Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Hsskhorin taistelu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hsskhorin taistelu oli taistelu, joka oli seurausta sithien voitolle Kashyyykissä. Tämän taistelun jälkeen, Galaktinen Tasavalta oli evakoinut joukkonsa läheiseen Trandoshaniin ja sithin päättivät seurata heitä haluten täydentää voittonsa.

Laskeuduttuaan planeetalle, sithit ahdistelivat Tasavaltaa koko päivän, kunnes molemmat osapuolet pystyttivät leirit Hsskhorin kaupungin ulkopuolelle. Yöllä trandoshanit kuitenkin liittyivät taisteluun aloittaen brutaalin hyökkäyksen molempia osapuolia vastaan. Kyeten näkemään pimeässä liskomaisen olemuksensa ansiosta, heillä oli etulyöntiasema vastustajiaan vastaan ja tuottivat suuria tappioita sekä sitheille että Tasavallalle. Keräten uhreiltaan ensin voiton merkkejä, trandoshanit lopulta perääntyivät takaisin kaupunkiinsa.

Kun sithien lisäjoukot saapuivat planeetalle, heidän asemansa paranivat ja alle viikon kestäneen taistelun päätteeksi sithien armeija ei ainoastaan tuhonnut Tasavallan joukkoja vaan hyökkäsi myös Hsskhoriin kostona yöllisistä hyökkäyksistä. Useat henkiin jääneet trandoshanit vannoivat auttavansa sithejä, jotka ottivat tyytyväisinä vastaan tämän tarjouksen.

Taistelussa oli mukana muun muassa tuleva sithlordi, Darth Bane, joka oli yksi onnekkaista taistelusta selviytyjistä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]