Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Laskeutumisalus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Laskeutumisalus oli termi, jolla kuvailtiin lippulaivan ja planeetan pinnan välisenä kuljetusaluksena aseellisia voimia palvelevaa tähtialusta. Aluksen miehistön minimi ja maksimirajoituksen riippuivat aluksen koosta ja tarvittavien työtehtävien määrästä. Niitä käytettiin usein siirtämään jalkaväkijoukkoja avaruudesta planeetan pinnalle taistelemaan vihollisjoukkojen kanssa.

Monet laskeutumisaluksen oli varustettu pienillä puolustussädeaseilla tai ei aseilla ollenkaan. Laskeutumisaluksen panssarointi oli usein kuitenkin kyllin tiukka estääkseen sen murskautumisen osumasta tai vihollistulesta sen laskeuduttua.

Huomattavat mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]