Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Mysteries of the Sith)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
We'redoomed.jpg

Olemme tuhon omat!

Tässä artikkelissa on useita ongelmia ja se tarvitsee merkittäviä korjauksia.
  • Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.
  • Tämän artikkelin neutraalius on kyseenalaistettu.

Auta Jedipediaa muokkaamalla tätä artikkelia. Kun olet korjannut ongelman, voit poistaa sen tästä listasta. Katso mahdollisia lisätietoja keskustelusivulta.

[+/–]
MOTS box.jpg
Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

LucasArts

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä

31. tammikuuta 1998

Genre

1. tai 3. persoonan ammuskelu/roolipeli

Pelimuodot

Yksinpeli, monipeli

Ikäraja(t)

ESRB rajoitus: K15

Alusta(t)

PC

Kronologiset tiedot
Aikajana

10 jYt

Edeltäjä

Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II

Seuraaja

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast

Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith (tai MotS) on, Jedi Knight: Dark Forces II -pelin lisäosa. Se julkaistiin 31. tammikuuta 1998. Yksi sen parhaista puolista on se, että pelaaja pääsee ohjaamaan pelissä Mara Jadea, suosittua Expanded Universen henkilöä. Peli sisältää 14 tasoa, jotka sijoittuvat Tähtien sodan tarinan aikajanassa vuodelle 10 jYt, eli viisi vuotta Dark Forces II:n tapahtumien jälkeen.

Peli sisältää useat edeltäjänsä toiminnot, kuten Voimakyvyt, aseet sekä viholliset. Niiden lisäksi peliin on lisäilty uusia aseita ja jopa henkilöitä. Lisäksi pelin pelimoottoria ja COG -koodikieltä on päivitelty.

Pelissä eteneminen on kuitenkin yksinkertaisempaa kuin edeltäjässään: JK II:ssa sai itse valita, ohjaako Kylen pimeälle vai valoisalle puolelle, mutta tässä häntä ohjataan pelin alussa juonen mukaisesti pimeälle puolelle vaihtoehdotta.

Alkutekstit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mysteries of the Sithin Tähtien sodalle tyypilliset alkuselostukset:

Siitä on melkein viisi vuotta, kun Kyle Katarn kukisti Jerecin Jedin laaksolla. Kyle Katarn jatkaa silti uraansa Voiman valoisalla puolella ja liittyi Uuden tasavallan joukkoihin taistelemaan sen puolesta.

Auttaakseen heitä Kyle on matkannut heidän tukikohtaan Altyrin aurinkokuntaan kumppaninaan Mara Jade, nuori salakuljettaja, joka hankkiutui Kylen luokse siinä toivossa, että tämä kouluttaisi hänet jediksi.

Mara, joka oli voimakas keisarin agentti, kääntyi Voiman valoisalle puolelle Luke Skywalkerin ansiosta. Nyt hän tavoittelee itselleen tietoa roolista, jossa hän tulee pyörimään galaksin tärkeiden asioiden parissa...

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän pelin juoni kertoo pääasiassa Kyle Katarnin hetkellisestä vajoamisesta pimeälle puolelle ja Mara Jaden lähtemisestä matkalle pelastaakseen tämän.

Pelin juonen ensimmäinen taso sijoittuu Altyr 5:elle, Uuden tasavallan tukikohtaan, jonne Imperiumin jäänteiden sotilaat tunkeutuvat. Neljä Jäännösten asteroiditykkiä avaavat tulituksen tukikohtaan. Pelaajan, tällä hetkellä Kyle Katarnin roolissa, tulee taistella iskujoukkojen läpi varastaakseen Lamba-luokan sukkulan. Tämän jälkeen Kyle lentää yhdelle näistä asteroideista. Siellä hän murtautuu sen kontrollointikeskukseen ja ohjaa sen tulittamaan hajalle muut asteroidit. Hän tuhoaa muut asteroidit ja ylikuumentaa tämän asteroidin järjestelmät ja pakenee sieltä itse juuri ennen kuin se räjähtää. Tämä on ensimmäisten 4 tason tarina.

Poistuessaan kyseiseltä asteroidilta, Kyle saa tietoonsa informaatiota Dromund Kaas nimisestä planeetasta, jolla on liitoksia Imperiumiin. Hän lentää planeetalle tutkimaan, ja tästä eteenpäin juonen keskipisteen ottaa Mara Jade (jota pelaaja ohjaa loput 10 tasoa).

