Keskustelu Jedipediasta:Kahvihuone

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 12. kesäkuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wiki.png

Tämä on sivun ”Jedipedia:Kahvihuone” keskustelusivu.

Tämä sivu on tarkoitettu keskusteluun artikkeliin liittyvistä muutoksista, ei keskusteluun artikkelin aiheesta. Jos haluat keskustella aiheesta, tee se yleisen keskustelun foorumilla tai Jedipedian IRC-kanavalla. Muista allekirjoittaa kommenttisi neljällä tildellä (~~~~). Paina tästä aloittaaksesi uuden osion.

Arkistoidut keskustelut: 1

[+/–]

Kaksi Jedipediaa?[muokkaa]

Ihan muuten vaan puhtaasta mielenkiinnosta: Miksi on kaksi suomenkielistä Jedipediaa? Tai olen itse ymmärtänyt, että tuo toinen on vanha versio, mutta miksi tähän uuteen siirryttiin ja miksi tuo vanha vieläkin kummittelee? Esim. Ainakin joistain Wookiepedian artikkeleista linkkaantuu suomenkielinen artikkeli sinne toiseen Jedipediaan. Että tämmöistä kummastelua:) (Mihin muuten tämmöiset ihmettelyt tulisi sijoittaa, meninpä nyt pistämään tänne kun en muutakaan keksinyt) Obi-adi-jinn (keskustelu) 27. joulukuuta 2014 kello 18.52 (UTC)


Nyt olen pienen tutkiskelun jäljiltä löytänyt vastauksia näihin pitkään minua kaivertaneisiin ihmetyksenaiheisiin. Eli enää ei minun tarvitse ihmetellä,miksi tuo toinen Jedipedia on vanha jedipedia. Yhä ihmettelen kuitenkin miksi google tuota "vanhaa" tarjoaa. (Ehdottaisin että sieltä ohjattaisiin tälle uudelle sivustolle entistäkin selkeämmin) Eipä muuta, nämä minun ihmettelyt nyt ovat vähän tämmöisiä, ei enää mitään kysyttävää minulla:) Obi-adi-jinn (keskustelu) 27. joulukuuta 2014 kello 19.49 (UTC)

Se toinen wiki, mikä kummittelee Wikian puolella, on vanha, vanhentunut wiki, joka ei enää aktiivikäytössä juurikaan ole. Muutettiin sieltä Wikian lukuisten ongelmien, esim. kehnon asiakaspalvelun ja hirveän uuden ulkoasun, takia pois, mutta ne eivät suostuneet poistamaan turhaksi jäänyttä kopiota, joten siellä se on edelleen ja käyttäjiä ohjataan tänne sitä mukaa kuin ehditään/muistetaan. Sen olemassaolo on valitettavaa, mutta asialle ei mitään mahdeta. Lisäksi on kohtuutonta pyytää kaikkia erikielisiä wikejä muuttamaan interwikilinkkinsä, ja kaiken lisäksi Wikian porukat on tainneet estää omia wikejään muuttamasta interwikilinkkejään Wikiasta pois, joten tässä sitä ollaan. Saksankielinen jedipedia.net on itsenäinen asiansa, joten heidän linkkinsä (tietääkseni) ohjaavat tänne, samoin kun Wikipedian linkit, mutta muuten ollaan vähän pattitilanteessa.
Sellaista taustatarinaa. Mutta, tämä wiki on siis se virallinen versio. Oikeaan osoitteeseen olet löytänyt :) X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 27. joulukuuta 2014 kello 19.59 (UTC)
Ahaa, päällekkäinen muokkaus! Mutta joo, Google vissiin järjestää hakutuloksensa jotenkin niin, että eniten klikatut asiat ovat yläpäässä ja tämä virallinen "vähemmän klikattuna" on sen Wikian asian alapuolella. Ollaan yritetty ohjata käyttäjiä tänne selkeämmin, esim. javascript-koodilla, joka ohjaa vanhan pedian etusivulle menijän automaattisesti tänne, mutta Wikian porukat eivät hirveästi siitä innostuneet vaan läiskäisivät koko porukalle eston. Ollaan yritetty linkkiä etusivulla, sivupalkissa, lähes kaikkialla ja googleakin ollaan yritetty hämätä NOINDEX-koodilla, joka poistaisi vanhan Jedipedian google-tuloksista, mutta mikään ei tunnu kelpaavan. Asioita vielä pahentaa se, että wikia-mieliset käyttäjät ovat adoptoineet sen vanhan jedipedian ja valvovat nyt sitä. Ainut maininta muutosta taitaa olla ajankohtaista-palkissa pikkulinkki ja tervetuloa-mallineen maininta. Vähän hankalassa tilanteessa ollaan, mutta tehdään se, mitä voidaan. Tervetuloa-mallineen ohessa olen yrittänyt itse ainakin kääntää uusia lupaavia käyttäjiä tänne viralliseen wikiin, mutta kaikki eivät sitä usko/hoksaa. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 27. joulukuuta 2014 kello 20.12 (UTC)


Ok, kiitän ja kumarran kun jaksatte ohjastaa minua ja vastailla kysymyksiini:) Obi-adi-jinn (keskustelu) 30. joulukuuta 2014 kello 06.04 (UTC)

Eipä mitään, sitä vartenhan täällä ollaan :) X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 30. joulukuuta 2014 kello 11.49 (UTC)

Tähän aiheeseen vielä: Eikö kaiken siinä vanhassa Jedipediassa olevan materiaalin kuuluisi olla myös tässä uudessa? Olen juuri tekemässä artikkelia Jocasta Nusta, ja huomasin että se on jo vanhan jedipedian puolella (aikamoinen tynkä, mutta silti). Mietin vaan että mistäköhän johtunee:)Obi-adi-jinn (keskustelu) 2. tammikuuta 2015 kello 14.43 (UTC)

Jedipedia siirtyi ShoutWikiin virallisesti 25. heinäkuuta 2010 ja Wikian puolella oleva sivu on luotu 17. heinäkuuta. Kuitenkin vanhan Jedipedian sisältö on kopioitu tänne jo 13. heinäkuuta, eikä kukaan ole siirtänyt tuota sivua erikseen. --miki--Avaa yhteys 2. tammikuuta 2015 kello 17.38 (UTC)