Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Lak Jit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lak Jit oli miespuolinen devaronialainen. 19 jYt kun noghrit löysivät hänet etsimästä tietokortteja Tantiss vuoren lähettyviltä Waylandista, hän väitti olevansa vain "yksintertainen tiedon ja totuuden etsijä". Hän myös väitti työskentelevänsä Talon Karrdelle.

Waylandissa lomalla ollut Leia Organa Solo maksoi Lak Jitille 500 krediittiä tämän löytämistä korteista ja lupasi maksaa niiden arvon mukaisesti, kunhan olisi tarkastanut ja arvioinut ne myöhemmin. Lak Jit näytti suostuvan sopimukseen, mutta varasti vain vähän myöhemmin kiituripyörän, jolla lensi omalle kevyelle Gymsnor-2 rahtialukselleen. Wild Karrde kuitenkin pysäytti aluksen ja etsittäessä aluksesta löytyi datakortti, jota Lak Jit ei ollut luovuttanut Organa Sololle. Ennen kuin päästi devaronialaisen menemään Talon Karrde ilmoitti, että tietokortin sisällöstä riippuisi, vieläkö Lak Jit kuuluisi hänen järjestöönsä.

Kun hänet oli vapautettu, hän kiirehti kertomaan kaikille salakuljettajille ja muille hämärille yhteyshenkilöilleen löytämästään Caamas-dokumentista. Karrde lähetti järjestönsä jäsenille ja muille yhteistyökumppaneilleen tiedon Lak Jitistä ja pyysi näitä pysäyttämään tämän tavatessa. Mazzic tapasi Lak Jitin, joka kertoi hänelle kaiken tietämänsä, minkä jälkeen Mazzic vangitsi hänet luovutettavaksi Karrdelle.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]