Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Leia Organa

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
We'redoomed.jpg

Olemme tuhon omat!

Tässä artikkelissa on useita ongelmia ja se tarvitsee merkittäviä korjauksia.
  • Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.
  • Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Auta Jedipediaa muokkaamalla tätä artikkelia. Kun olet korjannut ongelman, voit poistaa sen tästä listasta. Katso mahdollisia lisätietoja keskustelusivulta.

[+/–]
Leia Organa TLJ.png
Leia Organa
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Alderaan[1]

Syntynyt

19 eYt, Polis Massa[2] (2 päivää Imperiumin päivän jälkeen)[3]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen (alderaanilainen)[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Pituus

1,5 metriä[1]

Paino

51 kilogrammaa[4]

Hiusten väri

Ruskea,[5] myöhemmin harmaantuva[6]

Silmien väri

Ruskea[5]

Ihon väri

Vaalea[5]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Luke Skywalker[13]

Olisin mieluummin hirviö, joka uskoo johonkin, joka uhraisi kaiken tehdäkseen galaksista paremman, kuin sellainen, joka katsoo vain sivusta niin kuin sillä ei olisi mitään seurauksia.
―Prinsessa Leia Organa[lähde]

Leia Organa oli Voimalle herkkä naispuolinen ihminen, Alderaanin prinsessa, Imperiumin senaatin jäsen, Kapinaliiton johtaja, galaktisen senaatin jäsen ja Vastarinnan kenraali. Hän syntyi kaksoisveljensä Luke Skywalkerin kanssa vuonna 19 eYt nimellä Leia Amidala Skywalker, jediritari Anakin Skywalkerin ja Naboon senaattori Padmé Amidalan tyttäreksi. Koska hänen isänsä lankesi Voiman pimeälle puolelle, Skywalkerin lapset erotettiin ja Leiasta tuli senaattori Bail Organa ja hänen vaimonsa, kuningatar Breha Organan adoptiotytär, ja hänet nimettiin prinsessa Leia Organaksi. Adoptiovanhempiensa arvojen mukaisesti kasvatettu Organa kannatti Galaktisen Tasavallan periaatteita ja vastusti sen seuraajan Galaktisen Imperiumin valtaa. Vaikka hän olikin isänsä seuraaja Imperiumin senaatissa, Organa toimi salaisesti Imperiumin vastaisesti ja hänen vastuulleen annettiin varastetut suunnitelmat Kuolemantähdestä, Imperiumin superaseesta, joka pystyi tuhoamaan kokonaisia planeettoja. Vaikka hän ei onnistunutkaan estämään kotiplaneettansa tuhoamista, suunnitelmat toimitettiin lopulta Kapinaliitolle, mikä johti Kuolemantähden tuhoutumiseen Yavinin taistelussa vuonna 0 eYt.

Organasta tuli yksi Kapinaliiton johtavisa henkilöistä ja hän osallistui merkittäviin tapahtumiin, kuten Hothin taisteluun vuonna 3 jYt ja ratkaisevaan Endorin taisteluun vuonna 4 jYt. Hän myös tappoi huttrikoslordi Jabba Desilijic Tiuren, mistä hän ansaitsi nimityksen "huttinsurmaaja". Keisari Palpatinen ja hänen oppilaansa Darth Vaderin, Organan ja hänen veljensä biologisen isän, kuolemien jälkeen Imperiumi kukistettiin Jakkun taistelussa ja joutui antautumaan Uudelle tasavallalle vuonna 5 jYt. Saavutettuaan elämäntavoitteensa syrjäyttä Imperiumi ja palauttaa vapaus galaksiin, Organa asettautui aloilleen pyrimyksenään perustaa perheen aviomiehensä, kapinalliseksi ryhtyneen salakuljettajan, Han Solon kanssa. Hän synnytti poikansa Ben Solon samana päivänä, kun galaktinen sisällissota päättyi. Äitinsä tavoin Ben oli synnynnäisesti vahva Voimassa johtuen hänen biologisesta yhteydestä Valittuun, Anakin Skywalkeriin. Benin ja hänen isoisänsä samanlaisuuden vuoksi Organa antoi poikansa jedimestari Luke Skywalkerille toivoen, että Ben ei kääntyisi pimeälle puolelle kuten Vader aikoinaan.

Uuden tasavallan senaattorina Organa vastusti senaatin puuttumattomuutta Ensimmäisen ritarikunnan nousuun, joka oli Imperiumin seuraaja kaiken paitsi nimen osalta. Uuden sukupuolven poliittisten johtajien syrjäyttämä Organa perusti Vastarinnan tarkkailemaan Ensimmäisen ritarikunnan toimia. Tässä vaiheessa Organan poika oli kääntynyt pimeälle puolelle ja tuhonnut Skywalkerin yrityksen palauttaa jediritarikunta. Uuden nimen Kylo Ren käyttöönottaneesta entisestä Ben Solosta tuli yksinvaltias Snoken oppilas, tosin hänen äitinsä toivoi edelleen, että hänen pojassaan oli edelleen Voiman valoisaa puolta. Organan pyynnöstä hänen vieraantunut miehensä yritti tuoda Renin kotiin, mikä johti Han Solon kuolemaan poikansa käsisä. Renin isänsurman vuoksi Organa menetti uskonsa poikaansa ja uskoi hänen tosiaankin olevan ilman toivoa pelastuksesta. Samaan aikaan Ensimmäinen ritarikunta oli noussut tarkoituksenaan valloittaa tunnettu galaksi Tasavallan romahtamisen jälkeen, mikä jätti Vastarinnan yksin sodassa Imperiumin seuraajaa vastaan. Vastarinnan lähes tuhouduttua Craitin taistelussa Organa pakeni Ensimmäiseltä ritarikunnalta mukanaan muutama selviytyjä edesmenneen miehensä tähtialuksella, Millennium Falconilla.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]