Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

J-tyypin 327 Nubian kuninkaallinen tähtialus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Royalstarship.jpg
J-Tyypin 327 Nubialainen tähtilaiva
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Theedin palatsin insinöörijoukot [1]

Malli

Muokattu J-Tyypin 327 Nubialainen tähtilaiva

Luokka

Hupijahti

Tekniset tiedot
Pituus

76 metriä [2]

Huippunopeus (ilmakehässä)

920 kilometriä/h

Moottori(t)

Headon-5 alavalomoottoria (2) [2]

Hyperajo

Luokan 1.8 [2]

Hyperajojärjestelmä
Suojakentät

Varustettu

Aseistus

Ei ole (rauhanomainen diplomaattialus)

Miehistö
Käyttötiedot
Rooli(t)

Kuljetusalus

Aikakausi
Liittoutuma
Panaka: ”Tämä ei ole mikään taistelualus! Tässä ei ole aseita. Olemme väkivallatonta väkeä
Jinn: ”Siksi Kauppaliitto oli tarpeeksi rohkea hyökätäkseen meidän kimppuumme.
Kapteeni Quarsh Panaka ja Qui-Gon Jinn[lähde]

Naboon kuninkaallinen tähtilaiva oli J-Tyypin 327 Nubialainen tähtilaiva, joka oli Naboon kuninkaallisten palveluksessa heidän matkatessaan pitkin galaksia. Kuningatar Padmé Amidala pakeni Naboon saartoa Qui-Gon Jinnin ja Obi-Wan Kenobin kanssa tällä aluksella.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuninkaallisen tähtilaivan teknisiä tietoja ja kohteita.

Alus oli tehty vain Naboon kuninkaallisten ja ylhäisön käyttöön. Se oli hieno esimerkki Nabooiden taiteesta. Sen rungosta tuli ilmi Nabooiden käsitaidon merkit.

Aluksen valmistaneet mekaanikot väittivät, että alus koostuu kahdesta tärkeästä osasta: sen rungosta sekä kaikista muista komponenteistä. Tämä runko, jonka loivat erityisen taidokkaan Naboon Theedin palatsin insinöörijoukot, oli yksinkertaisesti suppilomainen runko. Rungon päälle oli laitettu suojalksi kromia, jota aiemmin käytettiin suojaamaan avaruusalusta säteilyltä, mutta myöhemmin kunnioitettavana tapana. Ainoastaan itse kuningattaren oma kulkupeli voi olla kokonaan kromin peitossa, sekä myös kuninkaalliset tähtihävittäjät, kuten Naboo N-1. Naboossa oli kiellettyä, että ei-kuninkaallinen alus on peitetty kokonaan kromilla.

Nubialainen suunnittelijaryhmä tuotti kaikki loput komponentit alukseen, mukaanlukien vaikuttava T-14 hyperajomoottori, joka oli tarpeeksi kyvykäs viemään kuninkaallinen tähtialus Naboosta Tatooinelle asti yhdellä hypyllä jopa vahingoittuneena. T-14 hyperajomoottori oli alukseen sopiva, toisin kuin monet muut hyperajomoottorit. Sen pystyi kätevästi nostamaan pidikkeiltään aluksen lattialle korjailua, tarkkailua tai jopa sen vaihtamista varten.

Naboon kuninkaallinen tähtilaiva lähestyy Tatooineta.

Alukseen ei ollut asennettu aseita, kunnes siitä tuli rauhanomainen suurlähettiläsalus. Sen Headon-5 alavalomoottorit, jonka Naboot muokkasivat mukavaksi, kykenivät saavuttamaan monen tähtihävittäjän nopeuden. Aluksen tehokkaat suojakentät kestivät suuret määrät vahinkoa, mukaanlukien jopa turbolaserin tulituksen. Alukseen rakennetut tarkat sensorit raportoivat vahingon välittömästi antaen sen miehistölle mahdollisuuden korjata vahingot välittömästi. Aluksessa oli mukana 8 astromekaanikkodroidia, jotka lähetettiin heti korjaamaan aluksen kärsimät vahingot. Nämä droidit pystyivät tekemään korjaustyötä jopa aluksen ulkopinnalla avaruudessa.

Naboon kuninkaallinen tähtilaiva poikkileikattuna.

Aina kun alus matkasi muuten vain, sitä oli saattamassa pieni ryhmä Naboo N-1 tähtihävittäjiä. Tämän eliittiryhmän pilotit, jokta tunnettiin Bravo -ryhmänä, oli valittu Naboon kuninkaallisten ilmavoimien parhaiten pärjänneistä piloteista. Kuningatar Amidalan hallintokaudella, kuninkaallisen tähtilaivan pilottina toimi Ric Olié ja hyvin koulutettu miehistöjoukkue, johon kuului mekaanikkoja, korjaajia, navigaattoreita ja diplomaatteja.

