Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Ludo Kressh

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kressh.jpg
Ludo Kressh
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Rhelg

Kuollut

5000 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Sith

Sukupuoli

Mies

Pituus

188 cm [1]

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Punaiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Sithien imperiumi

Ludo Kressh oli Sithien imperiumin sithlordi suuren hyperavaruussodan aikaan. Hän suunniteli hallitsevan uutena sithin mustana valtiaana Marka Ragnosin kuoltua. Kuitenkin Daragonien yllättävä saapuminen antoi Naga Sadowille mahdollisuuden omiin projekteihinsa, minkä johdosta hänet valittiin mustaksi valtiaaksi.

Ludo ei hyväksynyt tätä päätöstä ja poistui planeetalta seuraajiensa kanssa. Hän sittemmin lavasti oman kuolemansa saadakseen myöhemmin mahdollisuuden yllättää ja tappaa Sadow. Hänen suunnitelmansa kuitenkin epäonnistui ja Ludon laivasto tuhoutui loppulisesti taistelussa Sadowin joukkoja vastaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelu vallasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marka Ragnosin kuoltua 5000 eYt, sithien imperiumiin syntyi sekasortoa, kun useat voimakkaat sithit taistelivat vallasta haluten nousta uudeksi sithin mustaksi valtiaaksi. Heidän joukossaan oli myös Kressh, joka seurasi Ragnosin jalanjälkiä ja tämän valintoja. Hänen merkittävin vastustajansa, Naga Sadow, puolestaan haki muutosta haluten laajentaa Imperiumia uusille planeetoille. Vaikka he eivät olleet ainoat ehdokkaat mustaksi valtiaaksi, Sadow ja Kressh olivat voimakkaimmat ja vihasivat toisian. [2]

Kressh johti Ragnosin hautajaisia Korribanilla, jolloin hänen kilpailijansa ei ollut saapunut paikalle. Sadow lopulta saapui hautajaisten ollessa kesken, mikä raivostutti Kresshiä. Kaksikko aloittikin kaksintaistelun miekoillaan seuraajiensa katsoessa heidän taisteluaan. Heidän taistelunsa kuitenkin keskeytyi, kun Ragnosin henki ilmestyi paikalle. Hän ilmoitti, että sithien kultainen aika saattaisi muuttua pian, joten heidän tulisi miettiä ennen eroamistaan. Kreshh näki tässä syyn rauhaan, mutta Sadow kieltäytyi.

Samalla paikalle saapui sitheille tuntematon avaruusalus, joka laskeutui lähistölle. Sen kyydissä matkasivat kaksi hyperavaruutta kartoittavaa ihmistä, Jori ja Gav Daragon, jotka olivat löytäneet planeetan sattumalta. Astuessaan aluksestaan, he joutuivat välittömästi sithien vangitsemiksi. Kreshh kannatti heidän välitöntä tappamista, mutta Sadow näki kaksikossa mahdollisuuden laajentaa Imperiumia. Asiasta järjestettiin välittömästi sithlordien kokous Ziostilla.

Neuvoston tapauksesa Kressh ehdotti jälleen kaksikon tappamista, koska nämä kertoisivat näkemästään Tasavallassa, minkä johdosta Tasavalta lähettäisi sotavoimansa tuhoamaan sithit. Osa neuvoston jäsenistä kannatti tätä, mutta osa näki Sadowin ja tämän entisen mestarin, Simusin, tapaan mahdollisuuden Tasavallan alueiden valtaamiseen. Enemmistö kuitenkin seurasi Kresshiä ja Jori sekä Gav määrättiin tapettaviksi. Sadow ei hyväksynyt tätä vapauttaen uskollisten sotilaittensa avustuksella kaksikon ja lavasti tapahtuman Tasavallan pelastusoperaatioksi. Myös mestari Simus kuoli Sadowin hyökätessä vankiloille.

Kahakka Sadowin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyökkäystä seurasi uusi kokous Ziostilla, missä Kressh valitti Simusin kuolemaa, vaikka he olivatkin olleet vastustajia. Sadow saapui kokoukseen myöhässä vaatien muita sithlordeja tunnustamaan hänet uudeksi mustaksi valtiaaksi, jotta hän voisi kostaa Tasavallalle. Peläten Tasavallan hyökkäävän uudestaan, useat Kresshin entiset kannattajat kääntyivät hänen vastustajansa puolelle ja julistivat tästä sithin mustan valtiaan. Kressh julisti Sadowin johtavan Imperiumin tuhoon ja ryntäsi paikalta julistaen itsensä mustaksi valtiaaksi.

