Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Kloonaus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. kesäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Klooni)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Luettavuus.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Kloonisotureita kloonattiin Kaminolla. Niiden geeneihin oli lisätty kasvunopeutus, joka lyhensi kloonien kasvamisaikaa aikuisikään noin puolella.
Kloonit ajattelevat luovasti. Tulet huomaamaan, että he ovat ylivoimaisia taisteludroideihin nähden.
Lama Su[lähde]

Kloonaus oli prosessi, jossa luotiin täydellinen kopio tietystä kohteesta. Kloonatun kohteen eli kloonin ajatusmaailma, mahdollinen tuleva taitotaso sekä ulkonäkö olivat täysin samanlaiset kuin alkuperäisellä kohteella.[1]

Kloonausta käytettiin hyväksi muun muuassa kloonisodissa.[1] Palkkionmetsästäjä Jango Fettistä luotiin satoja tuhansia klooneja, joista muodostettiin Tasavallan suurarmeija.

Kloonauksen erityisiä mestareita olivat kaminolaiset,[2] jotka olivat opiskelleet taitoa jo tuhansia vuosia.

Käyttötarkoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoret Jango Fettin kloonit opetuksessa Tipoca Cityssä.
Mitä kloonille voi opettaa muutamassa kuukaudessa, jonka opettelemiseen menee elinikä ihmiseltä?
Keisari Palpatine Darth Vaderille[lähde]

Kaminolaisten tiedemiehet omistivat suuren sotilaskompleksin Tipoca Cityssä, jossa kymmeniä tuhansia klooneja kasvatettiin Kaminolaisessa kloonauskammiossa ja koulutettiin. Kaminolaiset käyttivät kasvunnopeutustekniikkaa tuplaamaan klooniensa kasvuvauhti, joten he olivat taisteluvalmiita kymmenen vuoden koulutuksen ja kasvatuksen jälkeen, vaikka heillä olikin lyhyemmässä ajassa opittava kaikki elämän perusteet, jotka ihmisenkin on opittava. Näiden kloonejen geneettinen rakenne oli tehty sopimaan mestareidensa tarpeisiin, ja olivat siksi itsenäisiä vaikka täsmällisen lojaaleja ylikomentajilleen. Kaminolaiset opettivat myös polismassalaisille kloonaustekniikoiden salat, joka auttoi heitä tuottamaan edistyneen lääkinnän ja geneettisen kehityskeskuksen Polis Massalle. Vaikka kloonien ikääntymisen tarkka nopeus ei ole tiedossa, se ilmenee olevan ainakin kaksinkertainen tavalliseen olentoon nähden. On spekuloitu, että kloonien ikääntymisnopeus suurenisi heidän ikääntyessä johtaen dramaattiseen elämänkaaren pienentymiseen. Tämä oli tärkeimpiä tekijöitä, jotka pakottivat Imperiumin turvautumaan pääosin normaalisti syntyneisiin värvättyihin ja sotilaisiin suunnilleen 0 eYt lähtien, ennen Yavinin taistelua. Kloonit, toisin kuin yksinkertaisemmat taisteludroidit, kykenivät ajattelemaan ja strategisoimaan tehden niistä luovampia ja tehokkaampia, vaikkei tämä aina pitänytkään paikkaansa.

Yuuzhan vongit käyttivät biohuoltotapaista kloonauksen muotoa luomaan mutatoituneita olentoja ja orgaanisia aseita sotahyödyksi, kuten jedejä metsästävät voxynit, jotka kasvoivat Myrkrin yllä.

Kloonit syövät lounasta Tipoca Cityn sotilaskompleksissa.

Morgukain varjoarmeija koostui Morgukain klooneista vastaamaan Tasavallan klooniarmeijalle. Heidät kloonattiin oletettavasti Spaartin sylinterillä.

Galaksissa käytettiin myös monia muita kloonaustapoja, jotka olivat näistä kloonauksen muodoista eroavia. Spaartin sylinterit olivat tapa, jota Galaktinen Imperiumi jalosti, ja niitä käytettiin myöhemmin suuramiraali Thrawnin toimesta tekemään uusi klooniarmeija Waylandille. Jotkut yhteiskunnat omaksuivat innokkaasti kloonaamisen mahdollisuudet, huomattavimmin Khommin syntyperäiset, jotka huolsivat klooniyhteiskuntaa eliminoiden kokonaan luonnollisen uudelleentuotannon. Khommite kloonit Dorskin linjoilla olivat aktiivisia uudessa jediritarikunnassa.

Palpatine teki myös itsestään useita klooneja, joita hänen henkensä tulisi hallitsemaan tämän kuoleman jälkeen toisella Kuolemantähdellä. Ennen sitä hänen klooninsa hävitettiin pimeän puolen ja Voiman mahdin toimesta. Kukin klooni ikääntyisi ja kuolisi nopeammin kuin viimeinen. Vasta kun Palpatine syöstiin Kuolemantähden ydinreaktorikuiluun hän astui hätätilaan ja hänen henkensä omaksui uuden ruumiin. Neljä vuotta jälkeenpäin maailmantuhoojien kriisin aikana Luke Skywalker yrittää tuhota Palpatinen kloonit, mutta vain yksi jää jäljelle kunnes joutuu tuhotuksi Pinnaclen tukikohdassa. Mutta oli olemassa aputehdas, jonka pimeän puolen taitajat yrittivät tappaa jälleen jättäen vain yhden.

Waylandilla Jorus C'baoth kloonasi Luke Skywalkerin käyttäen tämän menettämää kättä miekkailussa Bespinin Pilvikaupungissa. Tämän kloonin nimeksi tuli Luuke Skywalker, ja hänet aseistettiin Anakin Skywalkerin valosapelilla.

Boba Fett oli Jango Fettin täydellinen klooni, jonka kaminolaiset loivat Fettille palkaksi kloonimuotin asemasta. Toisin kuin muut Jangosta luodut kloonit, Boba oli heistä poikkeava; hänellä ei ollut kasvunnopeutusta ja oli täysin kloonausalkuperää lukuunottamatta ihminen. Vaikka hän oli klooneista poikkeava hän sai kaikki "isänsä" DNAn ominaisuudet ja tarkan ulkonäön, koska hänet tehtiin kloonina isänsä muottina.

Ysanne Isard tuotti myös kloonin tuntemattomasta syystä. Hän pani liikkeelle tämän käskyn hallitakseen Lusankyan vankeja itse ja kyetäkseen jatkamaan Thyferran johtamista. Ominaisuuksien "paine" aiheutti kloonin kasvamaan liian nopeasti, joka mahdollisesti muokkasi häntä hylkimään vakautta Bacta sodan viimeisinä päivinä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaminolainen kloonaustankki.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]