Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Musta aurinko

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Mustan auringon logo.

Musta aurinko oli galaksinlaajuinen rikollisjärjestö, jonka päämaja oli Coruscantilla. Sillä oli pitkä historia ja vaikka 33 eYt Darth Maul surmasi järjestön silloisen johtajan, se jatkoi toimintaansa vielä pitkään.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustalla auringolla oli suuri määrä vaikutusvaltaa ja sen korruptiota harjoittaneet haarat olivat kietoutuneet useiden galaktisten hallitusten rakenteisiin kautta aikojen. Se oli tunnetuin piratismin ja salakuljetuksen harjoittamisesta, mutta nämä olivat vain jäävuoren huippu järjestöstä, joka kattoi koko galaksin.[1] Musta aurinko oli sekaantunut kaikkeen galaksissa harjoitettuun rikolliseen toimintaan ja sen verkostot olivat lähes yhtä laajat ja tehokkaat kuin keisarillisen tiedustelupalvelun.[2] Järjestöllä oli käytössään kalustoa suunnilleen yhtä paljon kuin reilun kokoisella planetaarisella armeijalla, ja siihen kuului jopa jalkaväkeä.[3]

Mustan auringon johtajalla oli alaisuudessaan yhdeksän Vigoa (vanhassa tionesessa sana tarkoitti "veljenpoikaa"). Jokaiselle vigolle oli jaettu oma alueensa ja sektorinsa hallittavaksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]