Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Mountain Terrain Armored Transport

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
MT-AT.jpg
MT-AT
Tuotantotiedot
Valmistaja

Carida Engines[1]

Malli

MT-AT[1]

Luokka

Talsija[1]

Hinta

Ei saatavilla myyntiin[1]

Tekniset tiedot
Pituus

15.6 metriä[1]

Suurin nopeus

130 km/h[1]

Aseistus
Miehistö
Lastitilat

300 kg[1]

KäyttöAikakausi
Liittoutuma

Mountain Terrain Armored Transport (MT-AT) (suom. Vuoristomaastoinen panssaroitu kuljetus) oli hämähäkkimäinen kahdeksanjalkainen talsija, joka kehitettiin Imperiumin jäänteiden tehtaassa Caridalla.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MT-ATn tietoja.

Kukin talsijayksikkö valmistettiin planeetan pinnalla kotelopodilla, joka muistutti Arakyd Industriesin hiipijätiedusteludroidien tuotantoa ja sen jälkeen astui ulos iskukraaterista täysin taisteluvalmiina. Nämä kotelopodit pitivät talsijaa fluiditankissa, joka suojasi sen "kasvua" planeettojen pinnoille.

Droidiaivot podissa kontrolloivat nopeutta ja kohdetta ja aktivoivat hidastusrakettimoottorit vähän ennen osumaa. Kun pod osui pintaan, tankki koveni asborboiden kineettistä energiaa ja suojaten talsijaa vahingolta. MT-AT voitiin siirtää kentälle myös standardimmilla kuljetusaluksilla tai laskeutumislautoilla.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MT-AT hämähäkkitalsija oli kehitelty Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation LM-432 -rapudroidin, jota käytettiin keisarillisissa akatemioissa kloonisotien loputtua, perusteella.

MT-ATta käytettiin Anakin Solon kidnappausyrityksessä jolloin hän oli vielä vauva, vaikka puolet joukoista tuhoutui amiraali Ackbarin FIDO yksikön toimesta. Kaikki yhtä lukuunottamatta näistä kulkuneuvoista tuhoutui kidnappausyrityksen aikana kiitos Kapinaliiton vakaiden joukkojen. Hämähäkkidroidin suunnitelmat ja kehittely ovat mahdollisesti kadonneet Caridan tähtijärjestelmän tuhoutumiseen yhdistettynä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]