Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Mitthin perhe

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kahdeksas hallitseva perhe (todennäköisesti nimeltään Mitthin perhe) oli yksi Chissien valtakunnan Hallitsevista perheistä. Yhdessä Toisen hallitsevan perheen kanssa Kahdeksas perhe oli vastuussa valtakunnan sotilaallisista asioista. Ilmeisesti jokaisella chissien hallitsevalla perheellä oli tietty tunnusväri, ja Kahdeksannen perheen tapauksessa väri oli viininpunainen.

Kuten kaikissa Hallitsevissa perheissä, yksilön asema ryhmän jäsenenä määräytyi verenperinnön lisäksi myös yksilön taitojen perusteella. Veljekset Mitth'ras'safis ja Mitth'raw'nuruodo olivat syntyneet tavallisina kansalaisina, mutta heistä tuli Kahdeksannen perheen jäseniä monimutkaisen adoptioprosessin seurauksena, johon kuului heidän liittämisensä perheeseen väliaikaisina meriitillä adoptoituina jäseninä, minkä jälkeen heistä tuli koetuksessa syntyneitä, mistä heidät liitettäisiin pysyvästi perheeseen, johon mahdollisesti kuului avioliitto perheen vastakkaista sukupuolta olleen jäsenen kanssa. 27 eYt Thrass, veljeksistä vanhempi, oli perheen syndic, mutta Thrawn palveli yhä sotilaskomentajana laajennuspainotteisissa puolustusvoimissa.

Jossakin myöhemmässä vaiheessa ilmeisesti Thrawnista tuli perheen syndic, koska 19 jYt Luke Skywalker ja Mara Jade tapasivat Nirauanissa chisssotureita, jotka sanoivat palvelevansa "syndic Mitth'raw'nuruodoa ja käyttivät perheen viininpunaista tunnusväriä.

22 jYt hallitsevien perheiden määrän sanottiin vielä olevan yhdeksän, mutta siitä ei ole varmuutta vieläkö sama suku oli kahdeksantena. 29 jYt Chissien valtakunnan hallitsevien perheiden määrän sanottiin vähentyneen neljään, eikä Mitthin perheen mainittu olleen jäljelle jääneiden joukossa.

Thrawnin oma soturifalangi kuitenkin oli yhä silloin olemassa ja 35 jYt chissien Coruscantiin lähettämää valtuuskuntaa johti aristocra Mitt'swe'kleoni, jonka nimi viittaa todennäköiseen sukulaissuhteeseen perheen kanssa. Sen ajan poliittinen tilannen Chissien valtakunnassa on erittäin epäselvä, minkä lisäksi suuri osa saatavilla olevasta tiedosta voi olla väärinymmärrettyä tai tahallisesti levitettyä virheellistä tietoa, minkä vuoksi varmojen päätelmien tekeminen on vaikeata.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos jätetään huomiotta jo Imperiumin perillisissä esiintynyt Thrawn, ensimmäiset Kahdeksanteen hallitsevaan perheeseen kuuluneet chissit esiintyivät Vision of the Futuressa. Perheen asemaan ei kuitenkaan viitattu ennen kuin vasta Outbound Flightissa, eikä perheen virallinen nimi ole vieläkään varmasti tiedossa. Vaikka vahvimmat viitteet antavat ymmärtää nimeksi Mitthin perheen, todisteet ovat hajanaisia.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]