Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Mirax Terrik Horn

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Mirax Terrik)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Mirax Terrik Horn
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corellia

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Pituus

161 cm

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat (siniset sarjakuvissa)

Kyborgiset muutokset
Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Mirax Terrik Horn oli salakuljettaja Booster Terrikin tytär. Hän oli naimisissa jedi Corran Hornin kanssa ja heilla oli kaksi lasta, Valin ja Jysella Horn.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus ja varhainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Mirax vietti paljon aikaa Antillesien perheen kanssa. Hänestä ja Antillesien pojasta Wedgestä tuli hyviä ystäviä. Wedge antoi Miraxille lempinimen "Myra" ja Mirax kutsui Wedgeä "Veggiesiksi".

Kum Miraxin isä lopulta joutui CorSecin vangitsemaksi ja sai viiden vuoden tuomion pakkotyöhön Kesseliin, alaikäinen Mirax otti haltuunsa tämän salakuljetusjärjestön. Hänen johdossaan järjestö jatkoi tuottavalla linjalla, joskin lähes täysin laillisissa operaatioissa. Aika ajoin Wedge huolsi Miraxin aluksia, ennen kuin lähti lopullisesti kapinallisten mukaan.

Joitakin vuosia myöhemmin myös Mirax siirtyi salakuljetukseen lentäen yhtä isänsä aluksista, Pulsar Skatea. Matkoillaan hän silloin tällöin tapasi Konnalentueen, auttaen heitä esimerkiksi Mrlsstissä Aaveprojektia koskeneissa neuvotteluissa. Neuvotteluiden mentyä pieleen Mirax pakeni muutamien Konnien kanssa Wes Jansonin repulsionoste aluksella. Aikanaan hän pääsi asteroiditukikohtaan, jossa projektin piti olla valmistumassa, mutta siellä Miraxille selvisi, että koko juttu oli pelkkää huijausta. Asteroidi räjähti, mutta Mirax ja hänen mukanaan olleet Konnat pääsivät pakenemaan Skatella.

Myöhemmin hän auttoi Wedgeä tämän yrittäessä pelastaa Sate Pestagea Ciutricilta. Mirax toi Skatella täyden lastin R2 yksiköitä, joita käytettiin luomaan harhautus, jonka turvin Uuden tasavallan iskuryhmä pääsi pakenemaan planeetalta.

7 jYt hän joutui keisarillisen aluksen, Black Aspin hyökkäyksen kohteeksi, mutta Konnalentue pelasti hänet. Lentueeseen kuului Wedge Antillesin lisäksi myös Corran Horn, jonka isä Valin "Hal" Horn oli ollut vastuussa Miraxin isän pidätyksestä. Mirax ei pitänyt ajatuksesta, että oli kiitollisuudenvelassa Hornille, mutta Wedge onnistui kuitenkin suostuttelemaan hänet auttamaan Uutta tasavaltaa.

Uuden tasavallan apuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miraxin salakuljetustoiminta oli tärkeää baktan kuljettamisessa vastavapautettuun Coruscantiin, joka kärsi Krytos viruksen kynsissä. Tässä tehtävässä hänen apunaan oli Horn, jolle Mirax oli antanut anteeksi ja josta aikanaan tuli ystävä. Bactasodan alkaessa he olivat jo rakastuneet toisiinsa ja vähän ennen sodan viimeistä yhteenottoa Mirax suostui Corranin kosintaan. Pian taistelun jälkeen heidät vihittiin kaapatulla supertähtituhoaja Lusankyalla, Wedgen suorittaessa seremonian aluksen virkaa tekevän kapteenin aseman suomalla arvovallalla. Vähän myöhemmin suurempi ja muodollisempi seremonia järjestettiin Coruscantissa.

Häiden jälkeen Mirax aloitti kuljetusyrityksen, vaikka hän palasikin salakuljetukseen suuramiraali Thrawnin kampanjan ajaksi toimittaakseen tarvikkeita vastarintasoluille ja salakuljettaakseen pakolaisia Thrawnin valloittamilta planeetoilta.

Kaksi vuotta Thrawnin kuoleman jälkeen Mirax koetti jäljittää karkurimoffi Leonia Taviraa, mutta onnistumisen sijasta hän jäi Invidipiraattien vangiksi. Häntä pidettiin vankina Suarbi nimisellä planeetalla, kunnes hänen aviomiehensä ja Luke Skywalker onnistuivat vapauttamaan hänet.

13 jYt Mirax synnytti pojan, joka nimettiin Valiniksi ja myöhemmin Jysellaksi nimetyn tyttären. 20 jYt hän osallistui Mara Jaden ja Luke Skywalkerin häihin. Entisinä salakuljettajina Miraxista ja Marasta tuli hyviä ystäviä ja Skywalkerin velvollisuuksien sitoessa tämän jediprakseumiin pitkiksi ajoiksi, Mara vietti aikansa matkustaen Pulsar Skatella Miraxin kanssa. Eräällä matkalla joskus ennen vuotta 25 jYt heitä syytettiin rikollisesta vahingonteosta heidän otettuaan yhteen vihollisten tai kilpailijoiden kanssa. Tapahtuman tarkat olosuhteet ovat tuntemattomat, mutta molemmat naiset vapautettiin lopulta syytteistä.

Yuuzhan vongien sota ja sen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska Mirax oli naimisissa jediritarin kanssa hän kiinnostivat monet uutta jediritarikuntaa koskeneet asiat. Käydessään lävitse kuljetuspyyntöjä hän aina asetti jedien tekemät pyynnöt etusijalle. Tämän seurauksena hän kuljetti Luke ja Mara Skywalkerin, Anakin Solon ja Chalcon Vortexiin näiden seuratessa karkurijedi Daeshara'coria. Myöhemmin Yuuzhan vong sodan aikana Mirax vietti välillä aikaa Corranin kanssa Eclipsellä. Pari joutui myös voxynien hyökkäyksen kohteeksi piileskellessään Corellialla.

40 jYt Mirax joutui Thrackan Sal-Solon hallituksen määräämään kotiarestiin, koska hänen aviopuolisonsa oli jedi. Sal-Solon kuoleman jälkeen kotiaresti poistettiin. Mirax ja Corran myöhemmin auttoivat Soloja ja Wedgeä Corelliassa sen jälkeen kun kolmikko oli rikkonut välinsä Viiden maailman kanssa. He pakenivat Errant Venturelle, missä Mirax lopulta myöntyi isänsä vuosia toistamaan pyyntöön ja ryhtyi opiskelemaan suuren, liikkuvan salakuljetusaseman johtamista, suurimpana syynä oli se, ettei hänellä ollut parempaakaan tekemistä.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rogue Squadron ja Liitto -sarjakuvat kuvaavat Miraxin silmät sinisiksi, mutta I, Jedi -romaani mainitsee niiden olevan ruskeat.

Mike Stackpolen muistiinpanot, vaikka eivät kuulukaan kaanoniin, nimeävät Miraxin äidin Jysella Terrikiksi, jonka mukaan Mirax nimesi tyttärensä Jysella Horniksi aivan kuten Valin Horn nimettiin Corranin isän mukaan.

Miraxin ystävä Wedge Antilles nimesi nuorimman tyttärensä Myri Antillesiksi Miraxille lapsuudessa antamansa "Myra" lempinimen mukaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]