Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Landon kommandot: Kotkan siivin

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Kotkan siivin)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
LandosCommandos.jpg
Landon kommandot: Kotkan siivin
Tekijöiden tiedot
Käsikirjoittaja

Ian Edginton

Piirtäjä

Carlos Meglia

Tekstaaja

Steve Haynie

Värittäjä

Michelle Madsen

Toimittaja

Phil Amara

Suomentaja

Markku Tuovinen

Julkaisutiedot
Kustantaja

Dark Horse Comics

Julkaisupäivä

Star Wars Tales

Julkaisu

Star Wars Tales 5

Sivut

22

Yleiset tiedot
Aikakausi

Uuden tasavallan aikakausi

Aikajana

n. 5 jYt

Landon kommandot: Kotkan siivin oli sarjakuvatarina, joka esiintyi Star Wars Tales -sarjakuvalehden viidennessä osassa. Sarjakuvan kirjoitti Ian Edginton, piirsi Carlos Meglia ja väritti Michelle Madsen. Se kaanonisoitiin Star Wars Gamer -lehden kuudennen osan artikkelissa nimeltä Unusual Suspects.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uuden tasavallan avaruusalusten jouduttua TIE torjuntahävittäjien väijytysten kohteiksi poistuttuaan hyperavaruudesta, Lando Calrissian kutsutaan tekemään piraateista selvää. Lando valitaan siksi, että tämä on samanlainen kuin kenraali Han Solo sillä molemmilla on "värikäs tausta". "Lähetätte varkaan varkaan perään", kuten Lando toteaa. Komentaja sanoo Landon voivan valita vapaasti tarvitsemansa miehet, aseet ja alukset. Lando sitten kerää Landon kommandot, ryhmän varkaita, pilotteja, palkkionmetsästäjiä ja lentomarsalkka Von Aschin, joka muinoin koulutti TIE piraattien pilotit.

Tehtävänannon aikana, Isolde Siro raivostuu entisen keisarillisen läsnäolosta vaatien tätä telkien taakse. Heille myös paljastuu, että Uuden Tasavallan joukossa on petturi. Giza ja Tiatkin sanovat voivansa seurata piraattien jälkiä ja Kine kertoo aurinkokunnan oloista lennettyään siellä koko ikänsä. Von Asch mainitsee, että aurinkokunnan rankkojen olojen johdosta, se on varma paikka löytää kyseiset piraatit.

Ohjaten Millennium Falconia, Lando ja hänen ryhmänsä (joista osa seuraa erillisillä aluksilla) suuntaavat piraattien tukikohtaa kohti. Jätettyään aluksensa, ryhmä joutuu raskaan tulituksen kohteeksi ja Lando määrää Kineä vahtimaan Von Aschia. Kine käskee Landoa vahtimaan häntä itse ja ampuu Landoa. Käy ilmi, että Kine on petturi eikä Von Asch, kuten useat ryhmäläiset olivat epäilleet. Kinen asetettua piippunsa Isolden päätä vasten, ryhmä laskee aseensa ja antautuvat. Keisarilliset piraatit kertovat heidän tekonsa olleen Von Aschin kunniaksi ja pyytää tätä johtajakseen. Von Asch kuitenkin kieltäytyy sanoen piraattien olevat häpeätahra ja häpäisevän teoillaan hänen opetuksensa. Yksi piraateista osoittaa sitten Von Aschia sanoen "Jos ette ole mukanamme, olette meitä vastaan."

Yllättäin asetta pitelevä piraatti ja tämän vierellä seissyt kuolevat lasersäteeseen. Lando ei olekaan kuollut vaan saapuu paikalle asetta pidellen ja ottaa yhteyttä Lobotiin, joka saapuu lisäjoukkojen ja alusten kanssa. Ymmärtäen vaihtoehtojensa olemattomuuden, Kine sytyttää energiamiekkansa ja aikoo tappaa sillä Isolden. Von Asch kuitenkin ehtii paikalle ja joutuu miekan kohteeksi pelastaen Isolden. Maaten omassa veressään, hän kertoi Sirolle pelastaneesa hänet, koska Sirolla oli kohtalo. Isolde pyytää lääkintämiehiä paikalle.

Myöhemmin Lando ja komentaja puhuvat Von Aschista, joka selvisi saamistaan vammoista. Lando kertoo myös tietäneensä Kinen oleen vihollinen ja tästä syystä oli vaihtanut Kinen voimalippaan ei-tappavaan.

Komentaja sanoo, että Tasavalta voisi yhä käyttää Landon kykyjä. Tämä kuitenkin vastaa heittämällä kolikkoa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alukset ja kulkuneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Droidimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatiot ja tittelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekalaista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]