Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Miralukat

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. kesäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Miraluka)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Miraluka.jpg
Miralukat
Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

1,8 metriä

Ihon väri

Vaalea

Erikoisuudet

Näkövoinmalla näkeminen, lajilla ei ole varsinaisia silmiä

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Alpheridies (adoptoitu)

Kieli

Miralukese

Jäsenet

Shoaneb Culu
Noab Hulis
Jerec
Visas Marr
Q'Anilia

Miralukat oli ihmisten kaltainen laji, joka oli herkkä Voimalle. Heillä oli oma kielensä, vaikka muutamat, kuten Visas Marr ja Jerec, suosivat galaktista peruskieltä. He erosivat ihmisistä siten, ettei heillä ollut pupilleja eikä iiriksiä. Tämän sijasta heillä oli valkoiset silmämunat ja he näkivät ympäristönsä käyttäen Voimaa näköaistin sijasta. Tämä näkökyky oli niin voimakas, että miralukat kykenivät "näkemään" jedeistä ja sitheistä lähtevän Voiman värähtelyn. He myös kykenivät tuntemaan Voiman avulla Malachorin taistelun ja luultavasti myös useita muita merkittäviä taisteluita tämän lisäksi.

Huolimatta yhteydestään Voimaan, miralukat ryhtyivät vain harvoin jedeiksi eikä lajin sithedustajista oltu kuultu ennen jedien sisällissodan jälkeisiä aikoja.

Kun miralukien alkuperäinen kotiplaneetta muuttui asuinkelvottomaksi, he adoptoivat uudeksi kotiplaneettakseen Alpheridiesin. Toisen miralukien asuttaman planeetan, Katarrin, asukkaat kuolivat, kun sithlordi Darth Nihilus imi kaiken elämänvoiman planeetalta 3953 eYt, jolloin planeetalla oli käynnissä jedikokous. Ainoa hyökkäyksestä henkiin jäänyt oli Visas Marr.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]