Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Hyperajo

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Naboon kuninkaallisen tähtilaivan T-14 hyperajomoottori.

Hyperajomoottori tai lyhyemmin vain hyperajo oli avaruusaluksissa käytetty tärkeä osa, jonka avulla alus pystyi siirtymään hyperavaruuteen ja suorittamaan uskomattoman pitkiä matkoja valoa nopeammin. Tämän teknologian kehittyminen oli merkittävässä asemassa galaksinlaajuisen yhteiskunnan, kaupankäynnin ja sodan kehittymisessä. Hyperajojen rakenne ja toiminta perustuivat hyperajoteoriaan. Ilmausta käytettiin merkitsemään kaikkia osia, joita sen käyttämiseen tarvittiin, kuten hyperajomotivaattoreita.

Hyperajon avulla oli mahdollista matkustaa yli 120 000 valovuoden levyisen galaksin halki vain muutamissa tunneissa tai päivissä. Tarkka matkaan kulunut aika riippui useista tekijöistä, kuten päämäärästä, lähtöpaikasta, valitusta reitistä ja hyperajomoottorin laadusta.

Tavallisesti hyperajot valmistettiin titaanin ja kromin seoksesta. Tämä yhdistelmä oli suunniteltu erityisesti kestämään jatkuvaa rasitusta, joka syntyi siirryttäessä reaaliavaruudesta hyperavaruuteen ja taas pudottautumisessa takaisin.

Joskus hyperajoissa ilmeni vikoja toiminnan aikana. Tällaisessa tapauksessa monenlaisia asioita saattoi tapahtua, mutta vain harvoja niistä tunnetaan, koska ne kävivät usein kohtalokkaiksi. Kaikki viat eivät kuitenkaan aiheuttaneet hirveitä seurauksia.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]