Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Kas'im

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kas'im
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Nal Hutta

Kuollut

1000 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ei ole

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Pimeyden veljeskunta

Mestarit

Na'daz

Oppilaat

Darth Bane

Kas'im oli uusien sithsotien aikaan elänyt sithlordi. Na'dazin oppilas, Kas'im oppi käyttämään kaikkia seitsemästä valosapelityylistä ja tappoi oman opettajansa. Hän sitten liittyi Kaanin Pimeyden veljeskuntaan ja alkoi toimia Korribanin sithakatemiassa miekkamestarina, opettaen sithoppilaille valosapelitaistelua.

Bane lähestyi Kas'imia pyytääkseen tätä opettajakseen, kun Bane oli hävinnyt harjoitustaistelussa Sirakia vastaan ja menettänyt kasvona sithlordien edessä. Opetettuaan Banelle kaiken tietämänsä, Kas'im kuoli taistelussa oppilastaan vastaan Lehonilla, kun Bane ei halunnut liittyä veljeskuntaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kas'im syntyi orjaksi Nal Huttalla ja työskenteli orjana kunnes Na'daz niminen sith löysi hänet. Lähtien uuden mestarinsa mukana, Kas'im jätti vanhempansa taakseen ja liittyi sitheihin. Hän ei katunut päätöstään, sillä ei ollut juurikaan tuntenut vanhempiaan eikä heidän välilleen ollut syntynyt vahvoja siteitä. Kas'im sitten harjoitteli Na'dazin oppilaana Rylothilla oppien hallitsemaan kaikki seitsemän valosapelityypiä. Lopulta hän iski mestarinsa kuoliaaksi kaksintaistelussa.

Kun lordi Kaan perusti Pimeyden veljeskunnan, hän pyysi Kas'imia palvelemaan miekkamestarina Korribanin sithakatemiassa. Siellä Kas'im koulutti myös nuorta Banea, jopa silloin, kun tämä oli hävinnyt Sirakille valosapelitaistelussa ja täten menettänyt kasvonsa muiden sithlordien edessä. Nämä yksityistunnit tuottivat tulosta ja lopulta Bane syrjäytti muut oppilaat taidoillaan päihittäen Sirakin taistelussa. Kas'im sitten antoi Banelle lahjaksi valosapelin, jonka oli vienyt mestariltaan tämän kuoltua.

Kun Bane ja akatemian rehtori, Qordis, joutuivat sanasotaan, Bane päätti erota veljeskunnasta. Kas'im yritti muuttaa oppilaansa mieltä, mutta tämä ei kuunnellut vaan julistautui Darth Baneksi ja poistui akatemiasta.

Samalla kun Bane laskeutui Lehonille, Kaan lähetti Kas'imin tappamaan entisen oppilaansa. Kas'im pian löysi Banen, joka oli juuri opiskellut Darth Revanin holokronin johdolla Rakatan temppelissä. Kun Bane ilmaisi inhoaan Kaanin veljeskuntaa kohtaan, Kas'imilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuhota oppilaansa. Kiivaan taistelun aikana, Banen taidot Djem Sossa kuitenkin yllättivät Kas'imin, jonka täytyi halkaista kaksiteräinen valosapelinsa kahdeksi yksiteräiseksi aseeksi. Tämä yllätti Banen, joka ei ollut aiemmin taistellut mestarinsa Jar'Kaita vastaan, ja Bane perääntyi uloskäynnille. Hän lopulta turvautui massiiviseen Voima-aaltoon. Vaikka Kas'im kykeni suojaamaan itseään aaltoa vastaan, hän ei kyennyt suojautumaan temppelin sortuvilta osilta, jotka musersivat sithlordin alleen.

Bane jatkoi Kas'imin mestarin valosapelin kantamista ja luultavasti käytti sitä kuolemaansa asti.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]