paljastettua, että hän tiesi Tiercen olleen keisarillinen vartija, tämä liittyi kolmikantaiseen salaliittoon yhdessä Disran ja huijari Flimin kanssa, joka oli naamioitunut kuolleeksi suuramiraaliksi. Tierce käytti Disraa apunaan tuhotakseen thrawnmaisella suunnitelmalla ylikomentaja Gilad Pellaeonin suunnitelman rauhansopimuksen solmimisesta Uuden tasavallan kanssa. He ryhtyivät levittämään huhua Thrawnin paluusta ajaakseen Uuden tasavallan tuhoon ja vetääkseen esiin salaperäisen "Thrawnin käden", johon olivat löytäneet viittauksia salaisista arkisitoista.

Lopulta Tiercen oma kloonihulluus aiheutti hänen tuhonsa. Gilad Pellaeon, joka ei tiennyt mitään juonesta sai salakuljettaja Talon Karrdelta kuulla Tiercen kloonista ja Flimin huijauksesta. Hän paljasti, että Thrawn oli luopunut kloonikokeilusta havaitessaan Tiercen epäonnistumiseksi. Klooni kuoli Karrden henkivartijan, Shada D'ukalin käsissä yritettyään surmata Pellaeonin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]