Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Musta Mara

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
DarkMara.jpg
Musta Mara
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Dromund Kaas

Kuollut

10 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Voiman muodostuma

Sukupuoli

Nainen

Pituus

1.6 metriä

Hiusten väri

Verenpunaiset

Silmien väri

Vihreät

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Voiman pimeä puoli

Musta Mara tai Pimeän puolen Mara oli pimeän temppeliin 10 jYt Voimasta muodostunut kaksoisolento Mara Jadelle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laskeuduttuaan Dromund Kaas -nimiselle ja vaikeamaastoiselle suoplaneetalle, Mara Jade alkoi etsiä Kyle Katarnia. Pimeän voiman temppelin raunioiden lähistöllä kummallinen ilmestymä hyökkäsi hänen kimppuunsa—joka olikin hän itse, paitsi että tällä olennolla oli punateräinen valosapeli, mustat vaatteet sekä syvä pimeän puolen vaikutus. Vaikean taistelun jälkeen "oikea" Jade säästyi voittajana. Sith-hengen tappion jälkeen se johdatti nuoren jedin temppeliin.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musta Mara oli vaikea vastustaja, jonka tiedetään omaavan taidokkaat valosapelitaistelukyvyt, sekä tietenkin Voiman pimeän puolen mahti, joka ilmenee hänen käyttäessään ketjusalamointia. Sillä tämä oli valoisan puolen Mara Jaden tarkka kaksoisolento, musta Mara kykeni käyttämään sokeutusvoimaa.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaikkei mustaa Maraa missään vaiheessa Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith -pelissä nimeltä kutsutakkaan, hän on yksinpelissä ja pelin juonessa vihollinen ja monipelissä henkilö.
  • Mustaa Maraa äänittää pelissä Heidi Shannon. Vaikkei hän ikinä puhukkaan pelissä, hän päästää välillä ääniä kuten tuskallisia kiljuntoja vahingoitettuna.
  • Mustan Maran kohtaaminen oli Dark Forces -saagassa ensimmäinen taso, jossa miekkailua ei eristetä erilliselle tasolle. Toisaalta, mustan Maran kohtaaminen onkin vain pikainen kohtaus.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]