Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Käden Imperiumi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
(Ohjattu sivulta Käden imperiumi)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Käden Imperiumi
Poliittiset tiedot
Hallitustyyppi

Imperiumi

Asevoimien komentaja
Yhteiskunnalliset tiedot


Pääkaupunki

Thrawnin käsi (Nirauan)

Virallinen kieli
Historialliset tiedot
Perustettu

ennen 9 jYt

Muut tiedot
Aikakaudet

Uuden tasavallan aikakausi

Käden Imperiumi oli varjo-Imperiumi, jonka suuramiraali Thrawn salaa perusti tuntemattomille alueille ennen kuin lähti sieltä 9 jYt.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thrawnin imperiumin oli tarkoitus olla järjestelmällinen ja tehokas yhteiskunta ilman keisari Palpatinen suuruudenhulluutta tai järjestelmällistä vieraiden rotujen kammoa.

Vaikka Imperiumi oli lähellä Chissien valtakunnan avaruutta, chissit suhtautuivat siihen epäluuloisesti, sillä he pitivät Thrawnia oman yhteiskuntansa hylkiönä.

Luke Skywalker ja Mara Jade löysivät Käden Imperiumin etsiessään klooneja ja salaperäisiä tähtihävittäjiä, joita oli äkkiä alkanut ilmestyä. Tähtihävittäjät itse asiassa etsivät suuramiraali Thrawnia, joka oli luvannut palata kymmenen vuotta kuolemansa jälkeen takaisin elämään.

Luke ja Mara löysivätkin Thrawnin suoraan Nirauanin linnakkeen alta. He löysivät lähes täysikasvuisen kloonin ja kartan, joka osoitti Käden Imperiumin kattavan jopa 250 sektoria. He tulivat päätelmään, ettei klooni ollut tehnyt mitään pahaa, joten he aikoivat jättää sen rauhaan. Kahden turvadroidin ilmestyminen kuitenkin sekoitti heidän aikeensa ja pakotti heidät surmaamaan kloonin päästäkseen pakoon.

Käden Imperiumi katosi yuuzhan vongeja vastaan käydyn sodan aikoihin. Jedit uskoivat, että killikit tuhosivat sen, mutta chissit väittivät, että se vain sulautettiin joko Imperiumin jäänteisiin tai Chissien valtakuntaan. Chaf'orm'bintranon huomautukset ennen swarmien sotaa kuitenkin vihjaavat, että Käden Imperiumi yksinkertaisesti vain hajaantui, mutta tämä saattoi olla vain harhautusta.

Hallinta ja politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nirauaniin keskittynyt Käden Imperiumi otti nimensä Thrawnin kädeksi kutsutusta linnoituksesta, josta käsin sen johtajana toimi amiraali Voss Parck. Parck, valikoidut Imperiumin huippusotilaat ja -lentäjät, kuten kenraali Soontir Fel, ja Thrawnille uskolliset chissit pitivät velvollisuutenaan pitää yllä ja levittää Thrawnin ihannetta Imperiumista.

Sotilaallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käden Imperiumilla oli paljon yhteisiä ulkoisia piirteitä Galaktisen Imperiumin kanssa, kuten sen käyttämät sotalaivat, joukkojen haarniskat ja keisarilliset univormut. Monille tavallisillekin sotilaille annettiin iskujoukkojen haarniska, jotta heidän olisi helpompi pitää yllä järjestystä Käden Imperiumin kansalaisten keskuudessa. Myös erityisiä iskujoukkoyksikköjä pidettiin, mutta ne olivat suhteellisen harvinaisia. Toisin kuin Galaktinen Imperiumi, Käden Imperiumi hyväksyi myös heihin liittyneiden muukalaislajien edustajien ryhtyä iskujoukkojen sotilaiksi tai muiksi sotilaiksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]