Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Imperiumin iskujoukot

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Iskujoukkojen armeijakunta)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Luulenpa ettemme koskaan totu näihin uusiin heppuihin...
―Tuntematon 501. legioonan sotilas[lähde]

Imperiumin iskujoukot (vapaasti suomennettuna Iskujoukkojen armeijakunta) olivat Imperiumin asevoimien osio, joka hoiteli sotilaallisia tehtäviä armeijan, laivaston, tähtihävittäjäjoukkojen ja tiedustelupalvelun rinnalla. Tähän osioon kuului poikkeuksellisesti pääosin vain iskusotilaita. Kuten keisarin keisarilliset vartijat, Joukot olivat keisarin suorassa kontrollissa ja heitä komensi iskusotilaskomento.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin iskujoukot eivät olleet suoraan sidottu Imperiumin armeijan kanssa yhteen ja sillä oli oma komentorakenteensa, arvoasteikkonsa sekä tukitehtaat. Iskusotilaat olivat uskollisia vain ja ainoastaan keisarille, ja ottivat käskyjä vastaan vain armeijan ja laivaston henkilöstöltä erityistilanteissaan.

Organisaation perusyksikkö oli yksilöllinen sotilas. Kullekkin sotilaalle annettiin sarjanumero taktisia tarkoituksia varten ja täydentämään Imperiumin univormiikan eettisyyttä. Sotilaat organisoitiin ryhmiin, joukkueisiin, kompanjoihin, pataliooniin, rykmenteihin ja legiooniin. Kompanjan komentaja voi antaa käskyn kenelle tahansa tavalliselle sotilaalle, joka kuului tämän johtamiin joukkueisiin ja niiden ryhmiin. Yhdessä patalioonassa oli 820 sotilasta—kun vastaavasti Tasavallan kloonisotilaspatalioona sisälsi vain 576 miestä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iskusotilasryhmä Bespinin alistamisessa vuonna 3 jYt.

Iskusotilaiden armeijakunta oli Galaktisen Tasavallan suurarmeijan osittainen seuraaja. Tasavallan viimeisinä aikoina rynnäkköklooneja alettiin jo nimittää "myrskysotilaiksi" ja nimityksen käyttö pääsi useille korkea-arvoisille kloonejen tasoille, kuten 501. legioonaan välittömästi uuden järjestyksen julistuksen jälkeen. [1] Toinen iskujoukkojen huomattava yksikkö oli 105. iskusotilasjoukkue.[2]

Iskujoukkojen jäsenet valittiin omistautuneisuudestaan, rohkeudestaan viisaudestaan ja heistä tulivat indoktrinoiduiksi uuden järjestyksen oppimateriaaleissa sekä arvokkaiden ja vaikeapääsyisten sotilaallisten akatemioiden, kuten Caridan akatemian valmistuneita. Toiset taas olivat erityiskoulutettuja klooneja. Imperiumin iskujoukot kärsivät tuntuvia tappioita galaktisessa sisällissodassa pisteeseen, jolloin heitä oli jo äärimmäisen vähän olemassa, asti (vuosi 22 jYt).

Vuoteen 130 jYt mennessä uuden imperiumin alaisuudessa iskujoukot organisaationa olivat osittain hajoitettu ja sotilaat liitetty armeijaan. Kuitenkin yksilölliset iskusotilasyksiköt (kuten 501. legioona ja 401. iskusotilasdivisioona) pitivät oman organisaationsa ja niitä pidettiin yhä eliittitason rynnäkköyksiköinä.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin iskujoukot olivat karkeasti muistuttava seuraavia tosi-maailman organisaatioita:

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]