Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Imperiumin korkein esikunta

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Keskuskomento)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Imperiumin korkein esikunta
Yleiset tiedotHuomattavat jäsenet
Muut tiedot
Liittoutuma

Galaktinen Imperiumi[3]

Herra amiraali, Imperiumin esikunta otti jo yhteyttä. Se... se on lordi Vader. Hän tahtoo puhua teille. Henkilökohtaisesti.
―Keisarillinen upseeri Harbingerin amiraalille[lähde]

Imperiumin korkein esikunta,[1] joka tunnettiin myös Imperiumin esikuntana[3] tai korkeimpana esikuntana,[4] oli johtava osa Galaktisessa Imperiumissa.[3] Sithlordi Darth Vader[2] ja suuramiraali Thrawn olivat Imperiumin korkeimman esikunnan jäseniä.[1] Siinä oli ainakin yksi alaosasto, joka kehitti uusia strategioita ja taktiikoita osana Imperiumin viisivuotissuunnitelmia Ulkokehän alueille.[5]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin korkein esikunta mainittiin ensimmäisen kerran tietokirjassa Star Wars Rebels: The Visual Guide. Vaikka sen paikkaa Galaktisen Imperiumin suuremmassa komentojärjestelmässä ei ole täysin kerrottu kaanonissa, sarjakuvassa Star Wars 22: The Last Flight of the Harbinger, Part II sanottiin, että Darth Vader oli Imperiumin esikunnan jäsen.[2] Lisäksi Imperiumin upseeri Plumestriker mainitsi lyhyesti korkeimman esikunnan kaanoniin kuulumattomassa vuoden 2016 Disney XD:n televisiosarjan LEGO Star Wars: The Freemaker Adventures jaksossa "Showdown on Hoth".

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]