Ensimmäinen Mara Jadelle annettu tehtävä on neuvotella hutt Ka'Pan kanssa hänen ammuksien ja muiden aseellisien tukien saamisesta Uudelle Tasavallalle. Ennen hyväksyntää, Ka'Pa antaa Maralle tehtävän: varastaa Takaralta hänen GCT laitteensa. Takaran joukot saavat Maran kiinni Katraasiin avaruussatamalla kun hän etsii erästä Takaran luutnanttia, Abron Maria. Mara heitetään selliin, mutta hän pakenee ja perääntyy alueiston putkistosysteemiin. Putket johtavat rancorin luolaan, jota piraatit pitävät "lemmikkinään". Hän surmaa rancorin valosapelillaan, jonka löytää yllättävästi häkkioven takaa. Hän jatkaa eteenpäin, löytää ja takaisinvarastaa GCT laitteen, ja hänet saatetaan Ka'Pan agenttejen toimesta takaisin palatsiin.

Mara ja Mon Mothma keskustelevat Kylen kohtalosta.

Myöhemmin Mara viitattiin suojelemaan jediholokronia Uuden tasavallan korvetille, jonka matkatessa Kaerobanin avaruuspiraatit hyökkäävät aluksen kimppuun. Mara kykenee torjumaan hyökkäyksen Uuden tasavallan sotilaiden avustuksella, mutta piraatit varastavat holokronin ja pakenevat piakkoin aluksellaan. Mara piiloutuu lastinkuljetuslaatikon sisälle ja tunkeutuu sen avulla piraattialukseen. Alus johdattaa Maran Rathalaylle, Kaerobanin tukikohtaan, josta hän sitten löytää holokronin ja pakenee varastamallaan piraattihävittäjällä.

Kyle on ollut Dromund Kaasilla, eikä hänestä ole kuultu vähään aikaan. Näin Mara päättää lähteä etsimään häntä mystiseltä suoplaneetalta. Valtava pimeän puolen vaikutus planeetan ilmakehässä tekee Maran sädeaseeet hyödyttömiksi, mutta valosapeli (ja nyrkit) ovat yhä käyttökelpoisia. Hän taistelee tiensä läpi vaikeamaastoisen suoalueen ja löytää Pimeän voiman temppelin. Sieltä taisteltuaan läpi vihollisten ja vaikeiden esteiden (muunmuassa sith-zombeja) hän löytää Kylen, joka on vajonnut syvälle pimeälle puolelle. Mara ja Kyle miekkailevat useasti, mutta Mara selviytyy voittajana. Kyle perääntyy syvälle temppelin katakombeihin ja viimein sen hallintosaliin. Heidän viimeisessä kohtaamisessaan, kun Kyle yrittää houkutella Maraa pimeälle puolelle ja tämä kieltäytyy, Mara sammuttaa valosapelinsa antaen Kylelle mahdollisuuden tappaa tämä. Kyle ei kykene tappamaan aseetonta liittolaista, ja hylkää pimeän puolen houkutuksen.

Tajuten tekemänsä virheet, Kyle luovuttaa kykynsä käyttää Voimaa ja liittyy Uuden tasavallan sotatoimiin vanhan kumppaninsa, Jan Orsin kanssa toimiakseen Imperiumin jäänteitä vastaan.

Henkilöt/liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkkionmetsästäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisarilliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sithjoukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mara Jade taistelee sith-zombieiden kanssa pimeän voiman temppelissä.

Kohteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä kohdassa on vain uudet aseet. Peli sisältää myös kaikki Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II -pelin aseet.

Ylimääräiset Voimakyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on lista uusista kyvyistä. Katso Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II:stä vanhat kyvyt, jotka ovat myöskin tässä pelissä.

Äänittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Dark Forces -saaga
Videopelit
Dark Forces · Jedi Knight · Mysteries of the Sith · Jedi Outcast demo · Jedi Outcast · Jedi Academy
Strategiaoppaat
Dark Forces Manual: Coded Transmissions · Dark Forces: Official Player's Guide · Jedi Knight: Dark Forces II: The Official Strategy Guide
Jedi Knight II: Jedi Outcast: Official Perfect Guide · Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy: Prima's Official Strategy Guide
Pienoisromaanit
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight
Kuunnelmat
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight · The Collector's Trilogy
Sarjakuvat
Sand Blasted · Equals & Opposites · Jedi vs. Sith
Verkkosivut
N.R.I. Reports · The Dark Forces Saga · Kyle Katarn's Tale
[+/–] [muokkaa]