Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Maakiituri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Maakiiturit olivat planeettojen pinnalla käytettyjä kulkuneuvoja, jotka pystyivät kulkemaan useimpien maastojen ylitse verraten kovilla nopeuksilla. Se oli hannokiiturin seuraaja.

Heikkotehoiset repulsiomoottorit pitivät maakiiturin leijumassa metrin tai kahden korkeudella maan pinnasta sekä liikkeessä että paikallaan seistessä. Turbiinisuihkumoottori oli vastuussa kulkuneuvon liikkeestä. Jotkin maakiiturit oli varustettu aseilla, jotka tavallisesti oli sijoitettu joko kulkuneuvon keulaan tai ohjaajan ja/tai matkustajan taakse ja yläpuolelle.

Galaksissa oli käytössä satojen suunnittelijoiden ja valmistajien tekemiä maakiiturimalleja. SoroSuub Corporation oli hallitseva maakiitureiden valmistaja Imperiumin nousun ja hallinnon aikana.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanoniin kuulumattomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]