Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Kyp Durron

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Kyp egf.jpg
Kyp Durron
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Deyer

Syntynyt

7 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

1.77 metriä

Hiusten väri

Tummanruskeat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Kyp Durron oli oppilas Luke Skywalkerin jediakatemiassa. Hän kuitenkin kääntyi pimeälle puolelle Exar Kunin houkuttelusta ja melkein tappoi mestarinsa. Han Solo sai Kypin lopulta takaisin valoisalle puolelle.

Kyp Durron syntyi Deyerin planeetalla. Kypin perhe oli vangittu kun hän oli vasta nuori. Kypiä oli pidetty vankina Kesselin maustekaivoksissa, missä hän oli varttunut lähes koko ikänsä. Hän onnistui pakenemaan sieltä Han Solon avustuksella. Hän auttoi Hania varastamaan Aurinkomoukarin, tähtiä tuhoavan superaseen Imperiumin Kidan tutkimuslaitoksesta. Luke Skywalker huomasi hänen piilevät jedikykynsä ja hän kutsui pojan Jediakatemiaansa opiskelemaan jedien tavoille. Durron joutui Exar Kunin vaikutuksen alle ja vähitellen Exar Kun sai Durronin houkuteltua ja taivuteltua pimeälle puolelle. Kyp uskoi pystyvänsä hallitsemaan pimeän puolen, ja palaamaan valoisalle puolelle tehtävänsä päätyttyä. Durron nimittäin vannoi tuhoavansa Imperiumin, joka oli aiheuttanut hänelle ja muille niin paljon tuskaa. Pimeällä puolella ollessaan Durron päihitti mestarinsa Luke Skywalkerin voimasalamoiden ja Exar Kunin henkisellä avulla. Sen lisäksi yrittäessään tuhota imperiumia Durron "kaiveli" voiman avulla Aurinkomoukarin olinpaikan ja piirustukset sen keksineen professorin aivoista. Durron myös pyyhki professorin mielen tämän jälkeen. Durronin onnistui vetää Voiman avulla Aurinkomoukari Yavinin kaasujättiläisestä, missä Aurinkomoukari oli säilössä. Saadessaan Aurinkomoukarin haltuunsa Durron yritti pelastaa veljensä Zeth Durronin imperiumin palveluksesta. Kypin veli kuitenkin kuoli pelastusyrityksessä. Lopulta Han Solo sai Kyp Durronin käännytettyä pois pimeältä puolelta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]