Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Kyle Katarn

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Kyle)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo jediritarista. Saatat olla etsimässä Katarn -sanan muita merkityksiä.
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Katarn portrait.jpg
Kyle Katarn
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Sulon [1]

Syntynyt

23 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen [1]

Sukupuoli

Mies [1]

Pituus

1m 80cm [1]

Hiusten väri

Ruskeat [1]

Silmien väri

Ruskeat [1]

Kyborgiset muutokset
Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Kyle Katarn oli sulonilainen jedimestari. Hän oli myös kapinallisten soturi Sulonin tehtävällä. Hän oli entinen Imperiumin iskujoukkojen jäsen. Kylen pilottina toimi Jan Ors, joka oli toiminut monissa kapinallisten tehtävissä.

Myöhemmin Kyle sai tietoonsa, että hän on herkkä Voimalle, ja että hänen isänsä murhasi musta jedi Jerec, jonka Seitsemän mustaa jediä etsivät muinaista Jedin laaksoa. Tällä matkallaan laaksoon Kyle kohtaa kaikki mustat jedit yksi kerrallaan Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II pelissä. Voitettuaan Jerecin laakson keskuskessa ja vapautettuaan tuhansien kaatuneiden jedien sielut laakson keskuksesta, Kylestä tuli jedimestari ja hän alkoi opettaa jedejä Jedi Prakseumilla yuuzhan vongeja vastaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nauhoite Kylestä ja isästään yhdessä ennen Kylen lähtöä Imperiumin akatemiaan.

Kylen vanhemmat Morgan ja Patrica Katarn olivat kotoisin Sullust planeetan Sulon-nimiseltä maaseutukuulta. Kyle eli maanviljelytöissä nuoruutensa WeeGee droidin kanssa Sulonilla. Tämän seurauksena Kyle oli yksi niistä harvoista ihmisistä galaksissa, jotka osasivat droidien kieltä. Kyle pääsi vaatimattomista oloistaan pian Caridan sotilasakatemiaan, kun hänen äitinsä kuoli Imperiumin vartiodroidin toimesta. Hän pääsi pian Imperiumin iskujoukkoihin tietämättään, että hänen isänsä kannatti kapinallisia. Morgan Katarn oli Kylen tietämättä myös herkkä Voimalle, joten Kylelle periytyi nämä samat kyvyt.

Kyle tapasi pilotin, Jan Orsin, joka oli kapinallisten puolella. Silti heille syntyi erityinen side, jonka johdosta Kyle pelasti kerran tämän hengen.

Kyle pääsi pitkälle Imperiumin armeijassa, mutta ennen hänen viimeistä upseerikoettaan, hän kuuli, että hänen isänsäkin oli tapettu Sulonilla. Hän uskoi kapinallisten tehneen tämän, ja alkoi vihata heitä entistä enemmmän.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisenlainen loppu tarinalle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi keisari ottaa palatsin itselleen.
Mihin tarvitsen sinua, Jerec, kun voin ottaa laakson voiman itselleni.
―Pimeän puolen valinnut Kyle Jerecille[lähde]

Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II -videopelissä Kyle voi valita Voiman pimeän puolen ja tulla näin galaksin keisariksi ottamalla legendaarisen jedin laakson voiman itselleen. Valitessaan Pimeän puolen Kyle menettää hyväntahtoisuutensa ja tappaa ennemmin armahtamansa Yunin. Kukistettuaan Jerecin hänestä tulee sith ja hän ottaa laakson voiman itselleen jedien sielujen vapauttamisen sijaan. Jerecin entinen apuri Sairss liittyy uuden keisarin puolelle Kylen oikeana kätenä. Kylestä tulisi tällöin sithlordi. Kuitenkin Tähtien sodan tarinan mukaisesti Kyle valitsee seikkailussaan Voiman valoisan puolen.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alunperin Kylen hahmon äänenä Jedi Knight: Dark Forces -pelissä toimi Nick Jameson. Sen toisessa osassa, Jedi Knight: Dark Forces II -pelissä Kylen ääninäyttelijä oli Jason Court, joka myös näytteli hahmoa aidoissa välinäytöksissä. Andrew Nelson toimitti Courtin käsien ja raajojen lähikuvissa Kylen hahmolle kokoa ja muuta lisää, mitä Courtilta puuttui. Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith, Jedi Outcast, sekä Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy peleissä Kylen hahmon ääninäyttelijänä toimi Rino Romano (mahdollisesti Mysteries of the Sithissä) sekä Jeff Bennett muissa. Brian Bascle toimi Kylen ääninäyttelijänä Star Wars: Empire at War -videopelissä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]