Sadow lavasti uuden Tasavallan hyökkäyksen samaisena iltana, jolloin hän lähetti useita sotilaitaan murtautumaan Ziostin vankityrmiin varastaakseen Starbreaker 12:n, Daragonien avaruusaluksen. Kressh sai tietää hyökkäyksitä linnoituksessaan Rhelgillä ja kiirehti todistamaan taistelun jälkiä. Tutkiessaan kuolleiden miesten ruumiita, Kressh löysi palan haarniskaa, jossa oli Sadowin merkki. Täten hän ymmärsi, ettei Tasavalta ollut iskujen takana ja kutsui kaksi voimakkainta tukijaansa, Horak-mulin sekä Dor Gal-ramin, tapaamaan häntä Rhelgillä.

Nämä kaksi neuvoston jäsentä ottivat suuren riskin matkustettuaan Rhelgiin, tietäen, että tapauksen tultua ilmi, heidät mestattaisiin petoksesta. Kressh sitten kertoi kaksikolle Sadowista ja suostutteli nämä auttamaan häntä armeijoineen, jotta Kressh voisi syöstä Sadowin vallasta. Yhdessä he aloittivat massiivisen hyökkäyksen Khar Delballa, Sadowin linnoitusmaailmalla, jossa myös Daragoneja pidettiin. Heidän yllätyshyökkäys näytti onnistuneen, kun Sadowin puollustusvoimat eivät kyenneet vastustamaan Kresshin hyökkäystä.

Taistelun raivotessa, Sadow käynnisti suunnitelmansa seuraavan osan. Hän lähetti Jori Daragonin aluksineen takaisin Tasavaltaan asettaen tämän alukseen salaa jäljittimen. Kresshin lippulaiva yritti ampua avaruusaluksen, mutta Jorin onnistui paeta hyperavaruuteen. Jorin paettua, Sadow paljasti voimansa komentaen piilotetun laivastonsa Kresshin kimppuun. Samalla Sadowille lojaalit sotilaat alkoivat kapinoida Horak-mulin ja Dor Gal-ramin aluksissa tappaen heidät ja ottaen alukset haltuunsa. Taistelu oli kääntynyt täysin Kresshiä vastaan.

Suuri hyperavaruussota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komentaessaan enää yhtä sota-alusta, Kressh ymmärsi tappionsa ja antoi käskyn perääntyä. Hänellä oli kuitenkin jäljellä yksi suunnitelma. Kun Sadow ja muut neuvoston jäsenet tapasivat Khar Delballa, Kressh lähetti tyhjän aluksensa heidän luokse lähettäen neuvostolle viestiä Sadowin petturuudesta. Sadow käski välittömästi uuden sith-oppilaansa, Gav Daragonin, tuhota aluksen. Uskoen vihollisensa kuolleen, Sadow otti koko sithien imperiumin haltuunsa. Samalla Kresshillä oli vapaat kädet toimia keräten joukkoja samalla kun Sadow oli poissa taistellen Tasavaltaa vastaan suurissa hyperavaruussodissa.

Lavastettuaan kuolemansa, Kressh liittoutui useiden muiden sithlordien kanssa luvaten näille vaurautta Sadowin kuoltua. Kannattajiensa tukemana, Kressh nimesi itsensä sithin mustaksi valtiaaksi. Kun Sadowin hyökkäys Tasavaltaan epäonnistui ja hän pakeni takaisin Korribaniin, Kressh paljasti itsensä. Tällä kertaa hällä oli suuri ylivoima kilpakumppaniinsa nähden ja Sadowin sotilaat olivat väsyneitä taistelusta Tasavaltaa vastaan. Sadow oli kuitenkin valmis uhraamaan yhden aluksistaan ja lähetti tämän törmäyskurssille Kresshin omaa alusta kohti. Alukset tuhoutuivat välittömästi tappaen myös Kresshin. Sadow oli jälleen voittanut hänet.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]