Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Lonna Vash

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Lonna vash.jpeg
Lonna Vash
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3951 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Lonna Vash oli jedimestari ja jedien korkeimman neuvoston jäsen mandalorialaissotien ja jedien sisällissodan aikaan. Hän oli yksi niistä mestareista, jotka olivat karkottamassa "karkotettua jediä".

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun jedineuvosto hajaantui ensimmäisen jedipuhdistuksen aikaan, selviytyneet mestarit piiloutuivat eri planeetoille. Lonna Vash valitsi turvapaikakseen hylätyn sithakatemian Korribanilla.

Jonkin ajan kuluttua karkotettu jedi saapui Korribaniin etsiessään piilottelevia jedimestareita. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että sithlordi Darth Sion oli saapunut planeetalle ennen häntä ja murhannut Vashin. Kun jedi astui akatemiaan, sen ulko-ovet sulkeutuivat ja jedi jäi ansaan. Hän löysi sitten Vashin makaamasta verilammikosta kidutuskammiosta ja ymmärsi, että oli astunut Sionin ansaan.

Onnekseen karkotettu jedi sai tietää, että Vash oli eläessään luonut tunnuksen akatemian turvajärjestelmään, mikä antoi jedille mahdollisuuden avata ulko-ovet ja paeta akatemiasta. Hän tekikin näin ja pakeni käyden ensin lyhyen taistelun Sionia vastaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]