Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Jerec (inkvisiittori)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Isot alkukirjaimet ja muu kielioppi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo inkvisiittorista. Saatat olla etsimässä Mandaloren apulaisministeri Jereciä.
JerecScreenCap.jpg
Jerec
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

5 jYt, Ruusan

Ruumiilliset tiedot
Laji

Miraluka

Sukupuoli

Mies

Pituus

186 cm

Hiusten väri

Vaaleanruskeat

Silmien väri

Ei ole

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Jerec oli voimakas jedimestari ja arkeologi, joka kääntyi Voiman pimeälle puolelle Imperiumin alaisuuteen alkaen pelätyksi inkvisiittoriksi. Jerec oli alkujaan Jocasta Nun oppilas ja hänestä tuli jediarkeologi ollen kiinnostunut jedien historiasta, erityisesti sitheistä. Hän toimi kloonisotien aikaan jedimestarina ja oli pitkäaikaisesti Tuntemattomassa avaruudessa etsimässä muinaista tietoa. Tämän ansiosta hän pelastui käsky 66:lta ja palattuaan takaisin joutui inkvisiittorien vangitsemaksi ja kääntyi pimeälle puolelle.

Jerec palveli Imperiumia inkvisiittorina useiden vuosien ajan. Hän omistautui kuitenkin ainoastaan itselleen. Ollen yksi voimakkaimmista mustista jedeistä, Jerec etsi koko ajan keinoa lisätä voimiaan ja ottaa Imperiumin haltuunsa. Yksi hänen pakkomielteistään oli Jedien laakso Ruusanin kadonnella planeetalle, missä oli suunnattomat määrät vangittua Voimaa. Keisarin kuoltua Endorilla, Jerec perusti seitsemän mustan jedin ryhmän ja lähti tutkimaan laaksoa. Hän löysi legendaarisen energianlähteen ja saavutti suunnattomat voimat kylvettyään sen aurassa. Kaikista voimistaan huolimatta hän koki tappion Kyle Katarnin käsissä, kun tämä nuori jedi täytti muinaisen ennustuksen koskien laaksoon vangittujen henkien vapauttamista. Kun Katarn tarjosi Jerecille armoa, tämä lähti viimeiseen hyökkäykseensä ja kuoli Katarnin käsissä.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]