Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Honna

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Honna oli naispuolinen tarasiniorja, joka oli herkkä Voimalle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22 eYt, kun Honna oli vain lapsi hän joutui vangituksi yhdessä Li'Irin, Tiscakin ja Kajn, muiden tarasinilasten, kanssa, koska he olivat syntyisin herkkiä Voimalle. Heidän vangitsijansa oli Phylus Mon niminen chevin, joka piti heitä vankina orjatarhassaan Animiasmalla. Hän myös ruoski kaikki lapset kolmihäntäisellä piiskalla.

Lasten katoaminen kuitenkin huomattiin. Jedimestari Lanius Qel-Bertuk sai tietää sieppauksesta ja jopa epäili Phylus Monia tapahtuneesta, mutta hän ei voinut tehdä mitään auttaakseen lapsia.

Lapsia pidettiin sellissä, sillä he olivat ainoat tarhassa pidetyt Voimalle herkät. Jokin vaisto sai heidät inhoamaan muiden vankien joukossa ollutta Halin Bokia. Honna onnistui pitämään yhteyttä toisessa sellissä olleisiin mantellialaisiin savripeihin, Cluun, Tafiin ja Meviin. Savripit lupasivat murtautua energiakalterien lävitse pelastamaan lapset, jos joku koettaisi pakottaa heitä jotenkin. Ajatus pelotti Honnaa, sillä energiakalterit voisivat helposti tappaa savripit, jos nämä yrittäisivät murtaa ne.

Phylus Mon asetti leikkauksessa räjähteen jokaisen orjansa sydämen lähettyville. Räjähteet aktivoituisivat, jos Phylus Mon kuolisi, mutta ne pystyisi poistamaan toiminnasta ioniaseen laukauksella. Kaikkia Phylus Monin tarhan orjia myös pahoinpideltiin säännöllisin välein.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]