Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Malachor V

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Malachor V
Astrograafiset tiedot
Alue

Ulkokehän alueet

Sektori

Sithien avaruus

Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit

Myrskypedot

Muut lajit

Sithit
Ihmiset

Virallinen kieli

Galaktinen peruskieli

Asukasluku

Alle 5000

Tärkeimmät kaupungit

Ei ole

Liittoutuma

Malachor V oli Ulkokehällä sijainnut planeetta. Sen yllä käytiin mandalorialaissotiin kuulunut Malachor V:n taistelu, minkä seurauksena planeetta muuttui synkäksi kaatopaikaksi. Planeetalla esiintyi jatkuvasti ukkosmyrskyjä ja sen painovoima oli epävakaa, minkä johdosta planeetalle laskeutuminen pitkäksi aikaa oli vaarallista. Planeetta tuhoutui myöhemmin Bao-Durin rakentaman superaseen toimesta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malachor V:n varhainen historia ei ole tiedossa. Sitä asuttivat muinoin ”aidoiksi sitheiksi” kutsuttu sithien lahko, joka rakensi planeetalle Trayus akatemian. Ajan myötä sekä akatemia että koko planeetta, muuttui Voiman pimeän puolen energian keskukseksi. Tuntemattomaan aikaan sithit poistuivat planeetalta vetäytyen tuntemattomaan avaruuteen hyläten Malachor V:n linnoituksensa.

On ehdotettu, että planeettaa asuttaneet sithit olivat Sithien imperiumin jäseniä. Tämä ei kuitenkaan ole todistettu aidoksi. Tiedetään kuitenkin, että aitojen sithien sekä Sithien Imperiumin välillä on jonkinlainen yhteys, josta ei kuitenkaan ole lainkaan tietoa.

Malachorin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosisatoja myöhemmin, Malachorista tuli mandalorialaissotien viimeinen taisteluareena, jonka aikana sodan raain teko suoritettiin. Malachor oli mandalorialaisten keskuudessa kielletty planeetta, mitä jedikenraali Revan käytti heitä vastaan voittaakseen sodan. Revan komensi suuren laivueen, jonka miehistö ei ollut hänelle täysin lojaali, planeetalle antaen mandalorialaisille kohteen, jota he eivät voineet ohittaa. Näiden voimien johtoon hän asetti yhden ylimmistä kenraaleistaan, jota myöhemmin kutsuttiin karkotetuksi jediksi.

Malachor V:n taistelun aikana, Revan taisteli voitokkasti Mandalorea vastaan tämän lippulaivalla ja tappoi verivihollisensa. Kun Tasavallan ja mandalorialaisten voimat taistelivat planeetan lähiavaruudessa, karkotettu jedi käynnisti Revanin ohjeiden mukaisesti varjogeneraattorin, Bao-Durin kehittämän superaseen. Hetkessä Malachorin painovoima murskasi kaikki taistelijat ilmakehässään mukaanlukien Tasavallan voimat, kuten Revan oli suunnitellut. Tämän seurauksena myös planeetta kärsi vahinkoa muuttuen hajonneeksi ja elottomaksi kaatopaikaksi. Kauan taistelun jälkeen, planeetan pinnalta löytyi yhä Tasavallan murskaantuneita aluksia.


Voittonsa seurauksena, Revan hylkäsi jedien opetukset ja julistautui Darth Revaniksi, sithin mustaksi valtiaaksi. Jedien sisällissodan aikaan, 3959-3956 eYt, hän käytti Trayus akatemiaa yhtenä salaisena tukikohtanaan kääntäkseen kaappamansa jediritarit Voiman pimeälle puolelle.

Vuosia sodan loppumisen jälkeen, Revanin entinen jedimestari Kreia matkasi Malachor V:een selvittääkseen, mikä oli saanut oppilaansa lankeamaan pimeälle puolelle. Kuten Revan, hän myös lankesi planeetan pimeän puolen energialle. Hän sitten valitsi uudeksi nimekseen Darth Traya ja alkoi opettaa uusia pimeän puolen oppilaitaan Trayus akatemiassa. Hän muodosti kahden ensimmäisen oppilaansa, Darth Sionin ja Darth Nihiluksen, kanssa liittouman jedejä vastaan ja aloittivat ensimmäisen jedipuhdistuksen. Sion ja Nihilus kuitenkin voimistuivat ja lopulta syrjäyttivät mestarinsa ajaen tämän sithien keskuudesta.

Planeetan tuho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

3951 eYt, Kreia kohtasi karkotetun jedin, joka ei ollut korruptoitunut Malachor V:n taistelusta. Suunnitellen kostoa oppilailleen sekä itse Voimalle, Kreia alkoi avustaa karkotettua jediä, joka lopulta tappoi Nihiluksen. Hän sai sitten tietää Kreian oikeasta henkilöllisyydestä ja lyötyään Sionin, karkotettu jedi tappoi myös Kreian Trayus akatemissa.

Karkotetun jedin taistellessa akatemiassa, Bao-Dur aktivoi varjogeneraattorin uudestaan tuhotakseen Malachorin. Huolimatta G0-T0n yrityksistä estää tämä suunnitelma, Bao-Durin pieni droidi onnistui sille määrätyssä tehtävässä. Karkotetun jedin poistuttua planeetalta Ebon Hawkilla, Malachor alkoi järähdellä superaseen voimasta ja lopulta tuhoutui asteroideiksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.