Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Kuristusvoima

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tiedosto:Force Grip.jpg
Anakin kuristaa vaimonsa kuristusvoimalla

Kuristusvoima oli sithien käyttämä pimeän puolen voimakyky. Sitä käytettiin telekineettisesti kuristamaan tai tukahduttamaan kohteen yhtä tai useampaa elintä ja aiheuttamaan painetta. Kohdetta ei silti voinut Voimalla liikuttaa tai heitellä. Voiman kohde oli yleensä uhrin niska tai kaula. Voima aiheutti voimakasta puristusta ja sen käyttö saattoi helposti aiheuttaa kuoleman uhrille.

Voimasta oli vahvempiakin versioita, mutta sithmestari halusi yleensä käyttää tätä niiden sijaan, jos halusi vain rangaista, pelotella tai "ilmaista vihaansa" uhriinsa.

Tämän voiman ehkä tunnetuin käyttäjä oli Darth Vader. Kuolemantähdellä hän kuristi Amiraali Conan Antonio Mottia, kun tämä haukkui Vaderin elämäntapoja ja Voimaa.

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyky oli erittäin tehokas, sillä kuristaja ei tarvinnut kuin nähdä uhri, ja hän pystyi kuristamaan tämän hengiltä. Kuten Darth Vader kuristi amiraali Kendal Ozzelin pelkän näköruudun kautta.

Darth Vader oli muuten tunnetuimpia Voiman käyttäjiä. Hänen tiedetään kuristaneen monet ja monista erilaisista syistä, kuten jos joku oli pettänyt hänet, epäonnistunut hänen antamassaan tehtävässä tai muuten haukkui hänen tapojaan tai häntä. Hän kuristi muun muassa vaimonsa ja monia Imperiumin upseereista.

Tunnettuja esiintymisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”ROTS” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  2. Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo
  3. Tähtien sota: Episodi V – Imperiumin vastaisku