Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Onni, kohtalo ja sarlacc luonnontieteessä

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
FortuneFateandtheNaturalHistoryoftheSarlacc.jpg
Onni, kohtalo ja sarlacc luonnontieteessä
Tekijöiden tiedot
Käsikirjoittaja

Mark Schultz

Piirtäjä

Kellie Strom

Julkaisutiedot
Kustantaja

Dark Horse Comics

Julkaisupäivä

Star Wars Tales

Julkaisu

Star Wars Tales 6

Sivut

9

Yleiset tiedot
Aikakausi

Kapinallisten aikakausi

No, no, Grubbat. Tiesit kyllä, mikä sinua odottaa, jos jäät kiinni rakettirekivedonlyönnin tuottojen varastamisesta.
―Jabba Desilijic Tiure[lähde]

Onni, kohtalo ja sarlacc luonnontieteessä on 9-sivuinen sarjakuva, joka esiintyi Star Wars Tales -lehden kuudennessa osassa. Se on Mark Schultzin kirjoittama ja Kellie Stromin piirtämä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grubbat Fhilch pelasi elämällään ja hävisi. Jouduttuaan Jabban vangitsemaksi, hänet tuomitaan syötettäväksi sarlaccille. Seistessään kuilun reunalla, Grubbat kiroaa Jabban sekä palkkionmetsästäjä Boba Fettin ja silloin gamorrivartija työntää hänet kuolemaansa. Grubbat vannoo yhä kostoaan, mutta Fett pitää tätä hyvin epätodennäköisenä.

Myöhemmin samainen sarlacc päästää jälkeläisensä tuulen mukana. Tämä sarlaccin "vauva" kiinnittyy Imperiumin hiekkasotilaan ratsastamaan bawbackaan ja alkaa imeä verta eläimestä ravinnokseen.

Sotilaitten saavuttua jawojen alueelle, he palkkaavat muutaman jawan puhdistamaan ratsukkinsa. Nämä jawat poistavat "vauvan" ja laittavat sen vesikulhoon, tietämättä mikä se on, ja käyttävät sitä alkuun pesusienenä puhdistaessaan droidia. Kun jawat poistuvat ruokatauolle, "vauva" pakenee kulhosta ja kietoutuu lintumaisen olennon ympärille. Lintu yrittää alkuun lentää karkuun loinen ympärillään, mutta kuolee pian kanjoniin.

Sarlacin "vauvan" kasvaessa, se haastaa itseään suuremman hämähäkkimäisen olennon. Se näyttää alkuun hävinneen taistelun, sillä joutuu hämähäkin syömäksi. Olento kuitenkin kuolee pian, sillä sarlacc on syönyt sen ruumista sisältä käsin. Ruokailun päätyttyä, sarlacc kaivaa itselleen kuilun ja asettuu sinne.

Vuonna 4 jYt, Jabba ja Boba Fett tuovat Luke Skywalkerin, Chewbaccan ja Han Solon Carkoonin kuoppaan syötettäväksi samaiselle sarlaccille, jonka elämästä tarina on kertonut. Tarina päättyy julistukseen siitä, että Grubbat tulisi pian saamaan kostonsa.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka yksityiskohdat sarlaccien elämänvaiheista ovat kaanonisia, itse tarina ei ole, sillä Carkoonin sarlacc oli ollut elossä yli 4000 vuotta ennen kohtaamistaan Boba Fettin kanssa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alukset ja kulkuneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Droidimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatiot ja tittelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekalaista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]