Tähtilaivassa oli mukana kuninkaan saattue, johon kuului vartiokaarti ja palvelusneidot. Alus oli tarkoitettu lyhyille lennoille, sillä siellä oli nukkuma -ja varastotilat lähinnä vain kuningattarelle. Kuninkaallisen tähtilaivan takapäässä oli kuningattaren valtaistuin sali ja kärjessä taas kuningattaren makuuhuone sekä varastotilat.

Huoneet ja tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päätilat
 • 1, tähtilaivan kärjessä: Kuninkaalliset asuintilat, jossa kuningattarelle varattu sänky, vaatekaapit ja pöytä.
 • 2: Keularuuma, jossa tavaraa
 • 3: Pääruuma, jossa sijaitsi tekninen asema, tavaraa, pöytä ja hissi alemmalle kannelle
 • 4: Ohjaamo, jossa oli pilottien ja muun lentomiehistön istuimset, aluksen ohjaimet ja hissi
 • 5: Kuningattaren valtaistuinsali, jossa olivat katsojien penkit, kuningattaren valtaistuinsali ja astromekaanikkodroidien hissiluukku
Alakansi
 • Tekninen tila, jossa sijaitsivat aluksen pelastuskapselit, hyperajomoottori, voimaydin, reaktanttisäiliö, hyperajokanavat, suojakentän vakain, suojagenttägeneraattorit, stereoskooppinen sensorijärjestelmä, laskeutumistelineet ja voimanmuuntimet. Tekniseen tilaan oli sijoitettu myös tekninen pääasema ja järjestelmien hallintakäytävä.
 • Droidiruuma, jossa 8 hyötydroidia, joille tiloissa oli myös hissiluukku valtaistuinsaliin, hissi pääkannen miehistön tiloihin sekä virtapiiriasema.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtilaivan ohjaamo.

Joskus valtakautensa aikana, kuningas Veruna antoi Theedin palatsin insinöörijoukoille tehtäväksi rakentaa yleisen muodon Nubian tähtijärjestelmästä saatujen teknisten osien ympärille. Hän lähetti rakennusmiehensä Nubialle hakemaan teknisiä osia (kun runko tehtiin Naboossa) ja aloittamaan rakennusprosessin. Hän itse tosin käytti alusta vain kolme kertaa ennen kuin hänet äänestettiin ulos palatsista ja uusi nuori kuningatar astui valtaan. [3]

Tällä aluksella kuningatar Amidala matkasi Galaktiseen senaattiin Coruscantille kertomaan Kauppaliiton saarrosta. Aluksen hyperajoydin vaurioittui, kun se juuri ja juuri pääsi Kauppaliiton saartorenkaan lävitse. Se joutui tekemään pakkolaskun Tatooineen, josta sitten saataisiin varaosia. Obi-Wan Kenobi jäi miehistön kanssa vartioimaan alusta, ja Mos Espan kaupungista Padmé Amidala, Jar Jar Binks ja Qui-Gon Jinn löysivät romukauppias Watton, jolta löytyi varaosat. Watto ei suostunut ottamaan Tasavallan yleiskrediittejä, joten heidän oli luotettava nuoreen orjapoikaan, Anakin Skywalkeriin, että tämä voittaisi Boonta Even rakettirekikisan ja näin he voittaisivat Watton kanssa lyödyn vedon ja hävitessään Watto antoi tarvittavat varaosat. Jinn havaitsi nuoressa orjapojassa suuret midi-chlorianarvot, ja uskoessaan tämän olevan legendojen Valittu. Jinn vapautti tämän orjuudesta vei hänet aluksella Coruscantiin ja jedikoulutukseen, samalla kun Amidalan senaattiin. [4]

Myöhemmin kun Amidala luopui kruunusta ja ryhtyi senaattoriksi, alus päätyi kuningatar Jamilian hallintoon.

Vuonna 25 jYt siitä tehtiin "keräilykappale".

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aluksen suunnittelu ja teknistä muotoa inspiroi 1950-luvun kromipäällysteiset automobiilit. [5]
 • Aluksen ulkomuotoa inspiroi myös Lockheed SR-71 "Blackbird" hävittäjä.[6]
 • Tähtien sodan ensimmäisissä teoksissa alusta kuvailtiin näin:
  • Pieni hopeanvärinen alus ilmestyy yhden Utapaun kuun takaumasta.[7]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T-14 Nubialainen hyperajoydin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naboon kuninkaallinen tähtilaiva.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]