Käyttäjä:Suurmestari

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jedipedian muokkaamiseni vähentyy työkiireiden ja muun takia. Yritän käydä aina kun kerkeän :)

Suurmestari
Elämäkerralliset tiedot
Syntymävuosi

1991

Asuinpaikka

Suomi

Ruumiilliset tiedot
Sukupuoli

Ehdottomasti mies

Pituus

180 cm

Yleistä tietoa
Liittynyt Jedipediaan

31. tammikuuta 2010

Lempinimet

"Bluto"

Harrastukset

Kaikenlainen lukeminen ja elokuvien katsominen

Käyttäjälaatikot
SWFanonlogo.png Tämä käyttäjä muokkaa myös suomenkielistä Star Wars Fanon Wikiä.

Suurmestari (Wikipediassa tunnuksella Bluto) on ikuinen Tähtien sota ja George Lucas -fani, joka kutsuttiin tänne Wikipedian Tähtien sota -artikkelin parannusten jälkeen. Olen 18 -vuotias abiturientti, joka on kirjoittanut juttuja paikalliseen sanomalehteen ja unelmoi toimittajan urasta.

Olen sikäli erikoinen Jedipedian muokkaaja, etten ole ikinä lukenut sarjan kirjoja, sarjakuvia tai muutenkaan tutustunut tähän "oheiskrääsään". TV-sarjojakin Tähtien sotaan liittyen on tullut seurattua harvemmin, Droidit sarjaa katsoin pienenä kuusi jaksoa ja uudempaa Clone Warsia olen yhden jakson verran nähnyt (phuh!). Olen siis fani puhtaasti elokuvapohjalta ja siksi muokkaukseni ovatkin kohdistuneet niitä käsitteleviin artikkeleihin.

Tehtyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekemisiä muissa pedioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen kirjoittanut kaksi hyvää (Vartijat ja Renault-skandaali) ja yhden suositellun artikkelin (Indiana Jones) Wikipediaan, toiminut Hikipedian ylläpitäjänä nimimerkillä Verstaan Suurmestari (nykyään epäaktiivinen sielläpäin) sekä perustanut Tintti Wikin. Indiana Jonesia tehdessäni jouduin korjailemaan myös muita aihepiirin artikkeleita (Wikipediassa Suositelluksi pyrkiviin artikkeleihin liittyvien artikkelien tulee olla hyvässä kunnossa) ja päädyin korjailemaan George Lucas -artikkelia, joka ei parantunut paljoakaan. Sen korjailu kuitenkin synnytti idean Tähtien sota -artikkelien parantamisesta suositelluiksi seuraavana projektinani Wikipediassa. Piakkoin projekti osoittautui kuitenkin äärimmäisen vaikeaksi ja jopa mahdottomaksi yhdelle käyttäjälle: artikkelit olivat ennestään kamalassa kunnossa ja täynnä nippelitietoa, mikä olisi vaatinut isoja ja radikaaleja muokkauksia. Tein joitakin muokkauksia aihepiirin artikkeleihin ja Wikipediassa vieraillut LRP;840 käväisi keskustelusivullani huomattuaan muokkaukseni, ja pyysi minua viestissään käymään Jedipediassa. Saatuani mukavan vastaanoton olen tehnyt asiallisia muokkauksia artikkelien, varsinkin nk. "tosimaailmaan sijoittuvien", parantamiseksi.

Tämän jälkeenkin olen toiminut Wikipediassa, jossa käyttäjä D100a ehdotti minua ylläpitäjäksi. Äänestyksen tulosta on jännitettiin Jedipedian IRC-kanavaa myöten ja tulos aaltoili 11-0 tilanteesta vastustajien hyväksi tilanteeseen 18-10 minun hyväkseni. 57,1 % kannatustuloksesta huolimatta ylläpitäjyys jäi toteutumatta.

31. maaliskuuta 2010 kirjoitin ensimmäisen fanon -artikkelini Jedipedian fanon-wikiin. Artikkelin nimi oli Ewokien mahtijuoma (rakastan ewokeja!).

Suurtyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täällä olen ottanut suurtyökseni elokuva-artikkelit, joiden tasoa olen yrittänyt nostaa. Ensimmäinen suositelluksi nostamanani artikkeli oli Tähtien sota: Episodi IV - Uusi toivo, josta tuli ensimmäinen suositeltu elokuva-artikkeli Jedipediassa. Kovalla työtahdilla onnistuin lopulta nostamaan jokaisen vanhan trilogian elokuva-artikkelin suositelluksi (kiitos tästä Xd:lle, jonka korjausehdotukset ajoivat minut keskittymään Kulissien takana -osion lisäksi myös itse elokuvan juoneen). Tämän jälkeen jatkoin uuteen trilogiaan, jonka kaksi viimeistä osaa valmistuivat yhteistyössä Xd:n kanssa.

Äänimäärät suositelluksi nostamistamieni artikkelien äänestyksissä ovat järjestyksessä suurimmasta pienimpään Tähtien sota: Episodi V - Imperiumin vastaisku (7-0), Tähtien sota: Episodi VI - Jedin paluu ja Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys (6-0) ja jaetulla kolmannella sijalla Tähtien sota: Episodi IV - Uusi toivo ja Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka (5-0). Ainoa vastustusääni, jota ei korjauksillakaan saanut pyyhittyä pois, tuli Sithin koston -äänestyksessä (6-1). Artikkelisaagan valmistuttua on jatkoni Jedipediassa ollut pitkään epävarmaa, koska suunta ei ole enää yhtä selvä, kuin ennen. On niitä projekteja nyt kuitenkin vielä kertynyt...

Työn alla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työ yhteisön eteen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tein ehdotuksen Foorumilla Vertaisarviointi -käytännön käyttöön ottamisesta, joka meni läpi. Tarkoitukset tämän käytännön ehdottamiseen olivat itsekkäät: nyt minulla ja Xd:llä on ikioma hiekkalaatikko, jonne hän voi heittää ne pirun korjausehdotuksensa (no vitsi, ihan hyvä, että niitä tulee ja artikkelien taso oikeasti nousee:D). Ensimmäinen Vertaisarviointiin viemäni artikkeli oli Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys, joka oli samalla Jedipedian ensimmäinen vertaisarviointiin viety artikkeli. Myöhemmin ehdotin myös muokkausmitalien käyttöönottamista, joka hyväksyttiin. Byrokratian vähentämiseksi ehdotin myös Jack Phoenixin innoittamana Sääntöjen luova tulkitseminen -käytäntöä, joka hyväksyttiin lopulta ilman vastustusääniä. JouMan-piru vain ehti tehdä käytännölle sivun ensin, piru vie!

Saavutuksia Jedipediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medal.jpg Tämä käyttäjä sai kunniamerkin JouMan206 8. toukokuuta 2010.
FeaturedIcon2.png Tämä käyttäjä nosti artikkelin Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka suositelluksi sivuksi.
Wiki.png Tämä käyttäjä oli kuukauden jedipedisti helmikuussa 2010.
Mitali.jpg Tämä käyttäjä sai mitalin LRP;840:ltä maaliskuussa 2010
FeaturedIcon2.png Tämä käyttäjä nosti artikkelin Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys suositelluksi sivuksi yhdessä Xd1358:n kanssa.

Tämä käyttäjä on tehnyt yli 1 000 muokkausta Jedipediassa.

Tämä käyttäjä on ansainnut hopeamitalin.
FeaturedIcon2.png Tämä käyttäjä nosti artikkelin Tähtien sota: Episodi III - Sithin kosto suositelluksi sivuksi yhdessä Xd1358:n kanssa.
Minä, JouMan206, annan sinulle, Suurmestari mandalorialaisen tunnustuksen. Tehokkaasta työskentelystä elokuva-artikkelien parissa. Tehokas käyttäjä jolla on kielioppikin plakkarissa (vaikka kaikkihan me Bluton tiedämme).. Ja lisätunnustus siitä että käyttäjä aikoo toimittajaksi!
Minä, X-wing, annan sinulle, Suurmestari mandalorialaisen tunnustuksen. esimerkillisestä puurtamisesta elokuva-artikkelien kanssa. Olen iloinen siitä, että joku jaksaa nähdä noin hirveästi vaivaa yhden artikkelin tähden. Suuret kiitokset!.